Mi a feltétel nélküli szeretet?
Címlap / Otthon / Mi a feltétel nélküli szeretet?

Mi a feltétel nélküli szeretet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Mindenki nyitottsággal és a szeretet képességével vág neki a világnak, de a felnőttek már nehezen tudják elképzelni, milyen is lehet egy teljesen új és furcsa világba érkezni. A legalapvetőbb szabályok is ismeretlenek, és az életben maradás teljesen idegen emberektől függ. Egy felnőttet egy ilyen utazás puszta képzelete is kétségbeesésbe taszítana.  

Az újszülöttek képesek teljes bizalmat érezni, és ezt ki is mutatni a körülményektől függetlenül. Időtől és kultúrától függetlenül minden ember vágya, hogy szerethessen és viszont szeressék. Még a zsémbesnek ismert emberek is titokban arra vágynak, hogy valaki ne csak a negatív tulajdonságaik alapján ítéljék meg őket, hanem vegyék észre, hogy őket is lehet szeretni. A születés pillanatától kezdve mindenki a szeretetet keresi.

Az újszülött feltétel nélküli szeretete

Ha az újszülött szemébe tekintünk, rögtön át tudjuk érezni, miről is szól a feltétel nélküli szeretet. Biztosan tükröz semmiféle ítéletet tekintetük. Egyszerűen szeretetet látunk, azért is tölt el bárkit csodás érzéssel egy csecsemő látványa, érintése, babusgatása. Annyira bizakodóak, tiszták, mindent és mindenkit szeretnek. Azt feltételezik, hogy automatikusan szeretik őket mindenért, ami bennük lakozik.A szeretet nem mérhető

Ezek az apró emberi lények nem gondolják, hogy a szeretetet mérni lehet. Nem versengenek a szeretetért, és nem panaszkodnak amiatt, hogy valaki netán többet kapna belőle a környezetükben, mint amennyi járna neki. Nem is fukarkodnak az érzéssel, teljes szívvel képesek szeretni. Ők tudják, hogy az igazi szeretet feltétel nélküli és mindenki számára van bőven.

Út az ismeretlenbe

A felnőttek már nehezen tudják elképzelni, milyen is lehet egy teljesen új és furcsa világba érkezni. A legalapvetőbb szabályok is ismeretlenek és az életben maradás teljesen idegen emberektől függ. Egy felnőttet egy ilyen utazás puszta képzelete is kétségbeesésbe taszítana. A kisbabák pedig nemhogy elfogadják a helyzetet, de élvezik is. Nagyon úgy tűnik, hogy feltétel nélküli szeretet természetes velejárója az emberi élet kezdetének.

A kezdet kivétel nélkül ugyanaz

Mindenki nyitottsággal és a szeretet képességével vág neki a világnak. Teljesen mindegy, hogy nyomorba született, vagy a szülők drogfüggők, vagy elhagyták szülei világra jövetelekor. Bárhogy is alakul, szeretnek. Ellentétben a felnőttekkel, ők tudják, hogy mindenki érdemes a szeretetre, senki sem érdemel többet vagy kevesebbet a másiknál. Azzal természetes számukra, hogy a szeretet határtalan, és nem vesztenek semmit, ha szeretetet adnak.

 

A feltételhez kötött szeretet tanult

Az, hogy a szeretet csak feltételekkel adható, sajnos idővel változik, tanulás által.

Az élet első pár évében mindenki megtanulja, hogy bizonyos dolgoknak örünek a szülők, mások miatt meg dühösek lesznek. Az előbbieket mosoly és ölelés követi, az utóbbiakat emelt hang és büntetések.

Eképpen a gyerekek automatikusan rögzítik, hogy viselkedésük határozza meg a kapott szeretet mennyiségét. Hamarosan azt hiszik, hogy a szeretet olyan dolog, mely csak akkor jár, ha kiérdemelt. 
 
Így érdemes elgondolkodni, hogy nem lenne sokkal harmonikusabb a világ, ha mindenki úgy tudna szeretni mint egy újszülött? Kétségkívül a világ teljesen más képet mutatna, ha minden ember érezné, hogy bármilyen körülmények között szeretetet kap, nem attól függ, hogy megérdemli vagy nem. Viszonzásképpen félelem-, fájdalom- és csalódás mentesen tudnának szeretni. Ez tényleg megváltoztatná a világot.

Csak a velünk született érzést kellene felidézni magunkban. 
 
Kép: fancycrave1 / Pixabay

  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x