3 ügyes fortély az őszi rendrakáshoz
Címlap / Otthon / 3 ügyes fortély az őszi rendrakáshoz

3 ügyes fortély az őszi rendrakáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Itt van az ősz, itt van újra..., s vele együtt az őszi rendrakás ideje is. Beértek a gyümölcsök, nagy a választék a zöldségekből is, ezért érdemes otthoni finomságokat készíteni a téli napokra, felidézve majd a nyár ízét, illatát. Ne feledkezzünk meg azonban a legfontosabbról, a rendszerezésről, tisztításról! 

Mindenek előtt át kell nézni a spájzot, a szekrényeket, a hűtőszekrényt
A polcokat le kell tisztítani, a rajtuk sorakozó zacskókat, üvegeket át kell vizsgálni, nem ment-e bele zsizsik, moly, át kell válogatni a babot, a krumplit, a hagymát.

Fortély: átvizsgálás után tegyünk a zacskókba, üvegekbe, más tároló edényekbe néhány szem babérlevelet, ezzel távol tartjuk a betolakodókat. Ugyan így tehetünk a naponta használt lisztbe, pirospaprikába is. A babérlevél aromáját nem veszi át a fűszer, viszont távol tartja a zsizsiket és a molyokat.


Akinek nincsen spájza, tároló szekrénye, a szemes ételeket, mint a babot, a lencsét, tegye papír-zacskóba és a hűtőszekrény zöldség-rekeszében tárolja felhasználásig. Ekkor viszont nem szükséges a babérlevél használata, mert a hűtő hőmérséklete védi a szemeseket.

Dr. Szigethy Emma Ph.DNe feledkezzünk meg a hűtőszekrényről sem. A mélyhűtőben lévő élelmiszereket olvasszuk fel, és használjuk el. Ecetes vízzel mossuk el a dobozokat, töröljük át a hűtőpolcokat.
Tipp: fél évnél tovább ne tartsunk semmilyen ételt a mélyhűtőben.

S ha már a rendrakásnál tartunk, következhet a gardrób, a ruhás- és cipő-szekrények. A nyári ruhákat és cipőket csak tisztán, szárazon rakjuk el. Az őszi, téli holmikat is nézzük át, nem költözött-e beléjük a moly.
 
Tipp: a szekrény mélyébe tett ruhák közé - amelyiknek van, annak a zsebébe is - tegyünk néhány szem szegfűszeget és néhány szál levendulát, távol maradnak a molyok.

Érdemes negyedévenként ezeket a nem éppen kellemes házimunkákat elvégezni, de megéri.

Dr. Szigethy Emma Ph.D
életvitel tanácsadó

Kép: piqs.de: ArgonR - Omas Küche
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3893 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x