Zöldüljön az egész cég!
Címlap / Otthon / Zöldüljön az egész cég!

Zöldüljön az egész cég!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Nap mint nap óriási mértékű a pazarlás: nemcsak az otthonokban, a munkahelyeken is. Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a Zöld Iroda verseny, melynek célja a már működő zöld megoldások díjazása, s ezáltal a környezet- és emberbarát működés népszerűsítése, és a munkahelyi tudatformálás. 

A Zöld Iroda versenyt 5. alkalommal szervezi meg a KÖVET Egyesület. A verseny célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, a Zöld Iroda Program alapján összeállított szempontrendszernek való legnagyobb mértékű megfelelés.

„A Zöld Iroda program az elmúlt évtized egyik legnagyszerűbb kezdeményezése és egyben figyelemfelhívás is a cégek - és ezáltal a kollegák, dolgozók - felé környezetünk sebezhetőségéről, korlátairól valamint a mérhetetlen pazarlásról, amivel nap mint nap szembesülhetünk.” – fogalmazta meg a 2009-es év egyik díjazottja, a CEMEX – Neoris.

Kinek érdemes nevezni?
Minden olyan vállalatnak, hivatalnak, intézménynek, iskolának, civil szervezetnek, ahol irodai munka folyik, indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át irodájuk zöldebb működtetésére.

Jelentkezési határidő: 2011. január 31.

A versenyről
A benevezett irodáknak három hónap áll majd rendelkezésükre, hogy irodai működésükből a lehető legtöbbet kihozva váljanak Zöld Irodává. A verseny kezdetekor a jelentkezők egy állapotfelmérő és egy munkatársi kérdőív, valamint az iroda feltérképezése segítségével mérik fel irodájuk kiindulási állapotát és a leginkább fejlesztésre szoruló területeket. A kapott eredmények alapján dolgozzák ki saját akciótervüket, mely vezérfonalként segíti őket a verseny során.


A verseny az iroda állapotának ismételt felmérésével, az eredményeket és nehézségeket leíró két oldalas ismertető elkészítésével, valamint egy helyszíni bejárással (audittal) zárul, melynek során a KÖVET szakértői vizsgálják meg, hogy az adott iroda mennyit fejlődött a verseny ideje alatt, mennyire volt aktív, illetve milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak.

A győzteseket független zsűri választja ki nyilvános szempontrendszer alapján. A legtöbbet fejlődött irodák a 2011 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg a legjobban teljesítők a 2011 Legzöldebb Irodája díjat kapják. A végeredmény a 2011-es Zöld Iroda kiállításon ünnepélyes keretek között kerül kihirdetésre június 23-án a Kinnarps Székházban.

Szakszerű segítség a zöldüléshez
A szervező, a KÖVET Egyesület folyamatosan segítséget nyújt a zöldüléshez. A versenyzők nemcsak megkapják a Zöld Iroda kézikönyvet, félnapos műhelymunka keretében segítenek is eligazodni a versenyzőknek a Zöld Iroda alapismeretekben, lehetőséget biztosítanak számukra környezetvédelmi szakértőkkel és a korábbi győztes versenyzőkkel való tapasztalatcserére, kérdések, problémák felvetésére. A versenyzők számára telefonon és e-mailben is segítséget nyújtanak a verseny ideje alatt, sőt, elektronikus hírlevél is támogatja majd a munkát.

További információ a versenyről és nevezés >>

Kép: piqs.de: shahram sharif
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x