Ismét ingyen lehet lovagolni a Nyitott Lovardákban
Címlap / Otthon / Ismét ingyen lehet lovagolni a Nyitott Lovardákban

Ismét ingyen lehet lovagolni a Nyitott Lovardákban

Forrás: Lovasok.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Lovasok.hu lovaglást népszerűsítő programsorozatának keretében 2011 április végétől június közepéig országszerte 40 lovardában kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget. A 2011-ben hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Nyitott Lovardák program lényege, hogy a résztvevő lovardák előre meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentkezés után ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. 

A létesítményekben nem csupán lóra, vagy fogatra ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is. A program célja, hogy a lehető legtöbben megismerjék a lovat, a lovaglás szépségeit. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, a nyílt napok helyszínei megtalálhatóak a www.lovasok.hu/nyitottlovardak oldalon.

A nyílt napokon való részével, a lovaglás és az egyéb lovasszolgáltatások ingyenesek, de az egymásért és az állatokért való felelősségvállalás jegyében a szervezők arra biztatják a programsorozatra látogatókat, hogy fejenként 100 forintos jelképes adománnyal járuljanak hozzá a rászoruló gyermekek terápiás lovagoltatásához. A lovaknak pedig - ha tehetik -, vigyenek köszönetképpen egy-egy répát, almát.



Aki lóra ül, saját egészségéért teszi a legtöbbet
, mert a lovaglás bizonyítottan javítja a tartást, kondíciót, erőnlétet, egyensúlyérzéket. A lóval való munka önbizalmat ad, oldja a stresszt, fejleszti az empatikus képességeket és a felelősségérzetet.

Egy kis történelem
Az itthon már hetedik alkalommal megrendezett Nyitott Lovardák program angol mintára jött létre: a „National British Riding Festival” keretében Angliában egy fő szponzor, a JEEP támogatásával évről-évre 30 millió forintnak megfelelő font értben lovaglási utalványokat vásároltak és osztottak szét fiatalok között, több ezer embernek biztosítva néhány alkalmas lovaglási lehetőséget.

Az angol mintát 2005-ben ültettük át hazai viszonyok közé. Évről-évre egyre több lovarda ismerte fel a közös megjelenésben rejlő lehetőséget és csatlakozott a programsorozathoz, így míg az első évben csupán 30 lovarda tartott nyílt napot, addig 2010-ben már közel 80 létesítményben kínáltak ingyenes lovaglási lehetőséget.
 


Több tízezer érdeklődő és lovas

Lovardánként évente átlagosan 50-100 fő ült lóra. A nyílt napok látogatói általában családok, baráti társaságok, akik közül sokan csak kísérőként vesznek részt a rendezvényeken. 6 év alatt így mintegy 40-50.000 ember töltött egy-egy napot „lóközelben”, akik közül kb. 25.000 fő próbálta ki a lovaglást a programsorozat keretében.

Lovasok.hu

Képek: www.poniklub.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x