A legsportosabb gyerek(elő)napi program: Sportágválasztó...
Címlap / Otthon / A legsportosabb gyerek(elő)napi program: Sportágválasztó Nap

A legsportosabb gyerek(elő)napi program: Sportágválasztó Nap

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

A tavaly országossá bővült rendezvénysorozat idén tovább folytatja küldetését, a sportágak kipróbálási lehetőségén túl a megjelenő élsportolókkal, olimpikonokkal való találkozás lehetőségével (sőt, sok esetben együtt sportolással) is életre szóló élményt nyújtva a gyerekeknek, látogatóknak. 2011-ben a fővárosi két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett már legalább húszra bővül a vidéki helyszínek száma. 

A fővárosban május utolsó hétvégéjén már nyolcadik alkalommal kerül sor a rendezvényre, amelynek célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együttsportolásra a helyszínen megjelenő élsportolókkal.

A színes sportági paletta garantálja, hogy minden látogató megtalálja a számára leginkább szimpatikus mozgásformát. A legnépszerűbb csapatsportok (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong) mellett a küzdősportok (brazilian jiu jitsu, canne de combat, capoeira, hapkido, judo, kendo, savate, szablyavívás, wtf taekwondo) széles választéka is megtalálható lesz a rendezvényen, és a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Rippel Brothers mozgásművészeti akadémia idén is kitelepül a Budapesti Nagy Sportágválasztóra. A látogatók emellett megismerkedhetnek többek között a cheerleading, a darts, a freestyle foci, a golf, a gyeplabda, a gyorstollaslabda, a krikett, a lacrosse, a mediball, az öttusa, a rögbi, a sportlövészet, a tamburello, a táncsport, a tájékozódási futás, a tenisz, a teke és a tollaslabda rejtelmeivel is.


A tavaly nagy sikert aratott autósport részleg most kibővül és technikai sportszigetté alakul, hiszen a Talmácsi Motoros iskola egy kis tanpályával jelenik meg és további meglepetésekre is lehet számítani ezen a területen.

A tavaszi rendezvény nagy újdonsága lesz egy igazi négyszemélyes versenybob megjelenése, melyet nem csak nézni lehet majd, hanem a rajtolást ki is lehet próbálni, hiszen a szervezők egy kis sínpályát építenek, melyen a kerekekkel felszerelt bob tud „siklani”, persze csak akkor, ha a rajtoltatóknak elég erejük van a beindításhoz. Hiába lesz tűző napsütés és remélhetőleg majdnem nyári hangulat a téli sportok is felvonulnak a rendezvényen, így lesz májuSÍ, snowboard, jégkorong és curling is!

A kerékpár sport képviselői is kiemelten készülnek az eseményre, így a Merkaptos bringások mellett jelen lesznek a Száguldó Virágok és a Kőbányai TC versenyzői, így Buruczki Szilárd is, aki visszatérő vendége az eseménynek.

A Cseke Rt. jóvoltából a kilátogató gyerekeknek lehetőségük lesz kipróbálni különböző bringákat, mert más érzés nézni a sportot, és más érzés megtapasztalni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a sportegyesületek kapuihoz.

A hegyikerékpár sportág helyszínén nem csak mountain bike-okkal lehet majd találkozni, hiszen a kint lesznek a trialosok, bmx-esek és a dirt bringások is, akik bemutatókkal várják az érdeklődőket.

A pénteki nap folyamán jelen lesz az eseményen Garamszegi László kerékpáros magyar bajnok - EB 11. pályakerékpáros, országúti világbajnoki résztvevő -, aki nem kisebb nevekkel versenyzett együtt, mint Freire Gomez, Paolo Bettini, Ivan Basso vagy Erik Zabel, aki jelenleg a Kőbányai Torna Club kerékpáros szakedzője.

A rendezvényen képviselteti magát a MMTBSZSZ is és kerékpározást népszerűsítő, közlekedésbiztonsági programmal, egyensúlyérzékét és kerékpáros tudását fejlesztő akadálypályával várja a gyerekeket, emellett külön helyszínen megtalálható lesz a Magyar Kerékpársportok Szövetsége is.

A MOFÉM Vizi-sziget is várja látogatókat a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

A tikkasztó május végi melegben a vízi sportok kedvelőinek is nagyszerű programot nyújt a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó. A Mofém Vizi-szigeten a következő vizes sportággal ismerkedhetnek meg a látogatók: vízilabda, szinkronúszás, szlalom kajak, kajak, kenu, sárkányhajó, rafting, evezés és outrigger kenu is várja a sportolni vágyókat, ráadásként pedig egy 30 méteres medencében a wakeboard is bemutatkozik a rendezvényen. Érdemes az összes vizes helyszínt felkeresni, hiszen a MOFÉM külön értékeli a lelkes sportkóstolókat.

MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájának eredményhirdetése a Nagy Sportágválasztón
A szervezők nagy örömére, a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó ad otthont a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2011. évi eredményhirdetésének. A nyertes pályázókat május 28-án, szombaton 11 órára várják a színpadhoz.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg május végén. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.A MOL Tehetségtámogató Program célja, hogy anyagi támogatásban részesítse azokat a 10-18 év közötti fiatalokat, akik már komoly eredményekkel büszkélkedhetnek egy sportágban vagy a művészetek, tudomány területén, de további fejlődésükhöz segítségre van szükségük.
A pályázati felhívás évente egyszer jelenik meg, amelynek keretében eszközvásárlásra vagy útiköltségre lehet támogatást igényelni. 2005 - 2010 között a program keretében összesen közel 2000 fiatalt tudtak már segíteni. A támogatott sportolók között volt az elmúlt években többek között Szilágyi Áron, világbajnok kardvívó, Babos Tímea wimbledoni junior páros bajnok teniszező, Kapás Boglárka, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó.

A fogyatékkal élőket is várják!

A májusi VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón – a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Szövetségének, a Magyar Parasport Szövetségnek, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek köszönhetően – lehetőség nyílik a fogyatékossággal élők sportjainak megismerésére, kipróbálására is. Sok szeretettel várjuk azokat, akik ily módon érintettek, de természetesen azokat is, akik ugyan az épek táborába tartoznak, de szívesen megismernék a fogyatékossággal élők világát, sportolási lehetőségeit és példaértékkel bíró életszemléletét!

Sztársportolókból sem lesz hiány!

A rendezvényről most sem hiányozhatnak az élsportolók, olimpikonok sem, a látogatók találkozhatnak többek között az alábbi neves sportszemélyiségekkel, de a névsor folyamatosan bővül.

Péntek:
Délelőtt: Szuper Levente, Majoross Gergely, Borbás Gergely, Jánosi Csaba (jégkorong), Demcsák Zsuzsa (röplabda), Tápai Szabina (kézilabda), Csabai Edvin (maratoni kenu)
Délután: Mészáros Anett (judo), Majoross István (birkózás), Michelisz Norbert (autósport), Iliász Nikolász (vívás), Kozmann György (kenu), Buruczki Szilárd (hegyikerékpár)

Szombat:
Délelőtt: Talmácsi Gábor (motorsport), Szilágyi Áron (vívás), Szabó Barbara (tereprally), Holecz Krisztián, Nagy Zoltán (rally), Horváth Lajos (tereprally)
Délután: Rapport Richárd (sakk), Dubi Sándor (kendo), Szalai Tamás (kajak), Hadfi Dániel (judo)

A felsorolt hírességek mellett a résztvevők találkozhatnak még  Drávucz Ritával (vízilabda), Kovács (Koko) Istvánnal (ökölvívás), Mohamed Aidával (vívás), Kelemen Balázzsal (ökölvívás), Nagy Klaudiával, Körmendi Petrával, Kis Benedekkel, Papp Lászlóval (wakeboard), Karvai Sándorral (autósport) és Koleszár Balázzsal (motorsport).

A Rippel fivérek, Gyulai Márton és a magyar bobcsapat pedig mind két nap várja a látogatókat.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, de 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. Nyitva tartás: 9 és17 óra között, a rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!

A Nagy Sportágválasztó egy közösségi fórum, egy lehetőség, lehetőség a találkozásra a sportágak, a sportolók, a gyerekek és a szülők között, azt segíti, hogy minél könnyebben egymásra találhassanak a sportot kínálók és a sportot kívánók.

Gyere el! Próbáld ki! Válassz!


A BELÉPÉS INGYENES!

A rendezvény időpontja: 2011. május 27-28. (péntek, szombat)

A rendezvény helyszíne: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/b

További információ: www.sportagvalaszto.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3326 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x