Milyen érzés megszületni - arccal a takonyba?
Címlap / Otthon / Milyen érzés megszületni - arccal a takonyba?

Milyen érzés megszületni - arccal a takonyba?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Az édesanyák néhány éve részt vehetnek a szülés körülményeinek kialakításában; magukkal vihetik kedvenc zenéiket, egyes helyeken megválaszthatják a számukra legkényelmesebb szülési pozíciót, sőt, akár a közeget is (vízben szülés), ahová a baba érkezni fog - de mi a helyzet a csöppséggel? Vajon ő mit érez, miközben világra jön? Bár nem tudja elmondani, mi segítené leginkább azon az úton, mely a méhből édesanyja karjai közé vezet, neki sem mindegy, mi zajlik a külvilágban. Az évtized lehúzása arra buzdítja a szülni készülő asszonyokat, hogy egy hangzatos nevű taknyot vegyenek tízezrekért, mert már megint okosabbak a svájci orvosok a női testnél. 

Képzeljük el, hogy egy finom, meleg kuckóban lakunk hónapokon keresztül, távol mindentől, ami harsány. A fények, a hangok szelídek, a környezet hőmérséklete állandó és nem érnek bennünket intenzív fizikai hatások. Egy napon aztán valami, pontosabban szinte minden megváltozik: kényelmes, puha odúnktól meg kell válnunk, át kell préselnünk magunkat egy rendkívül keskeny folyosón, s annak viszonylag merev, csontos kijáratán.

Mindeközben egyre erősödnek a külső zajok - már nemcsak jól megszokott, hanem idegen hangokat is hallunk, olyanokat, amelyeket azelőtt soha. Nem csoda, ha megijedünk. Ráadásul nagyon kimerítő a haladás, rettentően szűk a hely. Amint kijutunk, éles fény fogad - félhomályhoz szokott szemünk számára csöppet sem kellemes érzés. (Azt az alternatívát pedig, ahol eleve félhomályba lehet megszületni, börtönnel bünteti a hazai jogrend.)

A hangok most még erősebbek, és a hőmérséklet is hűvösebb, mint odabent. Fázunk. Fázunk, ha nem úgy bújunk ki, hogy egy meleg pléd, vagy puha párna fogad. A békés állandóságból egy vadidegen, nyüzsgő környezetbe érkezünk. Ha nem úgy születünk meg, hogy a szűk család és az anya kiválasztott segítői vannak jelen - valami ehhez hasonlót él át kisbabád, amikor világra jön, s akkor még szót sem ejtettünk arról, milyen megrázkódtatást jelent, hogy a köldökzsinór segítségével történő lélegzésről percek alatt át kell váltania tüdeje használatára. Persze, ha várunk a köldökzsinór elvágásával, akkor ennek nem kell így lennie. Ha túl hamar vágják el a köldökzsinórt - még mielőtt az abbahagyja a pulzálást -, azon keresztül már nem, a tüdőn keresztül pedig még nem érkezik oxigén, tehát rövid ideig oxigénhiányos állapotba kerül a pici, az első lélegzetvételek során a tüdőbe áramló levegő pedig fájdalmat okoz - ezért sírnak fel a kisbabák. (Vagy másért? Ha vissza tudsz emlékezni, kérlek, mondd el hozzászólásodban!)


Mivel segíthetsz gyermekednek?

Egyrészt hétköznapi dolgokkal; ha lehetséges, óvd meg őt a hangos zajoktól és figyelj oda a fényviszonyokra - mindez neked is jóleshet, hiszen halványabb fényben, csöndesebb környezetben könnyebb ellazulni. Ezen kívül - svájci nőgyógyászok "alapos munkájának" köszönhetően -, szó szerint gördülékenyebbé teheted a pici útját. Amikor babád kifelé igyekszik, a hüvely fala és a fejecskéje között intenzív, nagy erejű súrlódás lép fel, amit a magzatvíz sok esetben nem képes(??) megfelelő mértékben csökkenteni - mert ugye a természet az hülye, és eleve vacakot alkotott, ez a vacak, kedves Anyuka, kedves „gazdatest” pedig te vagy és a te magzatvized, a te méhed, a te véred. Ezért lassúbb, nehézkesebb, fájdalmasabb lehet a szülés. (Mihez képest? A kérdésre kérlek, válaszolj!) És persze a nagyon okos, és nagyon pénzéhes svájci nőgyógyászok tényleg jobbak, mint az anyatermészet. (Ők bizonyára a fizika órán valahol a kertben csajozhattak, mert arra nem gondoltak, hogyan is jut be a baba feje és a hüvely fala közé a trutymóka? Megsúgjuk: sehogy. A taknyót a baba feje kitolja.) 

Nézd csak milyen szavakkal ijesztgetnek téged, hogy a kitolási szak fájdalmaitól való félelmed erősödjön:
"Azon kívül, hogy ez mindkettőtök számára kellemetlen, ha a folyamat túlságosan elhúzódik, a baba teljesen kimerül, s ha elfogy az energiája, még mielőtt elérné a külvilágot, számos komplikáció adódhat, veszélybe sodorva az Ő egészségét és a Te épségedet is. Ráadásul, az erőteljes súrlódás következtében a hüvely falát ért sérülések regenerációja felépülésed idejét is meghosszabbíthatja. Mindezt elkerülendő, svájci szakemberek néhány évvel ezelőtt kifejlesztettek egy természetes alapanyagú speciális gélt, amely kíméletesen, pusztán a baba és a hüvelyfal közötti súrlódás csökkentésén keresztül fejti ki jótékony hatását: a Dianatal szülészeti gél használatával a szülés időtartama átlagosan 30%-kal csökken, (mihez képest?- a szerk.) tehát jó eséllyel elkerülheted az elhúzódó szülés esetleges komplikációit, és rövidebb ideig kell elviselnetek a szülés, illetve születés fájdalmait. A gél alkalmazásának további előnye, hogy csökkenti a gátrepedés előfordulását, a gátmetszés szükségességét, s ezzel a gátsérülések következtében olykor fellépő, akár súlyos egészségügyi problémák (pl.: inkontinencia, fájdalmas szexuális életet) kialakulásának esélyét."


Láthatod; tudatos tervezéssel és egy kis odafigyeléssel sokat tehetsz azért, hogy babád érkezése mindkettőtök számára biztonságosabb, könnyebb legyen! Cserébe’ azért, hogy egy gélért, amiben nincs semmi, valószínűleg a bekerülési költsége kb. egy pohár víz ára lehet, kifizetsz kemény tízezreket, csak azért, hogy a saját szüléssel kapcsolatos félelmeidet csökkentsd – valódi haszna ennek a cuccnak ugyanis nincsen. Ugyanennyiért vegyél inkább néhány MET-kezelést, vagy kineziológiai oldást – jobban meg fogja érni. Vagy beszélgess a témáról a dúláddal teljesen ingyen. Vagy őszintén beszélj egy nem elfogult nőgyógyásszal.

Persze biztos lesz olyan anya, aki sajátos önigazolásként felmentve magát beírja majd, hogy neki mennyit segített (??) és mi lett volna vele e nélkül a taknyó nélkül (Tényleg, mi lett volna? Honnan tudja, hogy lett volna akkor?) … mert a marketingdumák igen hatásosak. Csak a marketing szakemberek gerince szabhat határt a témának – ami jelen esetben úgy látszik, abból van, ami kéznél volt: gélből.

De jó – nézzük, amit a cím ígért: mit érez a baba, aki a kitolási szak ”véres csatájában” arcocskájával előre belekúszik egy takony állagú enyőkébe. Hunyd be a szemedet. Mit érez?

Ez a szer nem más, mint lehúzás, becsapás. A gél alkalmazása szükségtelen, de kitalálói számára remek biznisz. Rajtad áll, hogy felülsz-e minden mesének. Kérdésem: el tudod-e hinni, hogy a tested jól működik? 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5700 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x