Tisztulás térrendezéssel Karácsony előtt
Címlap / Otthon / Tisztulás térrendezéssel Karácsony előtt

Tisztulás térrendezéssel Karácsony előtt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Csend-zaj, nyugalom-feszültség, béke-diszharmónia, átláthatóság-zsúfoltság, egyszerűség-túldíszítettség ellentétpárokkal lehetne jellemezni a karácsony előtti időszakot. Az évnek ebben az időszakában az emberek nagy része a békére és a nyugalomra vágyik, mégsem koncentrál erre. Hagyja magát sodorni az árral, miszerint a karácsony egy "rohanó őrület", amiben a lényeg az ajándékvásárlás. Pedig a lecsendesedés lenne a fontos, még ha ez nem is annyira divatos manapság, mert a léleknek erre van szüksége. 

Vegyük észre és vállaljuk a felelősséget, hogy a karácsony olyan, amilyennek megteremtjük. Mindenki másképp éli meg és sok embertől lehet hallani, hogy az egész egy nyűg, amin jobb hamarabb túl lenni. Én úgy érzem, hogy ezen úgy lehet változtatni, ha újra felismerjük a lényegét, a valódi értékét és méltó módon készülünk fel rá.

Tisztulás takarítással és böjttel

A magyar térrendezés szerint az ember testi, lelki és szellemi állapota és az élettere között szoros összefüggés van. Nézzük, hogyan segíthet az ünnepre való valódi felkészülésben a tudatos térrendezés! Az ünnepek előtti nagytakarítás nemcsak az anyagi világ, azaz a tér letisztításában segít, hanem lelkileg is jótékonyan hat az emberre. Biztosan mindenki érezte már, hogy a fizikai szintű rendrakás egy belső rendezést is hozott magával, mivel a kettő együtt működik. A tisztulás így megtörténik az emberben is, főként akkor, ha böjttel is áldozatot hoz ennek érdekében. A régi világban ez természetes volt, hogy ünnepek előtt az emberek böjtöltek. A böjt nem koplalás, nem éhezés. A léböjt egy csodálatos folyamat, amikor az emberi test pihen és méregtelenít. Ilyenkor az emberben lévő érzelmi blokkok, tárolt sérelmek, feldolgozatlan problémák, a düh, az elfojtások is előkerülnek és kitisztulnak. Az elme ilyenkor csodákra képes, mert a gondolatok is letisztulnak. A böjttel az ember befelé figyel és szinte ki tudja kapcsolni a külvilág történéseit. A belső béke megtalálásában nagyon sokat tud segíteni ez a folyamat.


A tér minősége

Miért kell a tér energiáival foglalkozni? A tér energiái mindenkire hatnak. Ezt egy babaszobába ill. egy betegszobában könnyen megfigyelhetjük. A babaszobában mindenki önkéntelenül elcsendesedik, még akkor is, ha a kisbaba éppen nem alszik. Érezzük a térben a tiszta finomenergiákat. A betegszobában legtöbb esetben fáradt energiákat érezhetünk, benne van a levegőben a szenvedés, esetleg a magány érzése.

A valódi ünnep akkor tud megtörténni, ha a tér rezgésszintje magas, azaz alkalmas az Isteni minőség befogadására. Ilyen térben az emberen a szeretet, a boldogság, a béke és a derű érzései lesznek úrrá.

Rendrakás, takarítás után tértisztítás
Nézzünk körül az otthonunkban és készítsünk egy listát fontossági sorrendben, hogy mi az, amit rendezni, tisztítani szeretnénk. Lehetőleg ne legyen a takarítás kapkodós , mert akkor elveszik a lényeg. Sokan a díszítéssel kezdik az ünnepre való felkészülést, pedig a legfontosabb az, hogy a lakást először ki kell takarítani, le kell csupaszítani, ahogy télre a fák is ledobják a lombkoronájukat, hogy tavasszal felvehessék a friss zöld levélköpenyt. A valódi ünnep hangulatot nem a díszek, hanem a tér tiszta energiái tudják megadni. A tértisztítást régen sóval, szentelt vízzel és tűzzel végezték.


Lakásdíszítés magyar térrendezéssel

Csak a takarítás és a tértisztítás után jöhet a díszítés. Őseink ezt sem vitték túlzásba, a lakást fenyőágakkal, tobozokkal, szalmafigurákkal, termésekből készített díszekkel öltöztették ünneplőbe. Az igazi adventi koszorút is maguk készítették fűzfavesszőből, fenyőágakból, csipkebogyóból.

A legfontosabb, amit meríthetünk a régi hagyományokból, hogy igyekezzünk elsősorban természetes anyagokat használni a díszítéshez. Így tudunk mi magunk is természetesen viselkedni és szívből átélni az ünnepet. Régen nem volt díszkivilágítás a külvilág számára, hanem az ünnep bent zajlott, ahol gyertyát gyújtottak. Tehát nem a külsőségekkel voltak elfoglalva, hanem valóban megélték az ünnepet.


Kívánom, hogy sikerüljön átélni a valód ünnepet úgy, hogy a szent idő és a szent tér minősége karácsonykor az otthonunkban is tudjon találkozni.

Áldott karácsonyt kívánok!


Németné Wéber Gabriella
www.magyarterrendezes.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6705 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x