Nagyapám háza - Mesterinas képzés
Címlap / Otthon / Nagyapám háza - Mesterinas képzés

Nagyapám háza - Mesterinas képzés

Forrás: HUMUSZ
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat "Nagyapám háza" címmel Mesterinas képzést szervez középiskolások, egyetemisták, főiskolások, a népi építészet iránt érdeklődő és elkötelezett fiatalok számára. 

A "NAGYAPÁM HÁZA" program olyan gyakorlati képzés, ahol 2012 nyarán, 4 héten keresztül egy népi műemlék épület, tájház, vagy parasztház felújítása, állagmegóvása során élőben ismerkedhetsz meg a tradicionális építészet értékeivel, a hagyományos népi építőmesteri technológiákkal.

A képzésre jelentkezni lehet egy maximum 5-20 oldalas, kötetlen formájú (műszaki, irodalmi, fényképes, rajzos, stb.) dolgozat beadásával. A dolgozatot nyomtatott formában vagy elektronikus úton is be lehet adni a:
VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI); 1223 Budapest, Park u. 2 címre, vagy
a nagyapamhaza@gmail.com elektronikus postacímre.

Részletes tájékoztatás:
A kötetlen formájú (műszaki, irodalmi, fényképes, rajzos, stb.) dolgozatban egy általuk kiválasztott népi műemlék épületet, tájházat, parasztházat ismertetnek, bemutatva annak építészettörténeti, helytörténeti múltját, értékeit. A dolgozat tartalmazhat építészeti felmérést, fotó dokumentációt, helytörténeti leírást, vagy más személyes élményeket is. A dolgozatban minden jelentkezőnek meg kell adnia a beadott épület pontos címét és meghatározását, valamint a pályázó nevét, postacímét, e-mail címét, telefonszámát, születési évét és jelenlegi iskolájának pontos megnevezését.

A beadási határidő: 2012. május 15.


A borítékra, vagy az e-mailbe mindenki írja rá: "NAGYAPÁM HÁZA"

A "NAGYAPÁM HÁZA" MESTER-INAS KÉPZÉS igazgató tanácsa értékeli a beérkezett dolgozatokat és kiválasztja a legjobbakat, akiknek a nevét 2012. május 31-ig közzéteszi a www.falu.bog.hu címen, és személyesen e-mailben is értesíti őket. A kiválasztott "inasok" részt vehetnek 2012 nyarán egy népi műemlék, tájház, malom, vagy parasztház felújítási munkálatain a MESTER-INAS képzés keretén belül.

A "NAGYAPÁM HÁZA" MESTER-INAS képzés időtartama: 2012 nyara, 4 héten keresztül

A MESTER-INAS képzés alkalmat teremt a programban résztvevő mesterek és fiatalok együttműködésére. A kiválasztott "inasok" egy-egy mester mellé kerülnek, és részt vesznek egy műemlék épület, tájház, malom vagy parasztház felújításán, kivitelezési munkáiban. Olyan hasznos alkotó munkát végeznek, amellyel gyarapíthatják tudásukat, bővíthetik szakmai ismereteiket, közvetlen tapasztalatot gyűjthetnek a népi építőmesteri munkákról, hagyományos kőműves mesteri technológiákról. Megtanulhatják a hagyományos házépítés ács és tetőfedő szakmáit, elsajátíthatják a mesterfogásokat, betekinthetnek a népi építkezés, felújítás folyamataiba.

A képzés időtartama 4 hét, ami a munkafolyamatokhoz igazodóan, egyénileg kerül meghatározásra.

Az inasoknak munkabér nem jár. A mesterek, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal kötött együttműködési megállapodás keretei között, vállalják a tanulók szállás és étkezési költségeit. A "NAGYAPÁM HÁZA" MESTER-INAS KÉPZÉST az akkreditált tanintézetek kötelező nyári gyakorlatnak beszámítják.

A képzésben részt vett fiatalok oklevelet kapnak, amelyen a mester és a támogató szakmai szervezetek ajánlása szerepel.

Ha érdekel a népi épületeink megóvása, a hagyományos kőműves mesteri technológiák, szakismeretek elsajátítása, és szeretnél alkotó, közös munkában együttműködni vidéken élő mesteremberekkel, jelentkezz és add be a "NAGYAPÁM HÁZA" dolgozatodat!

Bővebb felvilágosítás:
Krizsán András Ybl-díjas építész, a Falufejlesztési Társaság elnöke; mobil: (30) 999-0027

Forrás:  Hulladék Munkaszövetség  - A HUMUSZ önkéntes munkáját itt tudod adományokkal támogatni >>>
Kép: Wikipédia
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x