10 pont, hogy ne ess áldozatul szexuális ragadozóknak
Címlap / Otthon / 10 pont, hogy ne ess áldozatul szexuális ragadozóknak

10 pont, hogy ne ess áldozatul szexuális ragadozóknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

A szexuális ragadozók nem véletlenszerűen választják ki az áldozatukat: a lehető legkönnyebben akarják elvenni azt, amire szükségük van. Éppen ezért vannak támadási forgatókönyvek, amiknek vannak közös pontjaik. Ha ezeket a pontokat ismered, akkor elkerülheted azt a helyzetet, ami minden nő rémálma: a nemi erőszakot. 

Most megmutatom, hogy melyek azok a feltételek, ami alapján ezek a szexuális ragadozók kiválasztják az áldozataikat.

1. Elcsépelt közhely a kihívó ruházat. Mindenhonnan az folyik, hogy potenciális áldozat az, aki "ledéren" öltözik. Ezzel kihívja maga ellen a sorsot. Az igazság az, hogy ez a fajta öltözet nem a kihívósága miatt veszélyes. A ragadozó a legkevesebb akadályt keresi. A lenge öltözet egyszerűen és gyorsan letéphető. Nem akadály. Ha egy nő fel van öltözve "rendesen", pusztán a ruha mennyiségével garantálhatja a biztonságát, mert  így egy kevésbé felöltözött nő lesz a célpont.

2. Haj. Ha hosszú a hajad, figyelj oda. Ezeknél a támadásoknál az elsődleges célpont, amit megragad a támadó, az a haj. Azért előny a rövid haj, mert nincs, illetve rosszabb rajta a fogás. Ha hosszú hajad van, a lófarok és a kiengedett haj "vonzza" a támadó kezét. Ha úton vagy, vagy mész valahova, akkor fogd össze a hajad vagy tekerd fel. Kevésbé látványos és kiengedheted, ha szükséges.

3. Zenehallgatás és a mobil. Ha be van dugva a füled és zenét hallgasz, süket vagy a külvilágra. Ezt használják ki a támadók az észrevétlen megközelítésre. Ha ez sikerül, akkor bűnügyi statisztikává váltál. Sajnos ugyanez vonatkozik a mobilra. Ha nők kommunikálnak egymás közt, megszűnik a külvilág és csak egymásra figyelnek. Ez nem probléma védett helyen, de veszélyes, ha egy ragadozó látókörébe kerültél.4. Nézzük a veszélyes helyeket:
  • bevásárlóközpontok parkolóházai
  • nagy utcai parkolók
  • nyilvános wc-k
  • elhagyatott utcaszakaszok

Ha az autódhoz mész, mindig nézd meg, hogy a környező autókban van-e valaki. Mielőtt kinyitod az ajtót, nézd meg, hogy nincs-e nyitva a kocsi és hogy a hátsó ülésen nem bújt-e el valaki. Ha mégis így beültél a kocsiba, nagy bajban vagy. Viszont ha beültél és a kocsi tiszta, akkor az első dolgod, hogy magadra zárod az ajtókat és elindulsz. Bárki akar megállítani, vagy bármi furcsa van, ne állj meg. Lehet, hogy udvariatlanság, de a biztonságod fontosabb.

Este a parkolókban (vagy ha tudod, hogy este végzel) mindig lámpa alá parkolj! Lásd, hogy mi van körülötted.

Nyilvános wc... SOHA ( bár bevallom, hogy eddig erre még nem nagyon láttam példát) ne menj be egyedül egy illemhelységbe.

Kérdezhetitek persze, hogy ezek miért fontos dolgok? Mit csinálhat valaki egy női wc-ben? Nos, az ilyenfajta erőszakok nem ott történnek. Ez vonatkozik szinte minden olyan erőszakra, ami az előbb felsorolt helyszínekkel kapcsolatban történik. Ezek a két helyszínes erőszakok. Az egyik helyszínen elkapják az áldozatot, majd egy olyan biztonságos helyre hurcolják, ahol azt csinálnak vele, amit akarnak anélkül, hogy megzavarná ezt bárki vagy bármi.

5. Mire figyel a támadó?
Ha valami olyan eszköz van a nőnél, ami hosszabb, mint a keze, inkább nem támad. Ez lehet hegyes végű esernyő, vagy bármi, amit távolról tudsz használni.  FELTÉTEL: Tudd használni, és ha kell, használd. Sokan javasolják a kulccsomót. Ha nem tudod, hogyan használd és hogy támadj vele, nem fogja elrettenteni a támadót.

6. A támadások iránya:
A támadások nagyrészt hátulról vagy oldalról következnek be. Ha észreveszed, hogy valaki követ, akkor próbálj mielőbb olyan helyre jutni, ahol tömeg van. Ebben el tudsz tűnni, vagy tudsz segítséget kérni a biztonsági emberektől vagy a rendőrtől, ha van. Ha olyan helyen vagy, ami elhagyatott, akkor legyen a kezed ügyében egy eszköz, amivel sérülést tudsz okozni a támadónak, ha támad. Erre különféle megoldások vannak, amiket meg lehet tanulni a megfelelő szakemberektől.


7. Bármilyen esetben - legyen ez egy ökölszabály a számodra -, aki ismeretlenül, elhagyatott helyen másfél méternél közelebb akar kerülni hozzád, az támadó. Készülj fel arra, hogy megtámadhat.

8. Mi a teendő? Nos, fordulj mindig szembe vele. Nézd meg az arcát, a tartását, a ruházatát. Nézd meg a kezeit, hogy van-e benne akármi is. Szólítsd fel, hogy ne jöjjön közelebb, és készülj fel a támadásra.

9. Mit tudsz tenni ilyenkor? Ha előtte nem készítenek fel egy ilyen helyzetre, akkor valószínűleg le fogsz fagyni és nem tudod, hogy mit tegyél. Valószínűleg fizikailag nem leszel ellenfél, de harcolj. Harapj, karmolj, fejeld le, próbálj minél fájdalmasabb sérüléssel járó sebeket okozni.

10. Nem áltatlak. Ha nem vagy felkészülve egy ilyen eseményre, csak a szerencsédben bízhatsz és abban, hogy akármit csinál, nem hagyod abba azt, hogy tépsz, harapsz, rúgsz. Nem szabad "megadnod" magad. Így van esélyed arra, hogy könnyebb áldozatot keres. Ha ez történik, akkor viszont azonnal menekülj.

NAGYON FONTOS!!

Azonnal a rendőrségre menj! Ne mosakodj, ne piperészkedj! Úgy, ahogy vagy, menj a rendőrségre! A kitépett hajból, a bőrből és vérből a körmöd alatt tudják azonosítani a támadódat és ha szerepel a nyilvántartásban, akkor ki tudják vonni a "forgalomból" és ezzel mások életét is meg tudod menteni.


Papp Zoltán
erőszak elhárítási szakértő

Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7105 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x