Játssz Weisz Fannival, Janicsák Vecával és Kiss Ádámmal...
Címlap / Otthon / Játssz Weisz Fannival, Janicsák Vecával és Kiss Ádámmal az Év Állata Versenyben!

Játssz Weisz Fannival, Janicsák Vecával és Kiss Ádámmal az Év Állata Versenyben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Az Év Állata Verseny keretében szavazz Te is az evallata.hu oldalon, hogy kiderüljön, a Szabadság-szigeten élő különleges állatok, az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő közül melyik a legmenőbb! Az állatok esélyeit örökbefogadóik, Weisz Fanni, Janicsák Veca és Kiss Ádám növelik. A szavazók között értékes ajándékok találnak gazdára. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország öt éve dolgozik azon, hogy a Life+ és a Coca-Cola Magyarország pénzügyi támogatásával helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát. 

A védett, Mohács melletti Szabadság-sziget fái között egykor ritka madarak fészkeltek, halbölcsőiben számos értékes halfaj ívott. A különleges élőhelyet ölelő Duna-mellékág azonban egy keresztgát miatt 30 éve nem kap megfelelő vízutánpótlást, így szinte teljesen feltöltődött. A WWF Magyarország a Coca-Cola Magyarország és további partnerei segítségével a terület rehabilitációja mellett kötelezte el magát. Az élőhely-helyreállítás 2013 végén befejeződik, így a Duna újra birtokba veheti egykori mellékágát és szigetét.

A WWF Magyarország e különleges alkalom közeledtével meghirdeti az Év Állata Versenyt: derüljön ki, hogy az élőhely három védett őshonos állata közül melyik a legkedveltebb! Május 22-éig az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő az evallata.hu weboldalon várják minden természet- és állatbarát szavazatát. A három állatfaj esélyeit három híresség növeli, akik a fajok jelképes örökbefogadásával fejezik ki a Szabadság-sziget élőhely-helyreállítás és a biológiai sokféleség iránti elkötelezettségüket.

„Kiskoromban rajongva néztem az állatmentős műsorokat, és minden vágyam az volt, hogy állatvédő lehessek! – meséli lelkesen Weisz Fanni, az európai vidra örökbefogadója. „Bár másfelé vezetett az utam, a természetről és a benne élő állatokról nem feledkeztem meg. A Föld otthont adott nekünk, ezért tisztelnünk kell természeti kincseit. Éppen ezért boldog vagyok, hogy a WWF oldalán az őshonos európai vidra örökbefogadója lehetek!” – tette hozzá a népszerű modell.Janicsák Veca
, a fekete gólya jelképes örökbefogadója elfogultan buzdít a szavazásra: „Kevés olyan kecses és különleges madarat láttam, mint a fekete gólya. Azonnal lenyűgözött, és örömmel vállaltam a „nevelőszülői” felkérést, hiszen nagy állatimádó vagyok! Nem véletlen az sem, hogy új dalom, az Új generáció a fiatalokhoz szól, és a bolygónk megóvására buzdít. Számomra kiemelten fontos Földünk jövője, és tudom, hogy nagy a felelősségünk. Itt az idő, hogy észbe kapjunk, amíg még van mit védenünk!”„Hogy miért pont a természetvédelem?”
– teszi fel a költői kérdést Kiss Ádám. „Mert nem szeretném előbb-utóbb a saját bőrömön érezni a tunyaságunkat. Tegye meg mindenki a tőle a telhetőt. Én búvárszemüveget öltök, és kis barátommal, halványfoltú küllővel karöltve mentjük meg a Szabadság-szigetet! Szavazz ránk Te is!” – kampányol a halványfoltú küllő mellett a humor nagyágyú.

Weisz Fanni és Janicsák Veca találkozása pártfogoltjaikkal
Weisz Fanni modell és Janicsák Veca énekesnő összefogásának köszönhetően pártfogoltjaik személyesen is megismerkedhettek örökbefogadóikkal. A hírességek a sérült állatokat befogadó Petesmalmi Vidraparkba látogattak, amely az erdei tavas területeknek köszönhetően valódi vidra- és madárparadicsom.

Totó, a pajkos európai vidra kifejezetten élvezte a simogatást, és bátran fitogtatta Fanninak úszótehetségét.

„Annyira puha és selymes a vidra bundája, nagyon jó volt megsimogatni! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire játékosak a vidrák. Totó igazán barátságos állat, csupa izom és energia, igazi úszóbajnok! Szavazzatok rá!”  – buzdít lelkesen Weisz Fanni, a népszerű modell.


Veca az Év Állata Versenyen a fekete gólyára szavaz. Kedvence, Tollas, a kecses madár először félénken vette tudomásul „nevelőanyukája” érkezését, de gondozója segítségével hamar feloldódott, így az énekesnő gyengéden még karjaiba is vehette a fokozottan védett madarat.

„Tollas sérülten került a Vidraparkba, de már egészen hozzászokott az emberekhez, így óvatosan a karomba vehettem. Nagyon vigyáztam rá, mert annyira törékenynek tűnt. Gyönyörű a tolla, ilyen közelről ritka, hogy láthatjuk, legszívesebben egész nap gyönyörködnék benne!” – meséli élményeit Janicsák Veca.Kiss Ádám találkozása Bécikével, a halványfoltú küllővel

Egy szerencsés véletlennek és két lelkes természetvédőnek köszönhetően a WWF Év Állata Verseny legkisebb résztvevője, Bécike, a piciny halványfoltú küllő egy verőfényes áprilisi napon személyesen is megismerhette örökbefogadóját, Kiss Ádámot. Természetes élőhelyére történő visszaengedéséig az összkomfortot több liter Duna-víz, egy tágas vödör és egy speciális lélegeztető biztosította, így a kis állatnak semmire sem volt gondja.


Bécike váratlan érkezéséről a WWF-irodába Kiss Ádámot azonnal értesítettük, a humorista pedig időt nem sajnálva azonnal útnak indult, hogy találkozzon pártfogoltjával, a Szabadság-szigeten is őshonos halványfoltú küllővel. A találkozás során közös képek tucatjai készültek. Bécike igazi profi módjára pózolt a kamerának és folyamatosan Ádám felé úszkált – nyilvánvalóan érezte, hogy nevelőapukája van mellette. A napfényes délután során Ádám és Bécike közösen alkották meg a taktikát, amelyet a WWF Év Állata verseny megnyerésére találtak ki, majd egy közös kampányvideót is forgattak. A videó, a WWF Magyarország Youtube oldalán is megtekinthető: .A tartalmas, közösen eltöltött délutánt követően Bécikére újra a kényelmes vödör várt, hogy pár órával később a WWF munkatársai útra kelhessenek vele, hogy visszaengedjék természetes élőhelyére, a Dunába.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3817 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x