A biztonság záloga: fesztiválkalauz
Címlap / Otthon / A biztonság záloga: fesztiválkalauz

A biztonság záloga: fesztiválkalauz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Itt a nyár, és kezdődnek a fesztiválok. Mit kell tudni azoknak, akik fesztiválozni szeretnének és szeretnék mindezt biztonságosan, de jó hangulatban, élményekkel gazdagon tölteni?Kedves szülők! EZT a cikket mutassátok meg a csemetéknek, és olvassátok el Ti is. Leírom mindazt amit a nyári fesztiválokról tudni kell. 

A fesztiválok olyan rendezvények, ahol az ember egy időben több különböző programon is részt vehetnek folyamatosan feldobott hangulatban egy vagy több napon keresztül.

Kétféle fesztiválozó van:


- a látogató: ő az, akit érdekelnek a fesztivál bizonyos részei. Ezeket kiválogatja, rendszerezi, csoportokba rendezi. Megveszi a napijegyet, kilátogat, kulturáltan szórakozik, majd hazamegy.

- résztvevő:
ő az, aki ki akar kapcsolódni a fesztivál alatt. Ott van az elejétől a végéig, viszi magával a betyárbútort, a sátrat , a hálózsákot és a fesztivál ideje alatt levetkőzi mindazt amit az év többi részében él, és egy teljesen új arcot ölt. Biztonságban.


Ezt azért mondom, mert egy fesztivál a szervezőinek nagyon fontos a jó hírnév, mert ebből van a profit. Nem engedhetik meg maguknak, hogy a balhék miatt rossz híre menjen a fesztiválnak. Éppen ezért komoly lépéseket tesznek a résztvevők biztonságáért. Erre nagyon jó példa a készpénzes fizetés mellőzése, és az értékmegőrzés. Lásd a Sziget fesztivált..

Mindemellett, hogy ez így van - és az ottlétet át lehet vészelni egészben (hacsak az ember nem issza magát csaprészegre és visszatalál a sátrához) - vannak szabályok amiket érdemes észben tartani:

Ha látogató vagy:


- a program kezdete előtt
    - érdemes kimenni egy másfél, két órával
    - ezalatt (főleg a több helyszínes program előtt) fel tudod mérni a terepet, és azt a mennyiségű készpénzt át tudod váltani a helyi fizetőeszközre.
    - Megtalálod a számodra fontos eseményt, és mellette meg tudod nézni, hogy mi hol van (wc, egészségügyi pont, kijáratok)
    - keress jellegzetes tájékozódási pontokat, ahonnan el tudsz jutni a kijárathoz
    - ha ismerősökkel mentek, legyen egy találkozási pont, ahol a rendezvény végén (ha együtt távoztok) összejöhettek újra.
        - mindig legyen egy megegyezés, hogy mennyi időt vártok
        - ha valakinek más programja van, minden esetben jelezze a többieknek a találkozó időpontjában és helyszínén, mert így lehet tudni, hogy egészben van, és a többiek nem kezdik kerestetni. (ennek főleg külföldön van jelentősége)


- a program alatt érezd jól magad:
    - tudom, jó egy koncerten a dühöngőben lenni. de ott teljesen ki vagy szolgáltatva a tömegnek. Az pedig ha elindul, akkor nagyon nagy veszélyt hordoz magában.
    - inkább a széléről, vagy a lazább közönségből élvezd a koncertet
    - ha többen vagytok is, gondold meg, hogy érdemes-e a többiekkel bemenni a zúzdába. 

- ha vége a programnak:

    - mielőtt elindulsz, már tudd, hogy hogy jutsz haza a buli után
    - javaslatom ( ha van rá lehetőség) a taxi. Ennek a költsége MINDÍG (akár buli, akár fesztivál) legyen elkülönítve nálad.
    - ha többen vagytok akkor a találkozási ponton való találkozás után menjetek együtt, vagy miután "nyugodtabb" a közeg (kvázi kijöttetek a tömegből akik a rendezvényen voltak) taxit hívni..


Mi legyen Nálad:

    - személyes iratok, belépő-jegy egy nylonba csomagolva.
    - olyan ruha, amiben kényelmesen és jól tudsz mozogni, akár futni is
    - egy kapucnis felső(ha éjjel jössz haza)
    - könnyű, kisméretű esőponcho
    - készpénz két részre bontva
         a) költőpénz
         b) utazási költség (elkülönítve)
   

Alapvetően ezek azok a dolgok, amit a "látogatóknak" célszerű szem előtt tartani, ha bulizni megy. De mi a helyzet egy több napig ott lévő résztvevőnek?

Tudni kell, hogy mindenkinek más a komfortigénye. Most egy pillanatra végiggondoltam, hogy nekem mi lenne a felszerelésem, de aztán eszembe jutott, hogy ezt a cikket Nektek írom lányok.
Tudom, hogy lesz egy csomó olyan dolog, amire mindenképpen szükségetek van, ezért ebbe a kérdésbe nem mennék bele részleteiben, hiszen úgyis mindenkinek kialakult rutinja van a komfortjához.
Tájékozódási pontként leírom, hogy egy egy hetes fesztiválhoz mi a minimum, és milyen alapon érdemes gondolkozni. Ismétlem ez egy olyan minimum, ami egy alap lehet.


Ruházat: A ruházat funkciója, hogy minden időjárási körülmények között megakadályozza a szervezet károsodását. Ami egy nyári fesztiválhoz kell(het)  a következő:

- fehérneműk: 3 váltás (plusz az időtartamnak megfelelő mennyiségű tisztasági betét)
- zokni: két vékony, egy vastagabb
- hosszúnadrág: egy (strapabíró)
- short: egy
- sarong /lapszoknya/
- póló 3
- fürdőruha
- kapucnis felső
- esőruha (poncho és lábszárvédő)
- szandál
- zárt cipő

Menedék: Ahol az ember lánya meghúzza magát, ha pihenni akar.

- sátor
- derékalj
- hálózsák

Pipere:

- szájápoló felszerelés
- szappan, törlőkendő
- sampon, hajkefe 
- testápoló, napvédő
- törölköző: 2 (1nagy,1kicsi)

Egyéb:

- Étkészlet
- Edény (több funkciós)
- Viztároló kanna (összehajtható)
- varróeszköz, cérna
- lámpa + elem
- mobiltelefon + napelemes akumlátortöltő.
- bankkártya, készpénz, személyes iratok
- szükséges gyógyszerek


Ezek azok a felszerelések, amivel teljes biztonságban át lehet  ( még a legcudarabb körülmények között is) vészelni egy fesztivál egy hetét. Mindehhez elég egy hátizsák és az elhatározás, hogy eldobja az agyát az ember lánya.
Természetesen ott rengeteg ember lesz. Velük érezheti jól magát az ember és élvezheti a programokat. Itt igazán maximum egy "kapatos pasi" okozhat kellemetlen pillanatokat, akit viszont kellő odafigyeléssel, körültekintéssel leszerelhet a mindenre felkészült és elszánt fesztivállakó.

A hogyanról  többet megtudhatsz azon a  képzésen, ami 2013. július 6.-án, a festői Szentendrei szigeten lesz a szigetmonostori Rosinante fogadóban.
 
A kurzus programja a következő:
 
08.00 – 08.30 Érkezés, regisztráció
08.30 – 09.30 Bemutatkozás, nyitó kör
09.30 – 11.00 Alapozó tréning (alapvető mozdulatok, ütések, rúgások, irányok és mozgások elsajátítása)
11.00 – 11.30 Szünet
11.30 – 13.00 Szituációs tréning, helyzet- és probléma megoldási gyakorlatok
13.00 – 14.30 Ebéd, pihenő
14.30 – 15.30 Taktikai tréning
15.30 – 15.45 Szünet
15.45 –17.00  Elméleti összefoglaló
17.00 – 18.00 Záró kör, tréning vége
 
A tréning Papp Zoltán önvédelmi szakértő vezetésével zajlik, aki komoly szakmai múlttal rendelkezik az erőszak elhárítás minden területén .
A tréningen a részvétel nem igényel előképzettséget, vagy gyakorlatot. A résztvevők maximális létszáma: 15 fő.

Jelentkezés: onvedelemakademia@gmail.com. A jelentkezés a megadott  emailcímen igényelt jelentkezési lap kitöltésével és a visszaigazolás után, a tréning díj befizetésével válik érvényessé.

Részvétel:

12.900.- /fő, mely tartalmazza a tréningen elhangzott tananyagot elektronikus formában, valamint egy kávészünetet italokkal és apró süteményekkel. Ebéd  és vacsora a tréning helyszínén igényelhető.

Érdeklődni telefonon:
 +36 30 266 3388 Papp Zoltán oktató,
 +36 30 224 1167 Berendi Carmel tréningszervező.


Szeretettel várjuk jelentkezésed!

http://www.onvedelemakademia.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x