Az Ön gyereke elcsalható?
hirdetés
Címlap / Otthon / Az Ön gyereke elcsalható?

Az Ön gyereke elcsalható?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

A napokban nagy port vert fel az a videó, ahol kísérletet tettek arra, hogy a játszótéren játszó gyerekek elcsalhatóak-e. Az eredmény döbbenetes volt mind a szülők, mind a kísérletet végzők számára. 


Rendezvénynaptár
A gyerekek jó része, maximum néhány perc alatt elment az idegennel. Vajon miért?

Nos, a gyerekek számára más az idegen fogalma, mint a felnőtteknek. Vannak sztereotip képek, amik beépülnek a az okos, figyelmes gyermek fejekbe, de ezt néhány perc ismeretség vagy, hasonlóság felül tudja írni. Ugyanilyen sarkalatos kérdés az érzelmekre való hatás.Léteznek nagyon jó módszerek arra, hogy a gyerek meg tudja védeni magát az ilyen helyzetekben, az egyik ilyen a jól bevált  a “hogyan azonosítsa magát az idegen” módszer. Ez azonban csak akkor alkalmazható, ha a szülők ismerősének adja ki magát a bűnöző.

Egy jól felkészült bűnöző, azonban tudja, hogy hogyan kell agyerek bizalmába férkőzni.


A másik kérdés: Ki az idegen?
Az ovizsaru óta tudják a szülők, hogy egy zárt közösségben megjelenő külső személy - addig ameddig nem tudják, hogy kicsoda valójában - veszélyforrás lehet. Azonban egy nyilvános helyen mindenki idegen. Az első pár percig. Egy 2 gyermekes anyuka így fogalmazta meg: - Ha jobban belegondolok, én magam is elcsalhatna egy idegen, pedig én már nem vagyok kisgyerek!

Ugyanakkor létezik egy hatékony módszer, amivel meg lehet tanítani a gyerekeket arra, hogy hogyan ismerjék fel a veszélyforrást jelentő embereket, vagy helyzeteket és ezt a szülőkkel közösen el is lehet sajátítani. Természetesen ehhez tudni kell, hogy a gyerek képes-e felmérni a helyzetet, vagy hogy elmegy-e egyáltalán idegennel.

Erre léteznek valós tesztek, és helyzetgyakorlatok, amivel fel tudjuk mérni a gyerek felkészültségét – korosztály szerint - és hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy elmegy-e idegennel, ha valaki megpróbálja elcsalni.

A probléma az, hogy ez több felkészítést igényel mind a szülő, mind a gyerek számára annál, hogy néhány sort, tippet vagy cikket elolvas az ember az interneten. Mi tudunk segíteni abban, hogy nem csak felmérjük a gyerek hajlandóságát, de meg is tanítjuk a szülőknek és a gyerekeknek a szükséges óvintézkedéseket, amivel ez megelőzhető. 

Amennyiben érdekli a kérdés részletesebben, keressen meg bennünket az info@onvedelemakademia.com e-mail címen.

Papp Zoltán önvédelmi szakértő 
 
[ 2452 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x