Öt fontos dolog, amire a bántalmazó kapcsolat utáni újrakezdéshez...
hirdetés
Címlap / Otthon / Öt fontos dolog, amire a bántalmazó kapcsolat utáni újrakezdéshez szükség van

Öt fontos dolog, amire a bántalmazó kapcsolat utáni újrakezdéshez szükség van

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

Sok szó esik mostanában a családon belüli erőszakról, tudjuk, olvassuk, hogy csak Magyarországon hetente egy nő, havonta egy gyerek hal bele a bántalmazásba, amit valamelyik családtagjától kell elszenvednie. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa, a legelrettentőbb adat. Sokkal szélesebb azoknak a köre, akiket férjük, volt férjük, élettársuk bántalmaz vagy terrorizál, akár "csak" szóban aláz meg, nagy részükről nem is tudunk, pedig valószínűleg mindannyiunk ismeretségi körében vannak ilyen történetek.  


Rendezvénynaptár
Csakhogy az áldozatok nem sok segítségre számíthatnak: a jog egyelőre nem védi őket megfelelően, kevés, bár elkötelezett segítő szervezet működik kifejezetten a családon belüli erőszak áldozatai számára, a közvélemény pedig általában azt taglalja: miért hagyta, kiprovokálta, akkor biztosan megérdemli.  Ilyen légkörben pedig nem is csoda, hogy az áldozatok, akiknek önbecsülése módszeresen leépül, maguk is elhiszik, hogy ők tehetnek a rossz bánásmódról, nekik kellene megváltozni, és saját szégyenüknek érzik, ami történik velük, ezért kívülállók, akár a család barátai is nagyon sok esetben egyáltalán nem tudnak arról, hogy mi zajlik a zárt ajtók mögött. Kiszállni egy ilyen kapcsolatból, bizonyos esetekben akár a volt partner fenyegetésétől, zaklatásától, zsarolásától kísérve, iszonyúan nehéz feladat és nagyon nagy lépés. Már csak azért is, mert nagyon gyakran anyagi függőséggel is együtt jár a szóbeli vagy fizikai bántalmazás, így a megfélemlített, csökkent önbizalmú nők nem is tudnának elmozdulni a partnerük mellől, hiszen nincs semmijük, nincs hová menniük.


Aki ilyen kapcsolatból ki mer és tud lépni, azt nem kétségbe vonni kellene, mint oly sokan teszik, hanem bátorítani és támogatni. Barátnőm, Eszter és én ezért hoztuk létre Facebook-csoportunkat, az Újrakezdést, amiben ilyen bántalmazó kapcsolatot, erőszakos hozzátartozót hátrahagyó, új életet kezdő nőket, anyákat (és persze ha olyan a helyzet, apákat is!) szeretnénk támogatni tárgyi felajánlásokkal, hiszen bármi jól jöhet: ruha, bútor, gyerekholmi, konyhai eszköz, játék, de akár mozijegy, fuvar vagy egy jó szó is. Felajánlásokat tenni és kérni is a csoporton keresztül lehet.


Azt gondoltuk, a Facebook a közösségi szerveződés legegyszerűbb formája, ami gyorsan tud elérni sok embert. Szeretnénk, ha minél több bajban lévő nő, anyuka látná: nincsenek egyedül, itt nem fogják ledorongolni, kétségbe vonni őket, hanem létezik jó szó, bátorítás, támogatás is. A csoportunk tagsága titkos, mert így biztonságosabb, de van egy nyilvános oldalunk is, azon keresztül, üzenetben lehet kérni a belépést a csoportba, itt:  https://www.facebook.com/ujrakezdes.nyilvanos

Rengeteg minden talált már gazdára a csoportban: teljes bútorzat, mosógép, mikrosütő  gyerekbicikli, számítógép, ruhák, játékok, varrógép, és még sok más. Komoly anyagi segítséget vagy profi pszichológiai tanácsadást persze magánszemélyként nem tudunk ajánlani (bár volt már ingyen szállásajánlat is a csoportban, és van pszichológus tagunk is), de hiszünk benne, hogy minden apróság segítséget jelenthet, a csoport tagjai támogatják egymást, és félelem nélkül megoszthatják a történetüket.

Most a Karácsony közeledtével több kérésünk érkezett, a leggyakrabban a következőket keresik a csoport tagjai:
-albérlet
-tartós élelmiszerek
-tüzelőanyag
-háztartási gépek (hűtő, mikró, mosógép, tv)
-lehetőség mindezek szállítására, vagy kisebb csomagok esetén postázására.


Nagyon sok kedves felajánlás érkezik, de ezek a fentiek sokszor hiányt jelentenek nálunk, hiszen meglepően sokan vannak ilyen helyzetben. Kérjük, aki szeretne segíteni, vagy maga is bántalmazó kapcsolatot élt át, és segítségre van szüksége, keressen minket bátran, szeretettel várjuk, az alábbi linken:
https://www.facebook.com/ujrakezdes.nyilvanos 
 
[ 4741 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x