Női test, testi bölcsesség?
Címlap / Otthon / Női test, testi bölcsesség?

Női test, testi bölcsesség?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

A női princípium az elmúlt évek alatt sok változáson ment keresztül. Az alap női tulajdonságok értéküket vesztették, átvette a helyüket a férfi dominancia. A társadalom jobban értékeli a küzdelmet, a harcot, az agressziót, az uralkodást.  

A lágyság, a befogadás, a szelídség, a melegség lassan szégyenszámba megy. Ha egy lány születik, gyerekkorában gyakran kiölik belőle ezeket a vele született finomságokat és dominává válik, hogy könnyebben beilleszkedhessen. Kinek jó ez a szerepet, értéket vesztett társadalom? Jó-e, ha nincsenek igazi nők és igazi férfiak? Jó-e ha nem tudjuk, mi az igazi érték, ami számít? Ki mutat utat? Hiszen a múlt század értékrendje megszűnt, új meg még nem alakult ki...

A női lélek teljesen másképp működik, mint a férfié. Hullámzó, érzelmes, olykor a mennyekben, máskor meg a pokol alján. És, bár ez a domináns férfi szemszögéből furcsa és nehezen elviselhető, mégis ez az alaphelyzet. Az igazság az, hogy minden viszonyítás kérdése. Mikor igazi nő egy nő? Amikor a fény megtörik csillogó szemeiben. És, hogy a szeme mitől csillog, egyénenként változik.

 

Ráadásul mélyen a nők nagy részébe bele van kódolva, hogy a testük nem elég jó, nem elég szép, nem elég tökéletes. Folyton fogyó vagy hízókúráznak, edzőtermekbe járnak, küzdenek a tökéletes alakért, ami a vásznakról csicsog. Csak az a tökéletesség, amit a média tár elénk, féligazság. Mert a csilli-villi reklámfotók mögött jó sok utómunka van. A retusált kép nem tükrözi a valóságot, ugyanúgy, ahogy a filmek sem. Hány háttérmunkás van egy egy produkcióban, hogy a külcsíny tökéletes legyen... Egy átlag nő számára egy ilyen helyzet riasztó és félelmetes vagy inkább hihetetlen lenne. Mint Alice csodaországban, kapkodná a legtöbb nő a fejét egy-egy forgatáson...

Szerintem a felszínbe fektetett túl sok energia általában menekülést jelent. Nem egyszer bizonyosodott be számomra, hogy azok a háztartások, ahol mindig minden tökéletes, csak palástolni akarja a mélyben tátongó űrt. És ez az űr előbb-utóbb felszínre szivárog és vulkánként kitör.. A saját életemben is voltak olyan periódusok, amikor ’kifele’ éltem meg azt, ami belül hiányzott. És szerintem nincs is ezzel baj, addig, amíg megvan az egyensúly, és tudatosan figyeljük a folyamataink. Csak hol van az egyensúly? Egymáshoz hasonlítani az életünket reménytelen próbálkozás, mert nincs két egyforma, sőt hasonló család sem. Mindenkinek más minták válnak be, más helyzetek okoznak örömet és bánatot. Ami az egyiknek érdekes és kívánatos, a másiknak szánalmas vagy szégyennel teli.

 
 
Ebből fakadóan folyamatos megfelelési vággyal élik a nők a mindennapjaikat, tökéletes nők, anyák, szeretők akarnak lenni, egy olyan képet és mintát követve, ami csak az illúzióikban létezik. Hogyan lehetne megfelelni egy elképzelt világnak? Minden nőben és minden férfiban vannak jó és rossz tulajdonságok, vannak ígéretes lehetőségek és pirulást okozó óhajok. És ez is rendben van, ez a normális. A normális nem létezik, a normális mindenkinek mást jelent. Hiába veszem fel a barátnőm legcsinosabb ruháját, nekem az túl nagy vagy túl szűk lenne. Hiába teszem fel a barátnőm rúzsát, amiben ő dívának tűnik, ha nekem az a szín utcalányos. Az értékeket nem tudjuk egymáshoz mérni, hiszen mindenki másként egyforma. És, ha ebben a villódzó világban megtaláljuk azt, akik mi vagyunk, személy szerint, önmagunkban, könnyebb elfogadni a feladatokat és könnyebb beengedni életünkbe a boldogságot. Találjuk meg önmagunk testi és lelki bölcsességét, mert csak ez az út működik hosszútávon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5496 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x