HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-18
Címlap / Otthon / Újra visszaszámlálunk, de most a sulikezdésre

Újra visszaszámlálunk, de most a sulikezdésre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-18

Vegyes érzelmekkel várja gyermek-felnőtt egyaránt az iskolát. A leendő elsősök izgatottan várják, s büszkén mesélik mindenkinek, hogy végre iskolások lesznek. A kicsit nagyobbaknál is megfigyelhető, hogy örömmel kezdenek bele újra a tanévbe, de ahogy haladunk az idősebb korosztály felé, annál gyakoribb az a válasz, hogy nem akarnak iskolába menni. Pontosabban a tanulást nem várják, a barátaikkal viszont szívesen találkoznak újra. 


Rendezvénynaptár

Számunkra, szülők számára az iskolakezdés extra anyagi kiadásokat jelent, hiszen a gyermekünk valószínűleg nem a legolcsóbb füzeteket választja, s minden nadrágja a bokáját veri. Nem beszélve a szervezési dolgokról, a korábban kelésről, hogy a gyermekünknek reggelit készítsünk, tízórait csomagoljunk, s időben elindítsuk.

Az, hogy egy gyerek milyen szívesen indul újra az iskolába, sok-sok apróságon múlik.
Ezek külső, belső dolgok egyaránt.

Külsőségek között említem azt, hogy a gyermeknek milyenek a tanszerei, táskája, esetleg új ruhái, melyeket már az egyre fiatalabb gyerekek is maguk szeretnek kiválasztani.
Szerintem jó, ha választhatnak kedvüknek megfelelő füzeteket, ceruzákat, hiszen ha örömmel veszi kézbe ezeket a szép tárgyakat, ez is hozzásegíti a tanuláshoz.

A nem látható dolgok már egészen kis kortól ivódnak beléjük, s nem most a tanév kezdete előtt kell ezekkel kiemelten foglalkoznunk, hanem az egész életünk folyamán adjuk át a gyerekeknek. Mégpedig azáltal, hogy mit lát a gyermekünk, ha minket néz?

• Mi szeretünk dolgozni járni?
• Szeretjük a munkánkat? Örömünket leljük benne?
• Mesélünk neki arról, milyen sikereink vannak a hétköznapjainkban, milyen eredményeket értünk el a munkánkkal? Miért fontos, amit csinálunk?
• Látja-e, hogy mi is folyamatosan képezzük magunkat?
• Ha valamilyen kérdését nem tudjuk megválaszolni, utánanézünk, s később ezekről újra beszélgetünk?

Este vacsoránál jó téma lehet, ha mi is mesélünk gyermekünknek a napunk örömeiről. Ezáltal ő is elkezdi keresni azokat a sajátjáéban, s elkezd egyre szívesebben mesélni.
Az esti lefekvésnél, mese után is beszélgethetünk még gyermekünkkel, Ilyenkor általában szívesen megnyílnak, s elmesélik mi zajlik bennük.

Farkas Eszter
TSMT-terapeuta
ÜgyesGyerek Központ
 
(X)
 
 
[5638]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x