Közeledik a szeretet ünnepe, de inkább a Karácsonyi migrén...
Címlap / Otthon / Közeledik a szeretet ünnepe, de inkább a Karácsonyi migrén

Lénárt Évi

Közeledik a szeretet ünnepe, de inkább a Karácsonyi migrén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Márcsak pár hét van karácsonyig, a szeretet ünnepéig. A bevásárlóközpontokba már megérkeztek a játékok, és az ünnephez való szezonális áruk is. Az emberek megrohamozzák szépen lassan az áruházakat, annak reményében, hogy az idei karácsonyt széppé varázsolják.  

Ez sok ember fejében csak a pénzről szól, arról, hogy kimutassák, kinek milyen drága ajándékot vettek. Illetve a karácsonyi készülődés. Na arról is érdemes ejteni pár szót! A legtöbb családnál a karácsonyi készülődés felér egy agyrémmel, ha márcsak a karácsonyfa díszítést vesszük alapul. Már az se piskóta, az égők kigubancolása, a fa beszerzése, megfaragása, az ünnepi ételek, sütemények elkészítése, teljesen kikészíti az embereket és csak utána jön el a várva várt 24-e a Szent este. És akkor, ha mindennel készen vannak, becsapják magukat egymás előtt, mert azt mondják " Boldog Karácsonyt! "
 
Közben előtte még pár órával szídták egymást, veszekedtek, de azért az ünnepi asztal mellett hirtelen minden tökéletes és hirtelen mindenki szereti egymást.
 
Igaz, hogy mennyire becsapjuk magunkat? Minek kell ez a színjáték? Kinek jó ez? Minden évben eljátsszuk ezt, akár egy színész a filmszerepet.
 
Mindenki örül az ajándéknak?
Ez az egész karácsony fénypontja, pláne ahol kisgyerekek vagy unokák is vannak. Ezek a mai gyerekek - és persze tisztelet a kívételnek - de  a legtöbbjük, nem örül már az egyszerű kézzel készített ajándékoknak, pedig régebben ez az ünnep arról szólt, hogy kézzel készített ajándékokkal kedveskedtek egymásnak az emberek. Benne  volt a szeretetük, de mára ez teljesen megváltozott. Ma már csak akkor jó fej az ember, ha valami drágát vesz vagy ami a kívánság listán szerepel, igen jól olvasod kedves olvasó, kívánság listát írnak a gyerekek és ha valami arról hiányzik vagy nem olyan színű, amilyet a gyerek akart , akkor a jó Isten kegyelmezzen neked :)
 

 
De térjünk vissza az ünnepi készülődéshez! A bevásárlóközpontokban ilyenkor mindenki kapkod, hogy minden meg legyen. Az emberek nem hogy az év 365 napján, de még erre a pár napra sem változnak kedvessé. Már jó ideje teljesen kihalt a szeretet és az anyagi világ vette át kezdetét, csak az számít, mit veszel és mennyiért. Ha olcsó, egyszerű ajándékot veszel, akkor te nem vagy jó fej, de ha egy autót veszel ajándékba, akkor te vagy  a király, sajnos ez alapján ítélik meg az embert! Persze, tisztelet a kivételnek... 
 
A másik nagy kedvencem, hogy mindenki nagyobb karácsonyfát szeretne a másiknál, hogy az ővé legyen  a legnagyobb, kérdezem én: villogni akartok a karácsonyfátokkal vagy szeretni egymást és egymásnak örömöt szerezni?! 
 
Csak kapkodom a fejem, amikor karácsonykor belépek a közösségi oldalra. Évek óta az emberek ott töltik a karácsonyt. Mindenki feltölti a karácsonyfájáról a képet, meg hogy kinél hányan vannak vendégségbe, mit esznek, mit csinálnak, mindenről fotó készül, kicsit se törödve azokkal a szegényebb emberekkel, akiknek ételre sincs pénzük. Kérdezem én jól van ez igy?
 
Mert szerintem ez csak látszat és villogás Megmutatni kinek mennyi pénze van, kinek van  a legnagyobb karácsonyfája, kinek hány unokája van, ki mit vett ajándékba, mit zabáltok az ünnepi asztalnál és még sorolhatnám. Aztán a szegény embernek meg összeszorul a szíve ezektől a fotóktól! 

 
 
Ha " elmúlik karácsony "
Ha vége az ünnepnek, viszik vissza a boltokba,  ami nem tetszik, vagy ami nem mükődik és minden évben ugyan ez történik, mint egy körforgás! A sok sütemény, a sok étel ami megromlik,  mert nem bírják megenni , mind megy a kukába és az emberek szerint ez a világ legtermészetesebb dolga. Nagyon nagy hülyeséget csinálunk..... Túl komplikálunk mindent, pedig nem kéne.  
 
Az adakozás is nagy divat karácsonykor, de amikor az ételek a kukában landolnak, akkor is ennyire adakozóak vagyunk? Érdemes lenne ezen elgondolkozni egy kicsit!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x