Karácsony a teljesség jegyében
Címlap / Otthon / Karácsony a teljesség jegyében

Karácsony a teljesség jegyében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

Egyre másra halljuk, és érezzük, a karácsony akkor teljes, ha együtt vagyunk. Együtt a család, épségben, egészségben. A díszítés, és az, hogy ilyenkor egy picit többet adjunk magunkból, elengedhetetlen. Megjelennek a gyertyák, a led izzók, és fényárban úszik a szívünk mellett a lakás is. A díszítés sok helyen már novemberben elkezdődik, azonban akkor sem maradsz le semmiről, ha még nem fogtál bele. Íme néhány aranyos ötlet, melyet kevés pénzből kihozhatsz, mégis dísze lehet az otthonodnak.  

Minden kislány királynőről álmodik. Ezt pedig Te magad is a szobájába varázsolhatod.

A minap bukkantunk rá a Váróczi Üzletberendezés Facebook oldalán egy felöltöztetett szabóbabára, ami azonnal levett minket a lábunkról. Amellett, hogy rettenetesen ötletes, valóban a karácsonyt idézi, és nincs az a kishercegnő, aki ne lenne boldog, ha egy ilyet találna a szobájában. A szabóbabát öltöztetheted báli ruhába, de ahogy a képen is látod, a ruhája lehet fenyőből és karácsonyi izzókkal, díszekkel teheted minél különlegesebbé. Az ünnepek után pedig átöltöztethető, így folyamatosan fejleszti a gyermek stílusérzékét, és előbb-utóbb azt látjuk majd, maga tervezi a szabóbaba ruhatárát. A szabóbabákat ehhez a csodához itt találod.
 

Egyre nagyobb divat a grincsfa is


Bár megoszlanak a vélemények, mégis egyre többen készítik el a saját és a család örömére. A grincsfa, azaz a manófa, mint oly sok minden, Amerikából érkezett hozzánk. Nevét a közismert meséből kapta, Grincsről, aki egy gyermekkorban félresikerül ajándék miatt megutálta a karácsonyt, és elhatározza, hogy tönkreteszi, sőt mi több, megszünteti a karácsonyt. A mesében természetesen érkezik majd egy bátor kislány, aki szembeszáll Grinccsel, és mégis gyönyörű lesz a karácsony. A fa azonban maradt.

Keresztény szemlélet szerint a grincsfa nem más, mint a karácsony megtagadása. Míg a fenyőfa az ég felé, azaz Isten felé mutat, addig a grincsfa lefelé kötözött ágai a pokol, vagy önmagunk bűnös mivoltára utal. Az elkészítéséhez pedig általában zsurlót használnak, mely szintén mérgező. A téli zsurló súlyosan, míg az óriás zsurló enyhén mérgező toxikológiai hatással bír, ezért, ha mégis elkészítjük, érdemes olyan helyre tenni, ahol sem a gyermek, sem pedig a házi kiskedvenc nem fér hozzá.

Advent pedig nincs gyertya nélkül


Holnap elkezdődik az advent, azaz a várakozás időszaka, így épp itt az ideje annak, hogy beszerezzük az adventi koszorúnkat. Mi magunk is elkészíthetjük, hiszen minden eszköz fellelhető hozzá. A színek tekintetében már nem megkötés a lila és rózsaszín, ennek összeállítása szintén a keresztény vallás gyakorlásában játszik szerepet. A négy gyertya az advent, a várakozás időszakát jelzi.

Az első gyertyát a november 30-hoz, Szent Andráshoz legközelebbi vasárnapon gyújtjuk meg. Ennek a színe a vallás szerint lila. Ilyenkor a templomban is lila a templomi terítő, valamint a pap is lila stólát vagy köpenyt visel. Az első advent jelentése egyet jelent az isteni szeretettel. Hiszen Isten úgy szeretet bennünket, hogy értünk és bűneinkért feláldozta egyszülött fiát. A templomi szertartások is ezeket a pillanatokat idézik fel. A második szín szintén lila a gyertyán. A nagyböjt színe is lila, így számos helyen ezt a színt ekkor kékkel helyettesítik, hogy megkülönböztessék a két ünnepet egymástól.

A második gyertya gyújtásakor a templomi próféciák szerint arra az örömhírre emlékezünk, amikor az angyal közölte a hírt Máriával, majd később Józseffel, hogy fiúk születik majd, akinek a Jézus nevet kell adniuk, és Ő Isten fia.

A harmadik gyertya azonban már rózsaszín, az örömhírt és a világosságot jelzi. A vallási nézetek szerint a fényt szimbolizálja, melynek nyomás a három királyok elindultak a csillag nyomában, hogy leróják tiszteletüket a majd megszületett Jézus előtt.

A negyedik gyertya színe visszatér a lilához. Ez már az advent utolsó napja, mely Jézus születését jelzi, tehát eljött a karácsony. Ilyenkor vallástól függetlenül mindannyian a bennünk élő, és minket körül ölelő szeretetet ünnepeljük, és a négy gyertya egyszerre ég majd.

Mint mondtuk, számtalan színben láthatunk már szebbnél szebb adventi koszorút, de ha az idén lecsúsztál erről, akkor se bánkódj, a mécses fénye is gyönyörű. Manók, minden mennyiségben

A manók megszületése a Mikulás hagyatéka


Mint a fehér szakállú segítői, egyre inkább teret hódítanak a családi otthonokban. Az elkészítés türelmet és ügyességet igényel, de a látvány, és a kedves arcát elfigyelve, megéri a fáradtságot.

És jön a számtalan kültéri és beltéri izzók időszaka. Van, amit az ablakba teszünk, lesz, amit egész egyszerűen befőttes üvegbe gyömöszölünk. A jó hír, hogy a legtöbb, most kapható elemes izzó már időzítővel van ellátva, így pár óra múlva önmagától kikapcsol. Lehetővé téve, hogy ne pár naponta cseréljünk elemet, ezáltal figyeljünk a környezetünkre is.

Egyszóval jöhetnek a fények, az illatos fenyőágak, a meghittség, a fahéj és narancs illat. A lényeg, hogy a szíved benne legyen. Hiszen valóban nem az ajándék a lényeg, hanem a rákészülés, a tudat, hogy ismét eltelt egy év, és bármi is történt, a család egysége egyben, sértetlen maradt. Minden más csak hab a tortán, bár lássuk be, csodaszép.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3631 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x