Igazi vagy műfenyő? A karácsonyfák élete
Címlap / Otthon / Igazi vagy műfenyő? A karácsonyfák élete

Igazi vagy műfenyő? A karácsonyfák élete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Minden évben fellángol az örök vita arról, hogy vágott vagy műfenyőt válasszunk-e. Nézzük meg közelebbről a két típus életciklusát, és azt, hogy milyen utat járnak be a gyártástól kezdve egészen a várva várt karácsonyi ünnepekig, és az elkerülhetetlen hanyatlásig. Hogyan készülnek, és mi történik velük az ünnepségek végén?  NÉPSZERŰ VÁGOTT FENYŐFAJTÁK: HOGYAN VÁLASSZUNK

Nordmann fenyő: az egyik legnépszerűbb karácsonyfa Európában, köszönhetően szimmetrikus formájának és fényes sötétzöld tűleveleinek, melyeket sokáig megtart.

Duglászfenyő:
szintén nagyon népszerű, főleg az Egyesült Államokban. A tűlevelei sokáig fennmaradnak, és édes citrusos illatot árasztanak.

Ezüstfenyő: valószínűleg az első Európában használt karácsonyfa, ám mára a Nordmann fenyő nagyrészt leváltotta.

Kék lucfenyő: gyönyörű kékes ezüst színe van, és viszonylag szimmetrikus. Ágai strapabíróak, és nehezebb díszeket is elbírnak. Viszont tűlevelei is élesebbek.

Norvég fenyő: szép világoszöld színű, rövidebb tűlevelekkel. Ágai nem túl merevek, így inkább könnyebb dekorációt ajánlott rárakni. Tűleveleit nagyon gyorsan hullatja, így ezt a fajtát érdemes közvetlenül karácsony előtt megvenni.

ÉRDEKES ALTERNATÍV KARÁCSONYFÁK VILÁGSZERTE

A világ sok városa verseng évente, hogy náluk álljanak a legszebb, legeredetibb vagy legformabontóbb dekorációk és karácsonyfák. Az elmúlt néhány évben láthattunk pár egészen rendkívüli kreációt, a legkülönfélébb alapanyagokból.
Például:
Legókockák - London, Egyesült Királyság (2011)
Muránói üveg - Velence, Olaszország (2016)
Papír - Párizs, Franciaország (2016)
Régi ablakok - Rakvere, Észtország (2015)
Aranyozott fém - Büblosz, Libanon (2015)

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2140 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x