Mosolykommandó a "gyerekbiztos" otthonokért
Címlap / Otthon / Mosolykommandó a "gyerekbiztos" otthonokért

Mosolykommandó a "gyerekbiztos" otthonokért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Balesetek következtében ma több kisgyermek hal meg, mint az összes betegség miatt együttvéve - ezzel a riasztó üzenettel indította útjára a Mosolykommandó ingyenes kisgyermekes balesetmegelőzési előadássorozatát Szegeden, amelyre már több száz szülő jelezte részvételi szándékát.  

Dr. Vizi András a Szegedi Gyermekklinika gyermeksebésze, és rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amelyek elkerülhetőek lettek volna, ha a szülők felkészültebbek a megelőzésben, és "gyerekbiztossá" alakítják az otthonukat.

A doktor úr praxisában előfordult konkrét esetek példáján keresztül szemléltette, hogy milyen triviális figyelmetlenségek vezethetnek – sajnos akár tragikus balesetekhez. Előadásában szó esett például az olajos magvak okozta fulladásos esetekről, néhány éves gyerek motorbalesetéről (vezetőként), gyermekékszerek okozta nyílt sérülésekről, a kamillás inhalálás okozta forrázásokról, és még sok más elgondolkodtató dologról.
 

Pataki Gergely, a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány programkoordinátora elmondta, hogy szervezés alatt van már a gyakorlatorientált, elsősegély technikákat bemutató képzésük is, valamint egy ingyenes kiadvány elkészítése a legfontosabb teendőkről, amelyet több ezer háztartásba szeretnének eljuttatni tavasszal.

Az alapítvány a Mosolykommandó részére felajánlott adó 1%-os keretből finanszírozza ezeket a közérdekű programokat, amellyel kiemelt szándékuk a kisgyermekeket ért otthoni balesetek számának drasztikus csökkentése.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1262 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x