Párizsba lassan visszatér az élet
Címlap / Otthon / Párizsba lassan visszatér az élet

Párizsba lassan visszatér az élet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Mi is tér vissza igazából? Az elmúlt pár hónapban is volt élet, csak kicsit más, mint amit megszoktunk, amibe beleszoktunk. Korábban minden nap arra vágytunk, hogy csak egy pici nyugi legyen már, hogy legyünk mindannyian itthon együtt, és semmit ne csináljunk, ne kelljen menni sehová. Négy gyerekkel állandó pörgésben volt az élet. Jávor-Kiss Kata Franciaországból küldte el írását.  

Egy naptár volt a fejem, hogy kinek mikor hol kell lennie, milyen edzése, különórája, zeneiskolája, meccse, előadása, vizsgája, fellépése, versenye van. Volt olyan hétvége, hogy három gyereknek három különböző helyen volt versenye, szerencsére nem teljesen azonos időben. A negyediknek csak azért nem, mert még csak egy éves. Bár szerintem részt vehetne egy szépségversenyen vagy cukiságversenyen, mint ahogy minden anyának minden gyermeke...Ha szünet volt, akkor is mozgásban voltunk. Szerencsére minden nagyszülővel nagyon jó a kapcsolat, a gyerekek is imádnak menni hozzájuk, így a legtöbb szünetben hazautaztunk.

Még iskolába jártak, mikor egyre nyomasztóbbak lettek a hírek a vírus kapcsán, aztán hirtelen egyik napról a másikra megváltozott minden. Megkaptuk azt a nyugit, amiről álmodoztunk, bár nem pont így képzeltük el.

Senki nem mehet el itthonról, nem jöhet senki, hirtelen üres és nyugis lett minden. Már amennyire négy gyerekkel üres és nyugis tud lenni a ház.

Csak különösen indokolt esetben lehetett kimozdulni otthonról, és akkor is csak a minimális időre. Az indok lehet a munkavégzés, ha ez nemzetgazdasági érdek, a bevásárlás, orvoshoz vagy patikába menni, rászoruló rokon ellátásában segíteni, a lakóhely közvetlen közelében maximum 1 óra sport vagy kutyasétáltatás.Szerencsések vagyunk, mert két éve elköltözünk Párizsból, most az egyik elővárosában élünk. Nem tudom, hogy a négy fal között hogyan viselnénk a mostani vírushelyzetet. Itt élvezzük a jó időt, a kertet, és próbáljuk kihasználni, hogy most csak egymásra kell figyelnünk.

A távoktatásba nem volt egyszerű beleszokni. Három évfolyamos, osztatlan iskola, melegkonyhás napközivel és pluszban egy kisbaba. Eleinte csak délután kettőkor sikerült ebédeltetni, most már van, hogy fél kettőre meleg étel van az asztalon.

A gyerekek ugyan könnyedén vették az akadályt, lelkesen és szorgalmasan csinálták a feladatokat, de nálunk is voltak és vannak jobb és rosszabb napok.

 

El kellett fogadniuk, hogy anya egy személyben az összes tanár. Hogy egyszerre magyaráz másodikos matekot és ötödikes történelmet, miközben kikeveri a főzelékhez a rántást. Az iskolából a tananyagot központi oktatási rendszeren keresztül, illetve email-ben kapjuk meg, de tanára válogatja, hogy mennyire részletes leírást ad, mennyi videós segítséget küld. Külön nehézség, hogy Magyarországon más módszertan szerint tanultuk a matematika egyes részeit, vagy hogy a francia mondatelemzéshez előbb tökéletesen kéne tudni franciául.

Májusban fokozatosan újra kinyitnak az iskolák, hogy a szülők vissza tudjanak menni dolgozni. Egyes osztályok már május 11-én részt vehetnek iskolai oktatásban, de csak fele időben (egy hét iskola, egy hét távtanulás, mert csak a fele osztály lehet egyszerre bent). De nem kötelező iskolába vinni a gyerekeket, azok a szülők, akik otthon tudnak maradni, azok végig otthon tarthatják a gyerekeket, mivel továbbra is folytatódni fog a digitális oktatás. Nálunk év végéig itthon maradnak, szeptembertől pedig remélhetőleg már nem kell semmilyen vírustól sem tartani és normálisan el tudják kezdeni az iskolát.Ami a bezártságot illeti, május 11-től továbbra sem lehet szabadon, bárhova utazni, csak a lakóhely 100 km-es körzetében (így akarják megakadályozni, hogy a fertőzött részekről az emberek a nem fertőzött országrészbe vigyék a vírust). Az éttermek, szórakoztató helyek és bevásárlóközpontok júniusig biztosan zárva maradnak, de a kisebb boltok, üzletek újra kinyithatnak és újra lehet sétálni a parkokban és erdőben.

Bár szép lassan újra visszakapjuk a régi életet, de a mi örökké mozgó családunknak valahol nagyon is jót tett ez a kis pihenő.

Fotók: a szerző, valamint edmondlafoto és Free-Photos / Pixabay
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x