Kihívás és izgalom a LEGO Technic,és City építőjátékokkal!...
Címlap / Otthon / Kihívás és izgalom a LEGO Technic,és City építőjátékokkal!

Kihívás és izgalom a LEGO Technic,és City építőjátékokkal!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-24

A LEGO egy világszerte ismert és sikeres építőjáték. Ma már szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni. Kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy egyazon rendszer elemeit képezik, minden egyes újonnan megjelent sorozat és készlet kompatibilis a már megjelent építőjátékokkal.  

 Nevének eredete a dán “Leg godt!” kifejezésből ered melynek jelentése “Játssz jól!”. 1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalos mester megalapította vállalkozását és így indult el a LEGO gyártás. Kezdetben még csak fából készültek, 1947 után kezdték el gyártani a műanyagból készülteket. A világon mindössze 5 LEGO gyár van köztük is az egyik Magyarországon, Nyíregyházán.  

Az első perctől kezdve mikor már látod gyermekeden, hogy érdeklődik a színes kockák egybeépítése után egyre ügyesebben fog más bonyolultabb elemeket is összerakni az idő előrehaladtával.  Ez nagyon fontos hiszen egészen kicsikorban fejleszthetőek ezek a finommotorikus mozgások. A LEGO segít az autista gyermekek számára a verbális és a nem verbális kommunikációban, a megosztás és a csapatmunka fejlesztésében. A LEGO termékek széles választékban kaphatóak korosztály szerint. Ezek közül a legérdekesebbek a LEGO Technic, City építőjátékok.
 
A LEGO Technic építőjátékok még a nagy tapasztalattal rendelkező építőket is kihívás elé állítja. Még is élvezetes élményt nyújtanak, akár a tízenéveseknek vagy a felnőttek számára.
 

A kép forrása: pixabay.com
 
Az építőkészletek különféle formájú és méretű járművet tartalmaznak. Lehetnek pl. versenyautók, híres ikonikus autók vagy akár építőipari gépek. Ezek sok és bonyolult elemekből is állhatnak pl. lehetnek benne funkcionális rugók, pneumatikus szerszámok, valósághű hűtőrács vagy akár fényszóró. Az építésben a használati útmutatóban leírtak nyújtanak segítséget. Az anyaguk műanyag. Gondos és pontos tesztek, ellenőrzések alá vetik a gyártás során hiszen egy kisebb hiba vagy nagyobb él és már nem lehet pontosan összeilleszteni a darabokat. 
 
Mindegyik játékmodell összeállítását valósághű járművek ihlették, mindegyik tartalmaz eredeti tervezési részleteket és működési funkciókat. Példának felhoznám a LEGO Technic Ferrarit mely egy igazán élethű modell. Első és hátsó felfüggesztése, ajtónyitása, valamint mozgó dugattyúkkal ellátott V8-as motor és a funkcionális kormánykerék hiteles másolata az eredeti élethű változatnak, sőt még a matricák és a szín is pontosan ugyan olyan. De mondhatnám a Betonkeverő autót is, amelynek forgatható a keverődobja vagy akár menet közbe is forog úgy, mint az igazi. Egyszóval tökéletes modell bármelyiket is nézzük.
 
De nem csak játékra és szórakozásra jó a használatuk, miközben összerakod tanulsz is hiszen betekintést nyújt a műszaki ismeretekbe. Fejleszti a logikát, ügyességet, koncentrációt, intelligenciát, figyelmet, képzeletet, kreativitást és még a gondolkodást is. Nem is gondoltad volna igaz? Állhatnak többszínű vagy egyszínű elemekből ezt mindig az adott modell kinézete adja. Az árukat legtöbbször a darabszám határozza meg pl. drágább egy Land Rover Defender, amely 2573 elemből tevődik össze, mint egy McLaren Senna GTR, amely csak 830 elemből áll. 
 
8 éves kortól egészen a felnőttekig bárki élvezheti a LEGO Technic építőjátékok adta szórakozási lehetőséget. Egyedül vagy akár együtt is megtervezheted variálhatod gyermekeddel az izgalmas külsejű és funkciójú modellek építését. 
 
A másik, ami még nagyon vonzó a LEGO világában az, hogy nem csak egyetlen korcsoportra gondolnak, hanem szinte mindenkire. A LEGO City valódi és nyitott világ felfedezésébe helyezi a gyerekeket, úgy játszhatnak ahogy akarnak. Érdekes épületeket, ismerős járműveket építhetnek egy mini világot, ahol izgalmas történeteket hozhatnak létre melyet akár a barátaiknak is elmesélhetnek. Játék figurák használatával sok izgalmas élményt élhetnek át. Lányoknak és fiuknak egyaránt megtaláljuk a megfelelő építőjátékot. 4 és 12 éves korosztály számára javasoltak a LEGO City játékok
 
Ezek között is vannak igazán komoly több elemes játékok ilyen például a LEGO City Town Főtér (a LEGO City Adventures TV sorozatból ismert) mely igazán lenyűgöző és színes elemekkel teli építőjáték. Található benne egy városháza, városközpont, koncert színpad, klasszikus étterem és egy villamos megálló, valamint klassz játék járművek és 14 mini figura. Vagy kevesebb elemből álló és még is élvezhető a LEGO City Traktor mely már 5 éves kortól ajánlott.
 
Igazán sokszínű és megunhatatlan fejlesztő játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bármelyik korosztálynak vásárolsz LEGO Technic, City építőjátékokat nagyszerű ajándék születésnapra vagy akár karácsonyra is hiszen nincs olyan gyerek vagy felnőtt, aki ne örülne neki.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1334 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x