Egy apró hálószoba berendezése: tippek és ötletek
Címlap / Otthon / Egy apró hálószoba berendezése: tippek és ötletek

Egy apró hálószoba berendezése: tippek és ötletek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Bármilyen helyiségről legyen szó, a berendezés fontos, hogy átgondolt legyen. Funkcionális- és költségvetési szempontból egyaránt. Megbízhatunk lakberendezőt is, de megálmodatjuk mi magunk is egy apró hálószoba berendezését. Ebben a cikkben megfogalmaztuk, mire érdemes figyelni a tervezés során. Bízunk benne, hogy aprócska ötletekkel mindenki számára megkönnyíthetjük a feladatot.  

 Legfontosabb a fekhely

 

Jelen esetben egy hálószobáról lévén szó, vegyük sorra, mi az, amire felétlen szükség van a helyiség funkcionális működéséhez. Az első a fekhely, amelynek kiválasztása nem könnyű feladat. Legyen megfelelő a mérete (szélessége, hosszúsága és magassága), valamint készüljön olyan anyagból, ami illik az egyéniségünkhöz, és a szoba megálmodott hangulatához. Szerkezete sokféle anyagból készülhet, fából, fémből stb. A legfontosabb, hogy annak tetsszen, aki használni fogja, akinek majd kényelmét szolgálja! Az ágyba matrac is kell. Amire feltétlen ügyeljünk, hogy a számunkra megfelelőt válasszuk. Elsődleges szempont, hogy beleférjen a költségvetésbe, de ne feledjük, az egészség mindennél fontosabb! Ha már van ágyunk, abba jó minőségű ágyneműre is szükség van; takarókra, párnákra, ágynemű huzatra. A gumis lepedők webáruháza sokféle megoldást kínál. 
 

Amire még szükség lehet…

 

Ha már ágy van, a megfelelő pakolós, tárolós elemeket kell megtalálni. Attól függ, mit szeretnénk a hálószobában tárolni. Ha egy helyiség pici, akkor valószínű, csak ágyra van szükség benne, és feltételezhetően külön gardrób van hozzá. Ha nem, és a hely szűke miatt mégis szükség van bútorra, akkor érdemes méretre gyártatni (még, ha drágább is), hogy minden centiméter ki legyen használva. Ez a hálószoba bútor készülhet fából vagy bútorlapból, de ma már nem ritka a fém, a bambusz, a textil, a karton és a műanyag sem. 
 
Érdekes, újrahasznosított darabokkal is érzékeltethetjük, hogy a helyiség lakójának fontos környezetének megóvása. Szekrény sem feltétlen kell, hiszen vannak ruhaállványok, és csupán mennyezeti karnissal leválasztható egy picike járható ruhásszekrény, más néven gardrób. És az átgondoltsághoz az is hozzátartozik, hogy nincs sok tárgyunk, ruhánk, tárolni valónk. Tehát valószínű nem véletlen pici a hálószoba, hiszen mindenben az optimumra törekszik a lakója. 
 

Szükség van kiegészítőkre?

 

Egy hálószobában nincs szükség sok-sok apró tárgyra, csecsebecsére. Csak arra, ami feltétlen szükséges. Jól át kell gondolni a tervezés során, milyen színek, anyagok és minták vegyenek körbe minket. Ehhez fontos tudni, hogy mekkora a falfelület, a belmagasság, hiszen más hatást érhetünk el a mintás és az egyszínű falakkal. Az egyik tömörít, a másik, pedig ha világos színbe öltöztetjük a falakat, akkor szépen nagyítja majd a teret. 
 
A belmagasság azért lényeges elem, mert kevés négyzetméter esetén érdemes akár színváltással megtörni a magasságot. A nagyvárosok hangulatához hozzátartoztak valamikor a nagy terek, ezért bőven akad még az ilyen stílusú ingatlanokból, amelyek csodálatosak tudnak lenni, de átgondolt tervezést igényel! Pl. az ágyat megemelve, pici galériában is gondolkodhatunk, alatta pedig szépen elférnek a tároló elemek. De ez csak egy a praktikus ötletek közül, a lehetőségek tárháza végtelen.
 

Fontos a hangulat!

 

Visszafogott fények, kellemes színek, finom illatok, puha textíliák, mind a hálószoba kényelmét szolgálják. Kellemes, halk zene emelheti a hangulatot, tévét jómagam nem tennék a helyiségbe, főleg, ha lakói párban élnek. Az árnyékolás is odafigyelést igényel, mert minden anyag másra hivatott. Az egyik valóban árnyékol, a másik inkább csak díszítő elemként szolgál. A múlt emlékeit meg kell becsülni, jó az, ha az ablakunkat egy zsalugáter védi. 
 

Összegzés

 

A hálószoba privát szféra, hisz mindenki ott tér nyugovóra. A döntést jól átgondoltan érdemes meghozni. Fontos az ár, de legalább annyira a minőség. Ritkán vegyünk jót, ezzel árthatunk legkevésbé környezetünknek. Az anyaghasználat sokat elárul gondolkodásunkról, arról, hogy mennyire fontos a természet számunkra, kedveljük-e a művészettörténet által jól ismert antik elemeket, és mi az, amit esetleg mi magunk valósíthatunk meg. Hiszen szorgos kezek csodákra képesek!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 1187 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x