Kullancsveszély!
Címlap / Otthon / Kullancsveszély!

Kullancsveszély!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A legutóbbi felmérés szerint Magyarországon egyre több olyan terület van, ahol a kullancsok valamilyen betegséget terjesztenek. Ezek jelentôs része emberre és kedvencállatra is veszélyes. A betegségek korai felismerése a betegek életét mentheti meg. 

A legutóbbi felmérés szerint Magyarországon egyre több olyan terület van, ahol a kullancsok valamilyen betegséget terjesztenek. Ezek jelentôs része emberre és kedvencállatra is veszélyes. A betegségek korai felismerése a betegek életét mentheti meg.
A Magyar lakosság egészségtudatos magatartása formálódóban van. Az egészséges életmóddal a természet szeretete is együtt jár. Minden séta a felkészületlen két és négylábú kiránduló számára végzetes lehet, még a közparkokban is, ha nincs védőoltása, ha nem ismeri a kullancsok elleni védekezés módozatait és a kullancseltávolítás szakszerű szabályait. És sajnos nem ismerik… Emiatt egyre nő a megbetegedettek száma.
Kisállat simogató fórum


Van segítség, van megoldás!
Orvosok, állatorvosok és biológusok felismerve a kullancs helyzet kritikus voltát, megalapították a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesületet, az alábbiakban részletezett célok megvalósításáért:
Az Egyesület a társadalom segítségével támogatja a kullancsokkal kapcsolatos zoológiai és járványtani kutatásokat, valamint a kullancsok terjesztette emberi megbetegedések megelőzését, korai felismerését. Továbbá ismerteti a kullancsok szakszerű eltávolításának módszertanát. Valamint szerepet vállal a társállatok,
elsősorban kutyák és macskák kullancs terjesztette megbetegedéseinek megelőzésében is. Összehangolja az ez irányban dolgozó szervezetek munkáját, képviseli a hazai emberi és állati betegek gyógyításáért és gyógyulásáért dolgozó mozgalmakat a különböző fórumokon, rendezvényeken. Kiemelten képviseli a kullancsok és az általuk terjesztett betegségek elleni védekezési módok mindenki számára történő megismertetését.

Az alapítók sorában lévő autentikus állatorvosok, orvosok, biológusok a kullancsok és az általuk terjesztett fertőző betegségek elleni küzdelem emberek- és kedvencállatok iránti társadalmi felelősség érzésének okán hozták létre a Kullancsszövetséget. Az alapítók célja, hogy felmérhessék a magyarországi kullancs faunát, és kideríthessék, hogy milyen kórokozókkal veszélyeztetik a lakosságot és kedvencállatainkat. További céljuk a tevékenységük folyamatos publikálása és a kullancsok-, valamint az általuk terjesztett betegségek elleni védekezési módokat közzé tevő sajtó kampányok szervezése. Mindezt azért, hogy a lehetőségek szerint jelentősen csökkentsük a kullancsok terjesztette emberi- és kedvencállati betegek számát.

A Kullancsszövetség létrehozója, Dr. Kapiller Zoltán az emberek- és a kedvencállatok kullancsok elleni egyedvédelem eszközeinek, módszereinek közzétételén túl a probléma komplex kezelését tűzte ki céljául. Ennek okán a Kullancsszövetség megalakulásának egyik fő céljaként azt jelölte meg, hogy az országunkat lakó kullancsfajok régiónkénti elterjedtségét felméri, továbbá a begyűjtött kullancsokból laboratóriumi vizsgálatok során felderíti, hogy milyen kórokozókat hordoznak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2087 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x