Szerelemben megszületni, avagy a Csendes, Háborítatlan születés...
Címlap / Otthon / Szerelemben megszületni, avagy a Csendes, Háborítatlan születés

Szerelemben megszületni, avagy a Csendes, Háborítatlan születés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Az életben, két esemény elől nincs módunk menekülni: a születés és a halál elől. Érdekes megfigyelés, hogy egy-egy kultúrán belül, mennyire egyformán viszonyulnak e két eseményhez. Ha sikerülne elérni, hogy a szülés-születés, egy háborítatlan, félelemmentes, szeretettel és értéssel teli folyamattá váljék 

Az életben, két esemény elől nincs módunk menekülni: a születés és a halál elől. Érdekes megfigyelés, hogy egy-egy kultúrán belül, mennyire egyformán viszonyulnak e két eseményhez. Ha sikerülne elérni, hogy a szülés-születés, egy háborítatlan, félelemmentes, szeretettel és értéssel teli folyamattá váljék, igen nagy társadalmi fejlődésnek számítana az emberiség történetében. Azt jelentené, hogy mindanyunknak esélyünk és reményünk nyílna a háborítatlan, félelemmentes és értéssel teli halálhoz és Élethez!

Olyan kultúrában jutottunk, amiben azt próbálják elérni, hogy ne csináljunk semmit magunktól. Váljunk függővé a gépektől és olyan emberektől, “akiknek diplomájuk van”. Az a cél, hogy semmilyen problémával, semmilyen nehézséggel vagy fájdalommal ne legyünk képesek szembenézni és e-miatt a probléma, nehézség vagy fájdalom igazi okát ne próbáljuk, ne is akarjuk megszüntetni!
Az Alma és a fája fórum

A szülés-születés területén, azt az üzenetet akarják átadni, hogy ez egy olyan dolog, ami véres és életveszélyes. Fertőtlenített fehér falak között kell, hogy történjen, zöld köpenyekkel és kesztyűkkel. “Természetesen szülni” olyan fogalom, ami nem létezik. A 21. századi fehér nők már csak érzéstelenítővel és konzervnyítóval hozhatják világra gyermeküket, előre tervezett időpontban. Az van soron, hogy a fogamzás is legyen előre tervezett, pipettában, mivel a modern, konzum társadalmi fehér nők nem képesek egyáltalán gyereket nemzeni. A testük legyen csak egy szép dísztárgy, szigorúan kontrollált méretű formákkal.

Szerencsére léteznek más szemléletek is!
Férjemmel, Gáll Gregor szobrászművésszel, kerestünk valami mást, valami esztétikusabbat, amikor azt terveztük, hogy gyermekeink legyenek. Az első célunk az volt, hogy tanuljunk és tapasztalatot szerezzünk a témáról olyanoktól, akik tartós, kiemelkedő eredményeket értek el a témában. Próbáltuk visszanyerni azt a kompetenciát, ami valamikor a nőé volt – a szülés kompetenciáját.

Sok-sok könyvet, szülés történeteket olvastam, asszonyokat kérdeztem. Azt kerestem, hogy valóban hol vannak az igazi veszélyek. Mik a terhesség és a szülés alatt előforduló problémáknak az igazi forrásai és azokat hogyan lehet kikerülni! Egészséges életmódot éltem – semmi túlzással –, és a leendő terhességre gondolván megfelelő vitaminokat is szedtem.

Elmentem a háziorvoshoz és megkértem, hogy vizsgáljon meg abból a szempontból, hogy teljes mértékben egészséges vagyok-e, nincsen-e semmilyen “tünetmentes krónikus betegségem, amire ráadásul egy terhesség hajlamosít”. Az volt az én hozzáállásom, hogy amennyiben egészséges vagyok, akkor képes lehetek gyermeket hordani és természetesen megszülni. Ki akartam kerülni minden előírt, de a legtöbbszőr felesleges orvosi vizsgálatot a terhesség alatt. A háziorvosom csodálkozott, de mivel intelligens és alapos volt (ráadásul nő), megértett.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2258 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x