A gyönyör fogságában
Címlap / Pasizás / A gyönyör fogságában

A gyönyör fogságában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Amikor a világ egy csillogó, szexuális izgalomban bővelkedő képet vetít elénk - melynek öntudatlanul meg akarva felelni, olykor saját szükségleteinket is figyelmen kívül hagyjuk - a partnerünkhöz, valamint a saját magunkhoz való őszinteség szinte már béklyónak tűnik. Pedig a kiegyensúlyozott szexuális élet mindenkinek egyformán jár.  

A KLASSZIKUS NŐ

A nőket gyermekkoruktól fogva szemérmességre intik, nevelésük során arra törekednek, hogy viselkedésükben, megnyilvánulásaikban, hozzáállásukban azokat a jegyeket erősítsék, melyek megfeleltethetők a társadalmunkban a hagyományos női szerepviselkedésnek. A nő pedig a passzív, a megalázkodó, az alárendelt fél megformálásának ikonja volt hosszú-hosszú időn keresztül – sőt, bizonyos kultúrákban az mind a mai napig.

Az elmúlt kb. fél évszázadban azonban valami megváltozott. Ugyan a szocializáció szintjén még mindig a női szereppel kapcsolatos korábbi tradíciók érvényesülnek, manapság egy nővel szemben mégis elvárássá vált, hogy merve nyíltan felvállalni szabadosságát, gyönyört gyönyörre halmozva élje meg a szexualitást.

Elvárássá vált a csábítás és élvezet átélésének képessége, így ha egy nő nem jut el öntudattól ittasan a csúcsra valahányszor egy férfi felé kerekedik az ágyban, rögvest önmagában keresve a hibát erősen frusztrálódik.
A helyzet az, hogy abban pillanatban, amint a gyönyörkeresés bármely fél számára egy teljesítendő feladattá válik, megszűnik a szexualitás valós célja, mégpedig az örömszerzés.
 
 
AZ ORGAZMUS BŰVÖLETÉBEN

A nők számára az orgazmus egy tanult mechanizmus eredménye, így átélése nem automatikus következménye valamennyi szexuális együttlétnek. Erős befolyással bír rá a nő minden korábbi tapasztalata – legyen az fizikális, vagy pszichés természetű – aktuális lelki-, és izgalmi állapota, valamint a partner felé irányuló figyelme és az általa alkalmazott technika.

Ám önmagában még egy tökéletes szerető sem szavatolhatja a nő orgazmusát. Mégis, manapság valahogy még a csapból is az folyik, hogy egy nő nem is lehet igazán nő, ha nem élvezi ki a nőiességének minden pillanatát.
Ha nem vásárol és bújtatja testét szexis ruhaneműkbe, készített magának csábos frizurát és/vagy sminket, ha nem élvez el, valahányszor arra alkalma nyílna egy szeretkezés során.
Sajnálatos tény, ámbátor igaz, hogy mindaz, ami az ágyban történik, immár a nőiességünk értékmérőjévé vált, mely folyamat során sokszor még csak nem is helyes viszonyítási pont mentén ítéljük meg önmagunkat.
 
ILLÚZIÓ KONTRA VALÓSÁG

Egy férfi nem attól lesz tökéletes szerető, hogy minden egyes alkalommal ki tudja elégíteni a partnerét, mint ahogy egy nő sem attól válik igazi nővé, ha minden szexuális érintkezés során sikerül eljutnia a csúcsra. Valljuk be, egy nő – bár olykor egy férfi számára nemkülönben - az orgazmus bizony nem jelentkezik minden szeretkezés záróakkordjaként, mely viszont nem jelenti szükségszerűen azt, hogy emiatt jelentősen csökkenne az együttlét élvezeti értéke.
Az orgazmus igenis átélhető, ám a hozzá való görcsös ragaszkodás megmérgezheti a pillanatot, sőt, annak elvárásként való értelmezése olyan felesleges problémák forrásává válhat, mint amilyen a nők részéről a színlelt orgazmus kérdése.

Ha a manapság megélhető szexuális változatosságra csupán lehetőségként tekintünk és nem követendő irányelvként, felszabadultabban adhatjuk át magunkat az együttlétnek és nagyobb valószínűséggel élhetjük át magát a kéjt is. Fontos azonban szem előtt tartanunk, hogy bármilyen képet is mutasson felénk hamis, mennyiségelvű, fogyasztásközpontú világunk, az egyéni szexuális értékrendünknek minden nem képezheti kiindulópontját.
A gyönyör ugyanis akkor igazán édes, ha nem teljesítendő célként tekintünk rá, hanem egy szexuális együttlét egyfajta kimeneteli lehetőségeként.
 
Kíváncsi vagy szerzőnőnk mindennapjaira?
Akkor a részletekért kattints ide: vaginautazas.blog.nlcafe.hu

Kép:
www.sxc.hu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x