Gazdag pasi = jobb szex?
Címlap / Gazdag pasi = jobb szex?

Gazdag pasi = jobb szex?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Mindig is tudtuk, hogy a nők a pénzes pasikra buknak, de eddig azt hittük, ez csak a pénz és a társadalmi státus miatt van. Egy felmérés szerint azonban a nőknek több orgazmusuk is van, ha gazdag partnerrel bújnak ágyba. 

 

A vitát kavaró tanulmány szerint a nők úgy vélik: a gazdag férfiakkal jobb a szex.
 
A pénz és a szex kapcsolata persze ősidők óta nyilvánvaló, a nőket mindig is vonzották a gazdag, befolyásos, magas társadalmi státuszú férfiak. Egyszóval a siker.
 
Eddig az volt a közvélekedés, hogy a gazdag partnert szerző nők feláldozták a szerelmet és a szexet a luxus életvitel oltárán. A legújabb kutatások azonban cáfolni látszanak ezt a sztereotípiát.


 
A Newcastle-i Egyetem két evolúciós biológiával foglalkozó kutatója, Dr Thomas Pollet és Daniel Nettles professzor a világ legnagyobb életmód kutatásának eredményeit elemezték, hogy jobban megértsék a kapcsolatot a pénz és a szexuális örömök között.
 
Egy ötezer fős kínai felmérés adatait elemezték. A részletes interjúkon kikérdezett alanyok között 1534 olyan nő volt, akinek állandó párkapcsolata volt. Közülük 121 mondta azt, hogy mindig elélvez. 408 gyakran, 762 néha jut el a csúcsra, 243-nak pedig soha nem volt orgazmusa.  
 
A kutatók szerint számos tényező befolyásolta, hogy ki melyik csoportba került. Némi meglepetésre az egyik legnagyobb befolyással rendelkező tényező a partner pénzügyi helyzete volt.
 
"Azt találtuk, hogy a partner növekvő bevételének nagyon pozitív hatása volt a nők saját bevallás szerinti orgazmus gyakoriságára" - magyarázta Dr Pollet az Evolution and Human Behaviour című szaklapnak.
 
A kapcsolat a pénz és az orgazmus között akkor is feltűnően szorosnak bizonyult, ha számos más tényezőt is figyelembe vettek, így például az egészségi állapotot, a kort, az iskolázottságot és a párkapcsolat tartósságát.
 
Felmerülhet, hogy az interjúk torzítanak - a nők többet feltételezhetnek partnerükről, ha elégedettek szexuális teljesítményével, vagy eltúlozzák beszámolójukat szexuális örömeikről, ha befolyásos partnerük van.
 
Dr Pollet szerint ez nem zárható ki teljesen, de figyelembe kell venni, hogy az interjúk az alanyok lakásától távol készültek, partnereik nem voltak jelen és a nők, ha kérték, maguk írhatták be a válaszokat a számítógépbe.
 
Az is lehetséges, hogy a jó orgazmuskészségű nők nagyobb valószínűséggel fognak ki sikeres partnereket. Dr Pollet szerint a harmadik lehetséges ok, hogy a kívánatosabb, sikeresebb partner ténye önmagában növeli az orgazmus valószínűségét.
 
Amerikai és német felmérésekben hasonló összefüggést találtak a pénz és az orgazmus között.
 
Ha mindez igaz, a nők orgazmuskészsége az evolúció során úgy fejlődhetett, hogy segítsen nekik jobb partnert találni. Az evolúciós szakértők azzal is érvelnek elméletük mellett, hogy a szexuális viselkedés minden elemét, az udvarlástól az orgazmus minőségéig évmilliók evolúciója befolyásolta.
 
Bár sokan sértőnek tartják a feltételezést, a biológusok szerint evolúciós szempontból a pénz és az orgazmus közötti kapcsolatnak van értelme. A nőknek rengeteg időt és munkát kell befektetniük minden egyes újszülöttbe, nagy kockázatot vállalnak, ezért döntő a számukra, hogy sikeres partnerük legyen és ezzel növeljék saját génjeik továbbadásának esélyeit. A férfiak akár gyerekek százait vagy ezreit nemzhetik, és kevesebb energiát fektetnek be egy-egy gyerekbe. Ezért számukra evolúciós értelemben nem olyan fontos, hogy az anya társadalmi státusza magas legyen.
 
Mindennek az a következménye, hogy a nőket jobban befolyásolja a partner társadalmi helyzete és sikere. A gazdagság pedig a siker kézenfekvő fokmérője.
 
 




 
 
[ 3938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x