Mi micsoda? A nyírfacukor vagy xilit
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A nyírfacukor vagy xilit

Mi micsoda? A nyírfacukor vagy xilit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Nyírfacukor, egy természetes édesítőszer, mely alig tartalmaz szénhidrátot. Elsősorban cukorbetegeknek ajánlott, de számos egészségügyi probléma kísérő tüneteit enyhíti, megoldja. Például a candida diéta fontos része lehet. Cikkünk a diabétesz világnapja alkalmából. 

Honnan származik?
Nyírfacukor eredetileg nyírfából nyert édesítőszer. Ez egy természetes édesítőszer ami mentes mindenféle káros anyagtól amelyeket a mesterséges édesítőszerek tartalmazhatnak. Már a 19. század elején is ismerték, de csak a ’60-as években kezdték el felfedezni élettanilag pozitív hatásait. Finnországban kezdetek először foglalkozni vele és mivel elsőként nyírfából nyerték így kapta a nevét. Megtalálható más növényekben is!

 xilit nyírfacukor

Mit tartalmaz?

Cukorbetegek részére ideális, hiszen nagyon jó a glikémiás indexe. Jellemzői nagyon pozitívak. A cukorhoz hasonlítva 40 százalékkal kevesebb kalóriát és 75 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Képes a vércukor szintet egyenletesen a megfelelő szinten tartani. Emellett segít a szervezet lúgosításában, ajánlott azoknak is akik lúgosító vagy esetleg candida diétára vannak fogva. A fogakra sokkal kevésbé ártalmas mint a cukor vagy más édesítőszerek. Szerkezeténél fogva a szájban lévő, fogszuvasodásért felelős baktériumok nem képesek megbontani, így nem roncsolja a fogakat. Képes megakadályozni a baktériumok  megtapadását a felső légutakban valamint jó az emésztésre is.

Mi készüljön belőle?
Iparilag állítanak elő felhasználásával rágógumit, cukormentes desszerteket, fagylaltokat, kekszeket és süteményeket. Nagy mennyiségben hasmenést okozhat, ezért mindenképp óvatosan szoktassuk hozzá szervezetünket.
Ára elég borsos, így inkább csak italok, krémdesszertek édesítésére használják.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 33973 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x