Paprikás iróniával visszatekintve - 2008 az agytréner szemével...
Címlap / Psziché / Paprikás iróniával visszatekintve - 2008 az agytréner szemével

Paprikás iróniával visszatekintve - 2008 az agytréner szemével

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-06

Amikor a szerkesztő arra kért, hogy "a kevésbé felkapott tanácsadók is, a saját témájukban, az ünnepekhez kapcsolódó cikkeket írjanak", azon gondolkodtam, hogy agytrénerként, a Tudományos Relaxációs-Meditációs Technológia (TRMT) "anyjaként" hogyan is vezessem át az általam képviselt Harmónia Iskolát a "túlsó partra". 

Úgy döntöttem, elmesélem, mi minden történt velem 2008-ban, hiszen amin átmentem, abban benne volt a TRMT eszközeként ismert AVS készülékem, ami a 2008-as év menny- és pokoljárásai közepette is biztosította számomra a kiegyensúlyozottságot… Mentális segédeszköz nélkül nem lettem volna képes elviselni a sok csapást, nem tudtam volna megoldásokban gondolkodni és feldolgozni a veszteségérzeteket… nem tudtam volna helytállni.

Év elején, néhány hét különbséggel, három kisbabát is kaptunk; egyik a fiúunoka, kettő pedig az unokatestvéreim lányai.

Erre az időszakra esett vállalkozásunk új alapokra helyezése, amiben a személyi feltétel hiába bizonyult működőképesnek, az alap nem ígérkezett elég szilárdnak, ezért „hamvába halódott”. Az igazi veszteség-sorozat azonban csak ezután kezdődött… Édesapámat baleset érte… két hónapig élet-halál között létezett. Voltak csendes, lelket megindító és felemelő beszélgetéseink és szívhasogató tehetetlenségérzéseink. Így „haladtunk”, miközben szájsebészeti műtéten estem át.
Pozitív varázsige: „kivett a forgalomból”.

E közben ingáztunk a kétszázhúsz km-re levő otthonunk és a szülői ház, a baleseti sebészet, az onnan háromszázharminc km-re levő másik családi objektum és a klinika meg a kezelőorvosok között.


A szülői házat gyorsított ütemben akadálymentesítettük, mert reménykedtünk, hogy mire minden feltételt megteremtünk, a papa erőre kap, és hazatérhet.

Szombaton még megbeszéltük, hogy másnap, hazaindulásunk előtt, ismét meglátogatjuk, de már csak az üres ágy fogadott bennünket.

A világ összeszakadt, és ahogy lenni szokott, dőlt és borult minden. A túlélők fájdalma és kimerültsége nem csökkent, sőt…

Pozitív varázsige: Istenem, nézz le ránk!

Egy harminc éve nem látott unokaöcsém és családja aranyozta be akkori mindennapjainkat.

Javában tombolt a nyár, ami elhozta a család második fiúunokáját. A baba érkezése azonban olyan drasztikus hirtelenséggel következett be, hogy édesanyja majdnem belahalt a szülésbe, amit negyvennyolc óra leforgása alatt két életmentő operáció is követett.

„Egy elmegy, és érkezik a másik”… 
Pozitív varázsige: Élet-halál-élet-halál… de ez nem ecc-pecc!

HarmoNet tipp: Agytáplálás: Edd magad okosra és kiegyensúlyozottra! >>

És a sornak nincs vége: ötvennyolc évesen távozott közülünk egy másik unokatestvérem, hátrahagyva három fiát, unokáit.

E történések közepette, persze, a napi dolgok, a küzdelmek, az anyagi veszteségek mind-mind eltörpülnek. A játszmák és a rászedések pedig tanítanak…tisztába jöhetünk azzal, hogy a továbbiakban kivel, hogyan tovább, meddig és miért igen, vagy nem.

Amikor e sorokat papírra vetem, még nincs vége az évnek. Még van két nap.

És mennyi emlék! Ma fél éve halt meg apukám, holnap lenne a névnapja, amit a fiam – lévén ő is Dávid – már csak egyedül ülhet meg, remélhetően olyan csendben, amiben az elszámolásai a maga teremtette világát erősítik.

Pozitív varázsige: Remény, remény, el ne hagyj!


Ha így kerek a világ, és kérhetek is: még nagyobb hittel, még jobb egészséggel, még több szerencsével járhassunk 2009-től, és váljék valóra két évtizedes álmom: kerüljön minden otthonba egy-egy AVS-készülék annak érdekében, hogy a TRMT-zést nálunk kitanuló hallgatók ép ésszel feldolgozhassák a váratlan eseményeket, hogy ilyen és hasonló helyzetekben támogathassák szeretteiket a helytállás érdekében, és hogy hazánk minden településén legyen együttműködő partnerünk!

Az újesztendőben is várom kérdéseiket, témajavaslataikat.

Harmónia Iskolám együttműködői és hallgatói nevében kívánok az eddigieknél is sikeresebb és boldogabb új éveket!

Kevevári M. Katalin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x