A fényteremtés művészete - Horgas Eszter karácsonyi tippjei...
Címlap / Psziché / A fényteremtés művészete - Horgas Eszter karácsonyi tippjei

A fényteremtés művészete - Horgas Eszter karácsonyi tippjei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-09

Az idei Karácsony nagy ünnep lesz Horgas Eszter fuvolaművésznek és rajongótáborának. Talán úgy képzeljük, hogy egy folyamatosan fellépő művész még az ünnepek alatt is valahol szerepel éppen. A családi fészek ragyogását és békéjét, hogyan lehet elsőrangú sztárként megőrizni? Az idilli családi közeg megteremtése első kézből. Hogyan készülődik a művésznő? 

Az alábbiakban Horgas Eszter fuvolaművészt kérdeztük a téli ünnepkörről.

Más lesz-e az idei Karácsony, mint a korábbi években?
A Karácsony gyermekkorom óta az egyik legfontosabb ünnep. Gyönyörű emlékeim vannak ezekről a napokról. Érdekes, hogy a Karácsony az év legsötétebb napja, ekkor legrövidebb a nappal. Nekünk, embereknek jó kis feladat, hogy fényt teremtsünk. Ez egyben egy jelképes dolog is, hogy a sötét, szomorú, nehézkes állapotokat, hogyan változtatjuk pont az ellenkezőjére.

Ön hogyan változtatja?
Karácsonykor lehetőséget kapunk, hogy picit megálljunk, és elgondolkozzunk, merre tovább, mit jelent a szeretet az életünkben, hogyan tudunk még jobban odafigyelni azokra, akik fontosak nekünk, akiket szeretünk. Én ennek érdekében például Karácsony napjaiban soha nem vállalok fellépést. Ekkor csak a családom van számomra! Ebben az évben is több mint száz koncert van mögöttem, az utolsó december 22-én lesz, a Tháliában, a Karácsony Angyala című lemez bemutató koncertje lesz ez.

Miért döntött egy ünnepi lemez elkészítése mellett?
Ahogy említettem, ez az egyik legfontosabb ünnep számomra. Így a Karácsony Angyala című album megjelenését egyfajta jutalomnak érzem. A  10 kislány közreműködésével , a jazz és klasszikus zenészekkel igazi örömzenélés a sok gyönyörűséges karácsonyi dalt muzsikálni.

Az Ön gyermeke is közreműködött a lemezen...
Igen, ő is résztvesz rajta. Csodálatos volt együtt dolgozni. De a többi kislány is fantasztikus munkát végzett, a leghíresebb amerikai, magyar és angol karácsonyi dalokat dolgoztuk fel, amelyek különböző műfaji köntöst kaptak. Például a White Christmas jazz, a Kirje Krije kisdedecske rap, a Kiskarácsony, Nagykarácsony pedig latin műfajban szólal meg.

És pont ez a lemez egyik legfőbb erénye, hogy miközben azt hisszük, hogy már nem kaphatunk új élményeket a „karácsony témából”, ez a krong megmutatja, hogy nem véletlenül nem kihagyhatóak az ünnepi hangulatból ezek a jól ismert slágerek.
Meséljen az ünnepi készülődéséről!

Nagyon szeretek készülődni erre a pár napra, egyáltalán nem fáradstág vagy kényszer. Az ajándékokat általában úgy válogatom, hogy személyesek és igaziak legyenek… nem egyszerű, de olyan finom érzés, mikor sikerül igazi meglepetést, örömet okoznom. A díszek válogatása, elkészítése a lányaimmal történik december 23-án. A fát a párommal vesszük kb. 1 héttel Szenteste előtt. A karácsonyi készülődés egyik fontos eleme a különféle menük megtervezése, amit szintén a párommal készítünk el. Persze vannak állandó repertoár ételek, mint például a mákos guba.

A Szenteste és az azt követő napok ünneplése, mindig nálunk, a mi házunkban történik. Hozzánk jönnek a rokonok, barátok… Begyújtunk a kandallóba, világítanak a gyertyák, ragyog a karácsonyfa, szól a zene, és minden illatos és békés…


Mit üzen a harmonet.hu olvasóinak?
Szeressék egymást! És erre a pár napra legyen valóban minden házban béke és szeretet! Boldog Karácsonyt kívánok!


Horgas Eszter: Karácsony Angyala

Az idei Karácsony nagy ünnep lesz Horgas Eszter fuvolaművésznek és rajongó táborának. Október végén boltokba kerül Karácsonyi albuma.

A Művésznő ezúttal is a különböző műfajok nyelvén szólal meg, a leghíresebb amerikai, magyar és angol karácsonyi dalok feldolgozásában. A legismertebb dalokból néhányat kiragadva: az Ave Maria klasszikus, a Christmas Song igazi amerikai jazzy, a White Christmas a jazz, a Jingle Bells ragtime, a Kirje, kirje kisdedecske a rap műfaját, míg a Kiskarácsony nagykarácsony a latint idézi meg.


A lemez és a hozzá tervezett élő show, igazi, önfeledt ünneplésre hívja közönségét. „Valódi élményt szeretnék, meg akarom érinteni az emberek lelkét” - mondja Horgas Eszter.

A karácsonyi áhítat szépséges pillanatai mellett, az öröm, a vidámság, a karácsonyi ünnep színes világát mutatja a CD, és lehetőséget teremt, hogy a művésznő számára is oly fontos ünnepet, meghitt élménnyé varázsolja. Segít ebben még az, hogy a CD-n gyermekek is énekelnek, mind Horgas Eszter, mind pedig a dalokban közreműködő kiváló zenészek gyermekei is részt vesznek a produkcióban. 

A lemez egyik legfőbb erénye, hogy miközben azt hisszük, már nem kaphatunk új élményeket a „karácsony témából”, ez a lemez megmutatja, nem véletlenül nem kihagyhatóak az ünnepi hangulatból ezek a jól ismert slágerek, és míg szinte kívülről fújjuk őket, most a műfajok sokszínűsége miatt, új élményeket is kaphatunk.

A Karácsony a szépségről is szól, az angyalokról, a meleg szeretetről. Horgas Eszter ruháját a Léber Barbara szalon biztosítja, mely külsőségeiben is megmutatja nekünk KARÁCSONY ANGYALÁT.

Fotó: Rózsa Erika
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x