Ismét Haiti: Segíts Te is az éhezőkön!
Címlap / Psziché / Ismét Haiti: Segíts Te is az éhezőkön!

Ismét Haiti: Segíts Te is az éhezőkön!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Több mint 100.000 halott! Éhezés és nyomor. Most nem a régi ruhákat kell kiszelektálnod, és aligha segít, ha bablevest főzöl. A világ egy távoli pontján van szükség Rád, azonnal! Ivóvíz, és élelem kell a túlélőknek. Így segíthetsz. 

Görgess le és válaszd ki, miben segítenél szíved szerint...

2010.01. 22.
Öt magyar orvosból álló Haiti Misszió indul pénteken reggel a földrengés sújtotta szigetre, ahol komplett sürgősségi felszereléssel vesznek részt a sérültek ellátásában.
A Debreceni Egyetem katasztrófavédelmi csoportja (DEKOM) pénteken reggel indul  Haitire.  A  Dr.  Késmárky András vezette csapat komplett sürgősségi felszereléssel vesz részt a kinti orvosok munkájában. A  B.  Braun  Medical  Kft.  varrófonalból, fertőtlenítőkből és infúziós oldatokból  álló  termékcsomagot  állított  össze  közel  félmillió forint értékben,  amely  segíti  majd  az  orvosok  munkáját  a  Haitin  megsérült többszázezer ember ellátásában.

2010.01.21.
Elindultak az önkéntesek: Egy hónapon keresztül, napi többezer adag meleg ételt terveznek kiosztani Haitin

Három magyar Krisna-hívő utazott el mai nap a katasztrófa sújtotta övezetbe, akik vezetője a nemzetközi akciócsoport koordinátora is egyben.

A Haitit sújtó földrengés túlélői számára folyamatosan érkeznek a segélyek, melyek szétosztására azonban a helyszínen egyenlőre nincs kialakult infrastruktúra és személyzet. Mivel az emberek élelmiszerraktárakat fosztanak ki, és a hajléktalanná vált emberek száma kétmillióra tehető, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szerzetesei a térség rendkívüli élelmiszersegéllyel történő ellátása céljából utaztak ki. A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) Amerikából és más országokból is küld önkénteseket, akik a Dominikai Köztársaságban található Élelmezési Központban a beérkező adományok függvényében akár több ezer adag meleg étel elkészítését és szétosztását szervezik meg, hogy azt a túlélők részére létrehozott átmeneti szálláshelyeken osszák szét. A Külügyminisztériumtól kapott kapcsolatok segítségével más magyar karitatív szervezetekkel is terveznek együttműködést a helyszínen.

Hazánkból Karádi Csaba, Borka Péter és Schiffrich Orsolya utaztak el Haitire.
Karádi Csaba évekkel ezelőtt állami kitüntetésben is részesült, mert a Cunami idején Sri Lankán napi 3 menekült táborban, helyszínenként 1000 adag meleg étel kiosztását szervezte meg. Az akció pénzügyi részét az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány támogatói és állami támogatás biztosította. A Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt mellett a Krisna-hívők is aktívan segítik a katasztrófa súlytotta ország áldozatait.

I. OTTHONOK TEREMTÉSÉRE

A Habitat for Humanity segíti a haiti földrengés károsultjait.

  • A romeltakarítás segítése, hogy mielőbb elkezdődhessen a földönfutóvá lettek otthonainak újjáépítése.
  • Az újjáépítések előkészítése.
  • Átmeneti sátor készítéséhez szükséges eszközkészlet kiosztása családok számára.
A Habitat for Humanity Magyarország adományokkal kíván a károsultakon segíteni. A szervezet az adományokat a 10800014-20000005-02349449 számlaszámra várja.
 
http://www.habitat.hu

2010.01.20.
Egyre nagyobb a káosz és a járványok kialakulásától is tartanak Haitin az ott dolgozók és a lakosság egyaránt – jelentette a Magyar Babtista Szeretetszolgálat.

Egy héttel a földrengés után még mindig túlélőket keresnek a mentőalakulatok, a legpontosabb becslések szerint is legalább 70 ezer ember halt meg a katasztrófa sújtotta területen. Nincs elég ivóvíz és gyógyszer, valamint a járványveszély is egyre nagyobb, a halottak nagy száma miatt, mivel a kormány a holttesteket nem tudja elég gyorsan eltemetni.  A vízhálózat is összeomlott, így ez is okot ad a további bakteriális fertőzések és járványok kialakulására, ehhez hozzájárul, hogy Haitinek az egészségügyi infrastruktúrája már a katasztrófa előtt is alacsony színvonalon állt.

A karibi ország 9,8 milliós népességét az AIDS és a tuberkulózis járványa is fenyegeti, az anyahalandóság aránya ugyancsak magas. Csupán minden második ember jut hozzá tiszta ivóvízhez, és mindössze 19 százalék kap megfelelő egészségügyi ellátást. Haitin már a vérhas, kanyaró, dengue-láz, tuberkulózis, influenza és más légúti fertőzések is megjelentek, és terjedésükhöz nagy mértékben hozzájárul az emberek legyengült, rossz egészségi állapotban lévő szervezete.
A hasmenéses járványok terjednek a legjobban, és a leggyorsabban. Mellettük a HIV betegek - ha nem kapják meg a napi gyógyszermennyiségüket - akár bele is hallhatnak a fertőzésekbe.

2010.01.19.

Fosztogatás, víz- és élelem hiány, romló egészségügyi állapot, növekvő élelmiszer árak. Kaotikus a helyzet a földrengés sújtotta Haiti szigetén, amit a rossz egészségügyi ellátás miatt járványok tetézhetnek.

Egyre agresszívabb a lakosság a Karibi térségben elhelyezkedő Haitin a víz és élelmiszer hiány miatt. Az élelmiszer árak robbanásszerűen nőnek: a kenyér például kétszer annyiba kerül, mint a katasztrófa előtt. Megsokszorozódott a fosztogatások és agresszív fellépések száma is: néhányan újabb katasztrófával is fenyegetőztek, csak hogy ellophassák a menekülők tulajdonát. A hullákat az utcákra dobálják, és akiket összegyűjtöttek, a fővárosban, Port-au-Prince-ben helyenként utcai gödrökben égetik el – számolt be a Vöröskereszt Nemzetközi

Bizottsága hétfőn a katasztrófa helyzetről szóló jelentésében. Járványok is kitörhetnek az ideiglenes táborokban elhelyezett emberek romló egészségügyi állapota miatt. A Vöröskereszt három táborban mintegy 7500 embernek oszt vizet. „A víz nem csak a szomj oltására szolgál, mert ha valaki megmosakodhat, az az önérzetének a helyreállításában is segít” - fogalmazott Guy Moron, a most kialakított táborok felügyelője.

A Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés pusztított Haiti szigetén január 12-én: összedőlt az ENSZ helyi kirendeltsége, egy katedrális, a Champs de Mars téri Elnöki Palota és számos kormányépület is. Akár 100 ezer ember is meghalhatott a kormány szerint. Magyar áldozatokról eddig nem tudni.

Magyarország felkészült katasztrófákra is

Magyarország 100 ezer eurós segítséget nyújt a földrengés sújtotta Haitinek, s hazánknak is segítenének a szomszéd országok szükség esetén, ha mi nem tudnánk megoldani a problémát.

„Egyetlen ország sem tud egy Haitiban most kialakult helyzethez hasonló természeti katasztrófára felkészülni, ilyenkor a kezelés a lényeg” – mondta el a Medipressnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. „Magyarország sokkal jobb helyzetben van, mint Haiti, hiszen itt jól működő polgárvédelmi rendszer van. Az önkormányzatoknak vannak tervei: például tudják, hogy a katasztrófa sújtotta területen élőket, hová tudják elhelyezni” – tette hozzá. Persze nagyban befolyásolja a kezelést a természeti katasztrófa kiterjedése is: „Ha esetleg nem tudnánk önerőből megoldani, akkor a szomszéd országok segítenének. Olyan országokkal vagyunk körülvéve, akikkel kiváló kapcsolataink vannak és a nemzetközi segítségnyújtás keretén belül támogatást nyújtanának Magyarországnak. Épp úgy, ahogy most mi is segítünk Haitinek” – fogalmazott Szentes György.

Az Európai Unió összesen 92 millió forint gyorssegélyt küld a térség legszegényebb országának, és hazánk ebből 27 milliót vállalt. A kormányzati segítségen kívül civil támogatást is kap Haiti egyházi és szeretetszolgálati tevékenység formájában.

Medipress


II. ÉLELMISZERRE, INNIVALÓRA: Utalj – szerzetesek osztanak belőle ételt!
A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) is összefogást sürget és segítséget nyújt a földrengés áldozatainak.
A Karib-tengeri országban január 12-én nagy erejű földrengés történt. A halálos áldozatok száma "jelentősen meghaladhatja a százezret" - közölte szerdán a Jean-Max Bellerive, a szigetország miniszterelnöke. Haiti fővárosa, Port-au-Prince romokban hever. Ezrek lehetnek még az összedőlt épületek alatt. Az országban szolgálatot teljesítő ENSZ- békefenntartók segítenek a helyi lakosoknak az áldozatok felkutatásában.

A fővárosban változatlanul káosz uralkodik, távközlési kapcsolat híján a helyi hatóságok nem képesek megszervezni a mentési munkálatokat. A helyi lakosok az utcán hagyják heverni a holttesteket, áldozatok teteme látható szerte a fővárosban.

III. IVÓVÍZRE, VÍZTISZTÍTÁSRA: Nincs élelmiszer, ivóvíz és orvosság

Az ENSZ becslése szerint a földrengés által érintett térségben közel 3,3 millió ember él.

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége vezetősége ma délelőtt döntést hozott és elkezdte a segélyakció szervezését Magyarországról Haiti számára. Ha  szeretnéd adományoddal támogatni segélyakciónkat, a következő - külön erre a célra létrehozott - bankszámlán megteheted ezt:

Segíts te is adományoddal:
Számlaszám: MKTHK haiti-számla; 10201006-50280757-00000000

Csak egy hívás – főként ivóvízre!
A Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone közös segélyvonalat indít az 1749-es számon a haiti mentési munkálatok segítésére.

A Pannon, a T-Mobile, a T-Home és a Vodafone ma bejelentették, hogy közös segélyvonalat indítanak a haiti mentési munkálatok segítésére. A 1749-es számot hívó vagy az erre a számra a „HAITI” szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF részére, amit a szervezet többek között a családok súlyos ivóvízproblémájának megoldására használ fel.

Az UNICEF 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud vásárolni a forródrótra befutó minden egyes hívás és SMS díjából, ami hívásonként 400 liter ivóvizet jelent a földrengés gyermekáldozatai számára. Az összegből emellett az UNICEF takarókat, élelmiszert, gyógyszereket is biztosíthat a bajba jutott családoknak.

Az 1749-es szám a három mobilszolgáltató és a T-Home vezetékes hálózatából hívható. Az UNICEF a beérkező adományok teljes összegét megkapja; a távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az SMS-ek, illetve hívások után. 

IV. A HIT EREJÉVEL: Szeretettel, imával
Ha pénzzel nem tudsz segíteni: Benedek pápa imára szólít

Ha semmilyen anyagi adománnyal nem tudod a helyszínre érkező magyar segítők munkáját támogatni, akkor is nagyon sokat tehetsz lélekben! Kérünk Téged, te is imádkozz az elhunytakért és a túlélők mielőbbi felépüléséért, az életkörülmények rendeződéséért.

XVI. Benedek pápa arra szólította fel a híveket, hogy emlékezzenek meg testvéreikről. A pápa elmondása szerint a Haitit ért katasztrófában Port-au-Prince érseke és más papok is életüket vesztették.

A fenti adományozók mellett már a Református Egyház és a Baptista Egyház is megkezdte segítő munkáját a helyszínen!

Cikkünket, kérlek terjeszd, ahol csak tudod, facebookon, twitteren, iwiwen, stb., hogy minél több emberhez eljuthasson az információ!

Fodor Kata

(Fotó: krisna.hu)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9105 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x