10 dolog, amit akkor is tegyél meg, ha bírálnak érte!
Címlap / Psziché / 10 dolog, amit akkor is tegyél meg, ha bírálnak érte!

10 dolog, amit akkor is tegyél meg, ha bírálnak érte!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Mit csinálnánk másként, ha tudnánk, senki sem fog minket bírálni érte? Mit hogyan tennénk, ha nem létezne a "mások véleménye"?  

Ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, senkinek sincs joga bírálni bennünket. Talán mások is hallják a történeteinket, de nem mondhatják meg, min megyünk keresztül; nem élik a mi életünket. Felejtsük tehát el, mit mondanak mások rólunk. Koncentráljunk arra, mi hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, és tegyük, amit a szívünk diktál.  Íme 10 dolog, amit akkor is meg kell tennünk, ha mások bírálnak érte.
 
1. Törődjünk magunkkal! Viszonyunk saját magunkkal a legközelebbi és legfontosabb kapcsolat, ami létezik. Ha magunkról sem gondoskodunk eléggé, hogyan törődhetnénk megfelelően másokkal? Eleget törődni magunkkal nem önző dolog, sőt!
 
2. Azt tegyük, ami szerintünk helyes – saját magunkért. Ne féljünk egyedül sétálni és élvezni is azt. Ne hagyjuk, hogy a mások tudatlansága, problémázása, negativitása visszatartson minket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból! Menjünk tovább azon az úton, melyről a szívünk azt súgja, helyes. Ha békében vagyunk saját magunkkal, semmi sem zavarhat meg igazán.
 
3. Kövessük saját, egyedi utunkat. Minden nap egy újabb esély, hogy megváltoztassuk életünket. Dolgozzunk rajta, hogy olyan legyen, amilyet szeretnénk! Amiben hiszünk, azért dolgozzunk keményen, álmaink legyenek nagyok, aggodalmaink viszont kicsik. Sose vigyünk többet a hátunkon, mint amennyit elbírunk. A kifogások helyett döntéseket hozzunk, tanuljunk új dolgokat, kerüljünk egyre közelebb és közelebb a céljainkhoz – tudjuk, hogy vannak mások is, akik hozzánk hasonlóak, akik értékelik erőfeszítéseinket, fáradozásainkat és szintén a nagyságra törekszenek.


4. Tartsuk távol magunkat a világ véleményétől és dolgozzunk a céljainkon. Álmodjunk nagyot, de rövidtávú, reális célokat tűzzünk ki magunk elé, ez a siker kulcsa. A siker közvetlenül kapcsolódik napi tevékenységeinkhez. Ahogyan töltjük az időnket, az meghatározza, kik vagyunk. A sikeres emberek mindig mozgásban vannak, minden nap tesznek valamilyen apró dolgot, mely azonban jó pár lépéssel közelebb viszi őket a céljukhoz. Persze, hibáznak is az úton, de nem állnak meg – tanulnak a hibáikból és még jobban hajtanak.
 
5. Céljainkat, álmainkat ahhoz igazítsuk, ahogyan az élet változik. Sok fájdalmat tud okozni, ha van egy nagy álmunk, majd, ha aztán mégsem úgy működik, ahogyan elterveztük, dühösek leszünk: már inkább egy másik utat választanánk. Ha szeretnénk megszelídíteni a bennünk lakó démonokat és a legtöbbet kihozni életünkből, nem szabad egy bizonyos álomhoz ragaszkodnunk: nyitottnak kell lennünk, lehet, hogy egy még jobb út áll előttünk, melyet követve ugyanolyan boldogok leszünk. Az élet kiszámíthatatlan, de számos lehetőséget tartogat, hogy álmainkat valóra váltsuk. Csak ne felejtsük el, hogy olykor pozitív előrelépést követel tőlünk, hogy álmunkhoz igazodjunk, vagy újakat álmodjunk – teljesen helyénvaló, hogy meggondoljuk magunkat vagy több álmunk is legyen.
 
6. Bocsássunk meg azoknak, akik megsértettek minket. A megbocsátás valójában nekünk ajándék. Az erős és bölcs ember jellemzője. Lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőre koncentráljunk, anélkül, hogy a múlt ellen küzdenénk. Ahhoz, hogy megértsük és meglássuk az előttünk álló lehetőségeket, el kell engednünk mindent, ami a hátunk mögött van, ami már elmúlt. Megbocsátás nélkül a sebeket nem lehet teljesen begyógyítani, továbblendülni sem lehetséges. Ami a múltban történt, az csupán egy fejezet az életünkben. Ne csukjuk be a könyvet – csak lapozzunk!
 
7. Legyünk szeretetteljesek és kedvesek mindenkihez! Ha csupán azokra az embereknek tartogatjuk szeretetünk, akikről úgy gondoljuk, megérdemlik, és mindenki mást kizárunk, akkor ez nem szeretet, hanem ítélet. Az ítélet szelektív, a szeretet viszont mindent átfogó. Ahogyan a napfény és a szél között nem teszünk különbséget, az emberekkel sem kellene ezt tennünk. A szeretet és a kedvesség egy életforma. Ahol szeretet van, ott nincs ítélet. Ahol viszont ítélet van, nincs szeretet.
 
8. Álljunk ki másokért, akkor is, ha ez nem népszerű dolog. Olykor mondunk valamit – valami egyszerűt, számunkra talán jelentéktelen dolgot, ami viszont tökéletes helyet talál valaki másnak a szívében. Merjünk belenyúlni a sötétségbe, hogy valakit kihozzunk a fényre. Tartsuk észben, hogy az erős emberek kiállnak magukért, a még erősebbek azonban másokért is, és a kezüket nyújtják, ha szükség van rá.
 
9. Lendüljünk át a kudarcokon! Amikor rosszul érezzük magunkat és kudarccal szembesülünk, ne szégyenkezzünk. Nincs miért – nehéz időszakot élünk át, de még mindig harcolunk a célunkért, és lassan felülemelkedünk a problémán. Erre büszkének kell lennünk! Tudja meg mindenki, hogy ma erősebbek vagyunk, mint tegnap voltunk, és úgy is lesz.
 


10. Járjunk emelt fővel és mosolyogva.
Minden napunk egy újabb lap életünk könyvében. Az esély csak akkor fogy el, amikor mi megállunk. Ne siránkozzunk a múlt miatt, inkább azért, hogy túljussunk rajta. Ne azért mosolyogjunk, hogy elrejtsük fájdalmunkat, hanem azért, hogy gyógyítsuk. Ne azon gondolkodjunk, mennyi szomorúság van a világban, hanem a szépséges dolgokon, melyek körülvesznek bennünket!

 
B.A.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7644 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x