Hogyan juss el oda, ahová szeretnél?
Címlap / Psziché / Hogyan juss el oda, ahová szeretnél?

Hogyan juss el oda, ahová szeretnél?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Mindannyian útkeresésben vagyunk. Ki világosabban látja maga előtt az irányt, ki kevésbé biztos abban, hogy merre induljon el. A haladás mindazonáltal folyamatos, még akkor is, ha olykor egy helyben toporgásnak tűnik. A változás, bár folyamatosan része az életünknek, nem minden esetben tekinthető tudatos választás eredményének, amit végül siker koronáz. A sikeres változás, a fejlődés eléréséhez aktív lépések megtételére van szükség.  

TŰZZ KI CÉLOKAT!
Ahhoz, hogy érzékelni tudjuk a pozitív irányú változást, a fejlődést, konkrét célokra van szükségünk, valamint az elérésükhöz szükséges lépések, illetve azok sorrendjének pontos meghatározására. Természetesen várhatunk arra, hogy az élet majd megoldja helyettünk a problémákat, valószínűleg csalatkozni fogunk. Terveznünk, készülnünk, akarnunk kell a változást! Felelősséget vállalva döntenünk, majd pedig tennünk a célkitűzéseinkért. Amennyiben felkészülten vágunk neki az útnak, úgy a lehetséges kudarc esélye is kisebb. A változás folyamatában minden egyes apró, ámde sikeres lépés növelni fogja az önbizalmunkat, így amikor elérjük a kitűzött célt, az önbecsülésünk szintje is emelkedik, ez pedig lehetővé teszi, hogy a jövőben még magasabb szintű célkitűzéseket valósítsunk meg.

KÉSZÍTS TERVET!
Elhatározni és véghezvinni a célkitűzésünket azonban két különböző feladat. A szokásaink rabjai vagyunk, a komfort zónánk az otthonunk. Nem könnyű az ismert útról lelépve valami újat kipróbálva változni, és változtatni az életünkön. Főképp, hogy ez az ismeretlensége, újszerűsége okán kezdetben idegennek tűnhet. Ahhoz, hogy ebben sikeresek legyünk, pontos akcióterv kidolgozására van szükség, melyben a lehetséges nehézségeket éppúgy feltüntetjük, ahogy a segítségünkre lehető erőforrásokat. Fontos továbbá, hogy mindehhez határidőket rendeljünk, és folyamatosan ellenőrizzük önmagunkat, valamint az elért eredményeinket. A tanulságokat leszűrve pedig érdemes visszacsatolni, és módosítani az eredeti terven, amennyiben szükséges.

 


 
 
NE ADD FEL!

Nem elindulni nehéz ugyanakkor a változás útján, hanem kitartani mellette. A régi szokások, a berögzült reakciók, a biztonságosnak vélt keretek vissza-visszahúznak, s mire észbe kapunk, már a saját magunk számára gyártott kifogásokat soroljuk, hogy miért nem tartottunk ki a döntésünk mellett. A változás egy folyamat, nem pedig merev lépések sorozata. Rugalmasan kell rá tekintetnünk, valamint számítanunk arra, hogy lesznek nehézségek, fennakadások, kisebb bukkanók, melyek kapcsán meg kell tudnunk bocsátani önmagunknak. Ahelyett, hogy kudarcnak könyvelnénk el a botlásunkat, inkább vonjuk le a szükséges konzekvenciát, tanuljunk a hibánkból és haladjunk tovább a célunk felé.

 Hová szeretnél eljutni?
Milyen nehézségekbe ütközhetsz a változás útjára lépve?

Mi lehet segítségedre a folyamatban?

Honnan tudod majd, hogy elérted a célodat?

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x