Légy dühös, segít a megélésben!
Címlap / Psziché / Légy dühös, segít a megélésben!

Légy dühös, segít a megélésben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A stabilitás nem azt jelenti, hogy mindig nyugodt, kiegyensúlyozott, harmónia és zen állapot vesz körül kívül is belül egyaránt, hanem, hogy megtanuljuk kezelni saját hullámzásaink, és egyre rövidebb időn belül kerülünk újra egyensúlyba.  

Sok emberrel találkozom, akik épp kilépni készülnek, vagy frissen léptek ki egy kapcsolatból, és a leggyakrabb nehézség, hogy annyira meg akarnak felelni a téves képnek, hogy szeretetben elnegedték a párjukat, hogy nem is veszik észre, mennyire dühösek. Igen, akkor vagyunk túl egy kapcsolaton, amikor szeretettel gondolunk a másik félre, hálával és örömmel, csakhogy ez az állapot nem közvetlenül a szakítás után következik... Sőt, akármennyire durván hangzik, az együtt töltött idő alapján akár 2-3 év is lehet ez a folyamat.

Minden változás, így a szakítás, válás is átmegy a gyász megélésének lépésein. Ebből az 5 lépésből most a dühöt léptetem előre, hiszen azt tapasztalom, ezt fojtják el a legtöbben.

Szóval az lenne az én kérdésem, hogy miért nem illik ebben a korban dühösnek lenni? Mert nem elég jólnevelt vagy nem elég elfogadott? Hiszen a düh csak egy érzelem, ami áramlik, és sajnos, ha nem talál utat kifele, akkor befele támad. A folyó vize is kiássa, megdolgozza a legtömörebb sziklát is, könyörtelenül.

Az a meglátásom, hogy a düh sokkal kevesebbet árt, mind testi, mind lelki –szellemi szinten, ha azonnal megélik, verbálisan, testileg kezelik, medret adnak az áramlásának, mert akkor nem lesz kezelhetetlen örvény belőle, ami elsöpör és kontrollálhatatlan lesz. Akkor nem vakít meg a düh és nem teszünk olyat, amit később vagy akár azonnal meg is bánunk.


Hogyan várjuk el magunktól vagy másoktól, hogy egy több éves kapcsolat lezárásakor ne érezzen semmit, csak szeretetet a másik iránt. Mennyire abszurd ez? Hiszen normális, hogy haragszunk, a másik oldalra kívánjuk családostól, mintástól és játszmástól. És még az is normális, hogy aprólékos munkával eltervezzük azt, hogyan tennénk tönkre, aztán ennek a folyamatnak valahol vége szakad és már a dühnek nyoma sincs. De, ha nem így történik, akkor napokig, hetekig forraljuk magunkban a bosszúállás hadműveletét és nem enged és foglyai vagyunk önmagunk árnyának, akivel nem merünk szembe nézni, mert azt gondoljuk, hogy a másik azt gondolja, hogy... Tényleg?

 
 
Ez egy felnőtt hozzáállás, ne vicceljünk már kérem szépen. Egy felnőtt érez, és vállalja a felelősséget az érzéseiért (is). Tudja, hogy mikor dühös, és hogyan győzze le, tudja, hogy mikor örül és hogyan élje meg, megvan a saját reakciója minden érzelmi hullámzásra és ami ennél is fontosabb, hitelesen tudja gyerekeinek is megtanítani a stresszkezelés technikáit. Dunát lehetne rekeszteni a stresszkezelési képzésekkel... A legegyszerűbb, ha saját maga megtalálja a neki működőt. Olvasson, káromkodjon, írjon, seperjen, vágjon fát, vasaljon, hímezzen, fürödjön levendulaolajban, szeretkezzen vagy kocogjon, gyilkoljon le 2000 mérges madarat, de ne hitesse el magával, hogy nem dühös, mert az olyan, mintha szembeköpné magát a tükörben, nem kicsit, nagyon...

És minél előbb megéli a dühét, annál kevesebb rombolással tud továbblépni, a környezete, családja, szerettei számára sokkal kellmesebb személy lesz és gyerekei is hiteles forrásból fogják megtanulni azt, hogy miként reagáljanak nehéz pillanatokban. És ez még anyagilag sem megerőltető...


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x