Amikor fáj a lélek - párkapcsolati krízisek
Címlap / Ezotéria / Amikor fáj a lélek - párkapcsolati krízisek

Lukács Tünde

Amikor fáj a lélek - párkapcsolati krízisek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Viták, veszekedés, harcok, kiabálás, egymás vádolása, hibáztatása. Egyre mélyebb és mélyebb sebek ejtése a másik lelkén, amely már amúgy is sebekkel borított. Ugye mindenkinek ismerős a szituáció, amikor nő és férfi bántani kezdi egymást, néha a semmiből felbukkanó harag, düh kitörése miatt? Legtöbbször éppen azokba a sebekbe, fájó pontokba beletalálva, amelyek már egyébként is fájdalmat okoznak. De mi zajlik valójában?  

Mindenki lelke őriz sérüléseket, fel nem dolgozott fájdalmakat. Amíg ezek a mélyben „fájnak”, időről-időre aktiválni fogja őket valami. Sokszor elég egy apróság, és robban a bomba. Azok között a párok között, akik egyre többet vitatkoznak, veszekednek, ezek a fájdalmak egyre nőnek. De előfordul, hogy olyan kapcsolatban kap lángra ez az energia, ahol egyébként minden a legnagyobb rendben lenne. Viszont egyszer csak történik valami, ami megnyomja a „fájdalomgombot”. Ezt úgy is szoktuk nevezni, hogy a két ember aktiválja egymás fájdalomtestét. / a fájdalomtestről következő írásomban lesz szó/

Sajnos ilyenkor legtöbbször az első vádló szavakat követi a többi, és szinte már megállíthatatlan lesz a folyamat, amely ha nem tudatosul bennünk, mi zajlik éppen, akár szakításhoz is vezethet. De akkor miről is szól valójában a történet? Az előző kapcsolatok, és a gyermekkor sérüléseiről.


A nő tudatalattija még élénken emlékszik az előző párkapcsolatokban elszenvedett bántásokra, igazságtalanságokra, megalázásokra. Emlékszik arra is, hogy nem vár gyermek volt, ezért tudatalatt úgy érzi, rá nincs szüksége senkinek, nem szerethető, felesleges. Ha mindehhez társul egy nehéz gyermekkor is, akkor minden esélye megvan arra, hogy önszabotáló módon élje meg a kapcsolatait. Amikor a férfi viselkedése valamely régi eseményre emlékezteti, a fájdalom aktiválódik. Ehhez nem kell nagy dologra gondolni, elég egy megkésett telefonhívás, és már meg is jelent a nőben az „ én nem vagyok elég jó, felesleges vagyok” érzése.

A férfi tudatalattija szintén őrzi eddigi élete traumáit. Megcsalták, elhagyták, nem tisztelték, hazudtak neki, tönkrement kapcsolatait kudarcként éli meg. Önmaga értékének, és férfiasságának bizonyítása miatt folyton a visszaigazolást keresi. Ilyenkor, ha a nő vádaskodni kezd, meggyanúsítja, esetleg azt érezteti vele, hogy nem felel meg az elvárásainak, vagy valamit rosszul csinált, a férfi tudatalattijának fájdalmai is felszínre kerülnek. Aktiválódnak a régi kapcsolatok sérelmei, gyakran felnagyított módon. Innétől kezdve már nem a két ember, hanem a két tudatalatti vívja a csatáját, amelyből sajnos legtöbbször senki nem kerül ki győztesen.

 
 
A kapcsolat végleges megromlását csak úgy lehet elkerülni, ha tudatosak vagyunk ezekre a mintáinkra. Ha tudjuk azt, hogy ha kedvesünk nem telefonál, elfelejti egy kérésünket, vagy esetleg nem tudja betartani egy ígéretét, akkor nem feltétlenül velünk van a baj. Nem mi vagyunk szerethetetlenek, csak a cselekedete éppen egy fájó pontunkba talált bele.
Ha ezt nem látjuk meg, akkor annyit fogunk csak érzékelni a folyamatból, hogy egyre több és egyre súlyosabb vitáink vannak, hiszen a jelenlegi sérülések hozzáadódnak a régi traumákhoz.

Ha úgy érzed, a fentiekhez hasonló minták működnek a kapcsolatodban, látogass el hozzánk egy Családállításra, vagy ThetaHealing blokkoldásra, ahol fel tudjuk tárni ezeknek az okát, a gyökérproblémát.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 24261 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x