A netes társkeresők útvesztőjében. Hogyan randizzunk okosan?...
Címlap / Psziché / A netes társkeresők útvesztőjében. Hogyan randizzunk okosan?

A netes társkeresők útvesztőjében. Hogyan randizzunk okosan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az internetnek köszönhetően látszólag végtelenszámú azon lehetséges partnereknek a száma, akiket megismerhetünk. Mivel azonban az időnk és az energiánk véges, a választás szükségszerű, ez pedig - mint minden választási és döntési helyzet - feszültséggel jár együtt. A netes társkereső oldalak és applikációk egyrészről megajándékoznak bennünket a szabad választás lehetőségével, másrészről szorongással töltenek el ugyanebből az okból kifolyólag.  

A lehetséges kudarcélmények, a visszautasítás, egy-egy rosszul sikerült randevú végső soron akár a kedvünket is elveheti az ismerkedéstől.

Az alábbiakban megvizsgáljuk, mit érdemes tenni annak érdekében, hogy pozitív élményt jelentsen a netes társkeresők alkalmazása.
Cikksorozatunkban a netes társkeresés útvesztőjébe barangolunk el, hogy segítsük a felhasználókat a sikeres randevúk megvalósulásában, ill. felhívjuk a figyelmet a lehetséges buktatókra.

Amikor úgy döntünk, hogy utat engedünk a romantikus érzelmeknek az életünkben, kimondva, vagy kimondatlanul, de elvárásokkal telve vágunk neki az ismerkedés folyamatának.
Fontos felismernünk ezeket, hogy ne váljunk a saját ideálunk rabjává, és zárjunk ki ezzel értékes embereket, potenciális szerelmeket az életünkből.
Lássuk, mire érdemes odafigyelni az interneten szövődő randevúk világában!

LIMITÁLT LEVÉLVÁLTÁS

Amennyiben nem zárjuk ki a személyes találkozás lehetőségét, érdemes rövidre szabni a levélváltással töltött időt. Minél hosszabb idő telik el ugyanis a kapcsolatfelvétel és a személyes találkozó között, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a várakozásainkat, az idealizált randevúpartnerünk képét az adott személyre vetítjük.
A csalódás veszélye ilyenkor igen nagy, hiszen az elképzelt férfi és/vagy nő szinte bizonyosan nem lesz ugyanaz, mint akivel a valóságban találkozni fogunk. Az ideálok kiépítésének tehát érdemes elejét venni.

A RANDEVÚ ELŐTT

Vannak, akik néhány üzenetváltást követően személyes találkozót javasolnak. Mások a fokozatosság elvét követve az írásbeli kommunikációt szóbelivel folytatják.
A másik fél bizalmának elnyerése lényeges szempont. Anélkül nehezen valósítható meg a személyes találkozó.
Az, hogy kinél hol a határ, persze egyénenként változhat. Arra azonban a telefonos kommunikáció során is érdemes figyelni, hogy az akaratlan ideálépítés ne mérgezze meg a majdani személyes találkozót.


SZEMÉLYES TALÁLKOZÓ

A randevú helyszínének első alkalommal érdemes nyilvános helyet választani. Az időtartamát sem árt maximalizálni. Amennyiben a partnerünk megnyerő, és rokonszenves, ezért úgy érezzük, szívesen találkoznánk még vele a jövőben, ezt később könnyen jelezhetjük felé. Abban az esetben viszont, ha ennek az esetnek épp az ellenkezője áll fenn, 15-20 perc után nyugodtan kimenthetjük magunkat. Nem érdemes egy-másfél órát eltölteni olyasvalakivel, akiről úgy érezzük, úgysem volna jövője a további ismerkedésnek.

Az internetes ismerkedés nagy hátránya, hogy hiányzik belőle a személyes benyomás, az első interakciók nélkülözik a másik fizikai jelenlétét. Márpedig kutatásokból tudjuk, hogy az érdeklődés, a szexuális vonzalom, és a párválasztás esetében bizonyos biológiai szempontok meghatározóak lehetnek.  Azt, hogy kit találunk vonzónak, nehéz megfogalmazni, mivel sokszor semmi köze azon testi paraméterekhez, melyeket egy adatlapon meg tudunk jelölni.
Tartozunk annyival a mindenkori randevúpartnerünknek, hogyha nem érezzük a vágyat az ismerkedés folytatására nézve, akkor ezt udvariasan, ámde határozottan közöljük vele a találkozó végén. Így elejét tudjuk venni annak, hogy a másik esetleg hiú ábrándokba ringassa magát. Ugyanez fordított helyzetben is elvárható.

 
 
FOLYTATÁS

Természetesen nincs rá garancia, hogy az internetes ismerkedés során találkozunk azzal a személlyel, aki felkelti a fizikai, és intellektuális érdeklődésünket, valamint megragad bennünket érzelmileg.

Az ugyanakkor tény, hogy az internetnek köszönhetően olyan emberekkel is találkozhatunk, akikkel a hétköznapjaink során talán soha nem kereszteznék egymást az útjaink.
A legtöbben a munkánk, a barátaink, a hobbink révén kerülünk kapcsolatba másokkal. Ha szerencsénk van, akár számunkra érdekes, vonzó személyekkel is. Az internet szélesebbé teszi ezt a kört. Több lehetőséget, nagyobb esélyt kínál arra, hogy olyan személyekkel ismerkedhessünk meg, akik felkeltik az érdeklődésünket.

Nem szabad tehát kudarcként elkönyvelni egy-egy rosszul sikerült randevút, ahogyan csodát sem szabad várni az internetes társkeresőktől. Az internet ugyanis nem megoldás, hanem egy lehetőség a párkeresés világában, melyet érdemes felelősségteljesen alkalmazni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3319 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x