HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-02-18
Címlap / Psziché / Mitől lesz jó az életünk?

Mitől lesz jó az életünk?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-02-18

Sokan szeretnénk tudni, mire van szükség ahhoz, hogy jó életünk legyen. Mit kell tenni a jelenben ahhoz, hogy a jövő majd megadja azt, amire vágyunk. Vajon aktuális vágyaink biztosítják-e azoknak a forrásoknak az aktiválását, melyekre idősebb korunkban támaszkodhatunk? Vajon az, amire a jelenben fókuszálunk, lehetővé teszi-e, hogy a jövőben boldogok legyünk?  

 

Melyek azok a tényezők, amik hosszú távon képesek megőrizni a fizikai és szellemi egészségünket, miközben jó közérzetet biztosítanak, és megajándékoznak az elégedettség érzésével?

A leghosszabb boldogságkutatásából, egy 75 éve folyó, felnőttek fejlődését vizsgáló harvardi tanulmányból most kiderül.


Ha fiatal felnőtteket kérdezünk arról, mit gondolnak, mitől lesz jó az életük, az esetek döntő többségében a pénzt, a sikert, és a hírnevet fogják megnevezni.

Ezek a vágyaik, mely vágyak mentén hozzák majd a sorsukat formáló döntéseket. Csakhogy amíg ezekre területekre összpontosítanak, az idejükből és az energiájukból ezekre áldoznak, addig kutatásokból tudjuk, hogy boldoggá nem ezek tesznek minket.A több mint 700 személy, utánkövetéses vizsgálatára épülő tanulmány eredményeiből kiderül, hogy az időskori egészségi állapotra, és általános közérzetre a legnagyobb hatással az emberi kapcsolatok minősége van.

Az évtizedeken keresztül tartó vizsgálatból kiderült, hogy a boldogság és az egészség kulcsa a jó emberi kapcsolatokban rejlik. A stabil, biztonságos kapcsolatok aktív védelmet jelentenek a fizikai és szellemi egészségünk számára, a meleg, szeretetteli kapcsolatok ugyanis egyfajta védőhálót vonnak körénk.

Azok a vizsgálati személyek, akik azt érezték, hogy tartoznak valakihez, hogy van kire számítaniuk, hogy gondoskodnak róluk, boldogabbak, egészségesebbek voltak, és tovább is éltek, mint azok, akiknek a közösségi kapcsolataik nem voltak kielégítőek. Azt találták, hogy míg a pozitív, és szoros emberi kapcsolatok szinte gátolták az öregedést, addig a magány érzése – akár párkapcsolatban élve - szinte mérgezte azt.Az, hogy valaki mennyire érezte elégedettnek magát az emberi kapcsolataival középkorúan, jobban előre jelezte az időskori egészségi állapotának minőségét, mint az, hogy milyen magas volt pl. a koleszterin szintje. A jó, bensőséges kapcsolatok tehát jó hatással vannak az egészségünkre, és a közérzetünkre.

A vizsgálat eredményeiből tudjuk, hogy bár az emberi kapcsolatok ápolása idő és energiaigényes, hiszen kezelésükre többnyire nincsenek kész válaszaink, így fenntartásuk olykor bonyolultnak, és fárasztónak tűnhet, a kisebb zökkenők és viták nem rontják jelentősen a minőségüket, míg az érzelmi biztonság érzése akár a fizikai fájdalom érzését is képes csökkenteni.

Kiemelten fontos, hogy törődjünk a családi, a baráti, és egyéb közösségi kapcsolatainkkal. Mivel a közeli kapcsolatok minősége meghatározó, így nem szabad megfeledkezni ezeknek a folyamatos ápolásáról, a hozzánk közelállók támogatásáról, a róluk való gondoskodásról.

 

A jövőnket befolyásoló döntéseket mindig a jelenben hozzuk meg. A döntések mögött álló vágyak azonban nem csupán a jövőbeni általános közérzetünkre, hanem a majdani egészségi állapotunkra is aktívan hatást gyakorolnak. Felelősen kell tehát megfogalmaznunk őket.

Az életvezetésünk során arra érdemes fókuszálni, mely valóban képes jobbá tenni az életünket. Amikor tehát a jövőnkre irányuló, jelenben megfogalmazott vágyainkról van szó, az emberi kapcsolatainkra érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hosszú távon ugyanis ettől lesz jó az életünk. 
 
[2875]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x