Te is kerülöd a stresszt? Rosszul teszed!
Címlap / Psziché / Te is kerülöd a stresszt? Rosszul teszed!

Te is kerülöd a stresszt? Rosszul teszed!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

A stresszt legtöbben károsnak tartjuk, ezért igyekszünk a lehető legjobban csökkenteni előfordulási valószínűségét az életünkben. Kerüljük azokat a helyzeteket, melyek feszültséget, szorongást, vagy a kudarc lehetőségét rejtik magukban. Csakhogy a fejlődés kulcsa önmagunk meghaladásában rejlik. Az a személy, aki kerüli a stresszt, sosem fog előrelépni, legyen szó szellemi, vagy fizikai síkú fejlődésről.  

Fogyasztásközpontú társadalmunk folyamatosan a boldogság ígéretével kecsegtet. Látszólag több örömmel, és kevesebb problémával kitüntetett életet kínál egy-egy termék vagy szolgáltatás megvásárlásával. Valójában azonban könnyű, erőfeszítések nélküli világot teremt, melyben a szükségletek gyors kielégítése éppen attól a fajta stressztől foszt meg, mely kihívásként a fejlődés lehetőségét rejti magában.


A stressz nem minden formája káros. Amikor az edzések során mindig egy kicsit nagyobb terhelésnek tesszük ki az izomzatot, az stresszt jelent a szervezet számára, mely ugyanakkor a fizikai erőnlét növekedését vonja maga után. Amikor tanulmányaink során folyamatosan egyre összetettebb, nehezebb feladatok megoldását várták tőlünk a tanáraink, akkor is egyfajta stressznek tettek ki, mely szellemi síkon megtanított arra, hogyan tudjuk kiaknázni a képességeinket. Az eustressz tehát ösztönzőleg hat ránk, és fokozza a teljesítményt.

 
 
A nyugat-európai lakosság többsége elmondhatja magáról, hogy - főként elődeihez képest - kényelmes életet él. Egészségügyi, és szociális szempontból nagyobb biztonságot élvez, melynek révén a mindennapokban könnyen a passzivitás mókuskerekében találhatja magát.
Az örömöt különböző javak vagy szolgáltatások megvásárlása révén kívánja megélni. Gyors, könnyű módját keresi a boldogság átélésének. Ez azonban csupán pillanatnyi kielégülést jelent, így folyamatosan egyfajta hiányérzet gyötri. Keres valamit, miközben a stresszt jelentő helyzeteket kerüli. A fejlődés lehetősége, a sikerélmény átélésének esélye azonban éppen a kihívások leküzdésében rejlik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7330 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x