Az egó támogat vagy akadályoz?
Címlap / Psziché / Az egó támogat vagy akadályoz?

Az egó támogat vagy akadályoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Személyiségfejlődésünk során rengeteg csapdába beleeshetünk, ami persze minket szolgál, de az egó egyben ösztönzi is lelkünket a haladásra. Közben természetesen számtalan védekező mechanizmus fog minket megállásra kényszeríteni, hiszen az egónak ez is egy feladata. Viszont minden csatát megnyersz, ha őt képes vagy legyőzni. De meddig tart vajon ez a háború?  

Alapvető emberi tulajdonságunk és egyik legnagyobb hibánk a spirituális fejlődésünk során, hogy a megvilágosodást keressük. De ki akarja elérni ezt az állapotot? Mi vagy az egó? Ugyanis amíg nem ezt az utat jártuk, addig a legnagyobb vágy a hatalom és pénz volt. Ezek a legáltalánosabb motivációk egy átlag ember életében, most mégis hirtelen a megvilágosodás lett a cél. Viszont az egó ezen vágya pont, hogy elterel minket erről az útról. Akkor most ezt hogyan is kell elképzelni?

 
 Maga a megvilágosodás te magad vagy! Ott van benned már születésed óta, ezért nem is kell keresni, hanem ő fog megtalálni téged, amikor elérkezett az ideje. Egy dolgot kell legelőször is megtanulni, hogy az egó mi magunk vagyunk. Így ha önmagunkat képesek vagyunk legyőzni, akkor érhetjük el fejlődésünk megvilágosodását is. Mert akkor már mindent értesz. Ahogyan te vagy önmagad legnagyobb segítője, úgy te vagy saját magad legnagyobb ellensége is. Bonyolultnak tűnik, de sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.
 
Tudod, az egó is békét és nyugalmat akar, csak ezt öntörvényűen és a saját maga módszereivel teszi. Felülkerekedik rajtad, ő ettől boldog. Viszont ekkor nyer értelmet a belső béke, amiről már annyi mindent hallottunk és talán már meg is tapasztaltunk. Ugyanis a belső csend és az egó egy egységet alkotnak és egyik sem képes létezni a másik nélkül. 
Ha képes vagy felismerni az egyesülés tökéletességét a saját csendedben, akkor leszel képes lemondani az egó elvárásairól is. És akkor már valóban te nyertél. Ehhez persze elengedhetetlen a kellő tudatosság, de csak így vagy képes megfigyelni saját magadat és a benned zajló folyamatokat.
 
Az egó tehát sokszor nyújtja tehát támogató kezét, de amit felülkerekedsz rajta, már akadályozni fog. Ha idáig eljutottál, akkor jó úton jársz. Ne állj meg! Haladj tovább!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3259 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x