Ne hidd el, ha azt mondják: az élet már csak ilyen!
Címlap / Psziché / Ne hidd el, ha azt mondják: az élet már csak ilyen!

Ne hidd el, ha azt mondják: az élet már csak ilyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nagyon sokan vannak, akik tudják, hogy mi érdekli őket, miket csinálnának szívesen, viszont halogatják azokat a létfontosságú lépéseket, feladatokat, amik előrevinnék őket. Egy megmagyarázhatatlan erő miatt nem képesek ezekkel foglalkozni, mivel lelkesedés helyett furcsa érzéseik vannak. Pedig logikusan mindenki tudja, mi a dolga, de sokan úgy érzik, hogy elveszett a motiváció, és inkább menekülnek az elől, amire vágynak.  

Van aki, úgy érzi, hogy képtelen egy erős döntést hozni, így a határozott elköteleződés hiányzik. A lehorgonyozott figyelem helyett, ami a siker és munka feltétele, megjelenik egy szétszóródottság. Amikor arra kerülne a sor, hogy hozzálássanak a célon való munkálkodáshoz, a szétszóródottság és a múlt árnyékai miatt egyszerűen képtelenek megmozdulni, és a vége az, hogy nem csinálnak semmit.

Olyan is van, hogyha netán mégis nekilát, az érzéseit és a testét elönti a félelm vagy pedig egy nagy ürességet érez, az lesz az veredmény, hogy fogalma sincs ki ő valójában. Már arra sem emlékszik, hogy ki volt az a személy, aki ezt a tevékenységet, amit régen szeretett, egyáltalán elkezdte. Minél inkább a félelmeire hallgat, annál rosszabbul érzi magát, és ha esetleg nem úgy nőtt fel, hogy támogatták, hanem inkább, úgy, hogy a környezete próbálta lenyomni nagy erőkkel, akkor elhiszi azt, hogy ő "nem elég jó".
 

Ebben az álapotban már nem képes látni az élet szépségét és megélni az igazi örömöt. Ez egy borzalmas állapot, tudom, mert nem csak az ügyfeleimnél tapasztaltam ezt, hanem, bizony én is megjártam régen a poklok poklát. A hatása teljes mértékben romboló, mert nem csak a személy szenved, hanem egy idő után ez megmérgezi a párkapcsolatát, majd minden más emberi kapcsolatot, és megjelennek olyan betegségek is, amik eddig nem voltak.

Van még rossz hírem, hogy van ennél még lejjebb. Nagyon nem kell ragoznom, csak menj végig úgy az utcán, hogy figyeled az embereket, és nem csak a Nyugati pályaudvar területén vagy a Blahán, hanem bizony a Rózsadombon is tehetsz egy kört.

El fogsz képedni. Nem a pénz határozza meg, hogy ki milyen állapotban van. Ne érts félre, a pénz elengedhetetlen ahhoz, hogy boldog legyél, de az ha boldogtalan valaki és a több bevétel ezt nem oldja fel, akkor ott más a forrás. Nagyon sok ember gyógyszerhez, alkoholhoz és bizony drogokhoz nyúl, nem számít, mi az anyagi háttere. Tehát van még lentebb, ahová csúszni lehet. Mert igazán nem az számít, ki mennyire szeret, hanem az, hogy Te mennyire vagy büszke magadra és érzed, hogy amit csinálsz az sok ember számára értékes.

Ha belegondolsz, mit álmodtál meg magadnak, amikor az óvodába elkezdtél járni, és most összehasonlítod a jelenlegi állapottal, akkor érteni fogod, miről beszélek. A változás a stabil ebben az univerzumban. Ennek az egyik formája a fejlődés, amiért folyamatosan és rendszeresen tenni kell egy működőképes forrás használatával, és van a visszaesés. Amikor a személy ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, hogy “minden maradjon a régiben”, vagy, hogy “nem lehet tenni semmit”, akkor bizony elindult a lejtőn.

Két dolgot lehet tenni. A rossz megoldás, az ha az ember elhiszi, hogy az élet már csak ilyen. Ezeket a boldogsággal szembeni kifogásokat pont azok az emberek terjesztik, akik már annyi kudarcot szenvedtek el, hogy másokat is le akar beszélni az életről. Nem túlzok, ez tényleg így van.

Egy reggel a hóesésben a párom gyermekei a járdán hógolyóztak, én pedig a távolból hallgattam angyali nevetésüket, és a szemem sarkából figyeltem őket. Boldogság volt rájuk nézni, igazán szívmelengető. Egyszer csak egy hölgy ott termett mellettük. Távolról nem hallottam, hogy miről beszélnek, csak éreztem, hogy itt valami nem jó dolog történik. Így hát odamentem, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet, és pontosan mit szeretne a lányoktól. Erre ő már nem a gyerekeknek, hanem nekem mondta, hogy ne a járdán hógolyózzanak, mert havas lesz a beton. Régen a “jólneveltség”-re hallgatva elnézést kértem volna a hölgytől, hiszen “így illik”.

Mivel 2011 óta tanulok az embererek viselkedéséről, gondolkodásmódjáról és magáról a sikeres életről, azonnal tudtam, hogy ennek a személynek egyetlen célja van, az pedig az, hogy megállítani az életet. Hiszen az élet része az, hogy az egyén szabadon kommunikálhasson azzal vagy arról, amiről csak szeretne, legyen cselekvési szabadsága, és meglegyen az a szabadsága, hogy rendelkezhessen tárgyak, területek, az idő, stb. felett, és bármilyen befolyásolás nélkül szabadon tudjon dönteni.

Tehát csak ennyit mondtam neki: "Értem, hogy zavarja az, hogy nagy energiával rendelkeznek ezek a gyerekek és boldogok. Sajnálom, ha önnek nem minden jött össze az életben, de ezt ne azokra vetítse ki, akiknek ehhez semmi köze, hiszen az ön életéért és sikeréért kizárólag ön a felelős, senki más. Megkérem, hogy hagyja ezeket a gyereket szabadon élni, mert nem rabszolgáknak születtek. Egyébként meg esik a hó, ha még nem vette volna észere, és ettől is havas lesz a járda. További szép napot." Így szó nélkül elment, mert látta, hogy itt nem tud rombolni.

Majd a gyerekeknek elmagyaráztam, hogy velük semmi baj nincs, nem csináltak rosszat, ez a hölgy sajnos tele van kudarcokkal és nem tudja elviselni, ha mások nem szenvednek, hanem élvezik az életet. Azt is mondtam a lányoknak, hogy ők saját maguk el tudják dönteni, hogy szerintük mi a helyes, és így is tudnak tenni, nem kell egyetérteni, és felvenni bizonyos jellemvonásokkal rendelkező emberek nézőpontját.

Ez a jó megoldás. Az, ha az ember megtanulja, ki miért olyan, amilyen, és hogy kivel kell foglalkozni, kiket pedig eltüntetni az életünkből, ha kell mindörökre. Mert az emberek 50 %-a, akár hiszed, akár nem, nem azon van, hogy téged felemeljen, hanem pont ellenkezőleg, hogy megállítson! Ha azon aggódsz, hogy mások mit fognak gondolni, vagy megbántódnak, akkor bizony vesztettél.

Elárulom, hogy a sértődés egy burkolt irányításra tett kísérlet, röviden érzelmi manipuláció. Az illető, aki megsértődik, azért mert őszinte voltál (nem trágár), csak azért teszi, hogy elhitesse veled, hogy Te vagy a rossz, ő pedig a Jó, és azt akarja kommunikálni, hogy egy “jó" embernek ártottál. Ha ilyet tapasztalsz, annyit kell tudnod, hogy pont ő az aki sokat árt másoknak, nem Te. Illetve, ahogy Kasza Tamás mondja: nem jónak kell lenni, hanem hatékonynak.
 

Ez az 50% nyíltan vagy burkoltan meg akar állítani, mert nem tetszik neki, hogy élsz. Azt akarja, hogy azt mondd, hogy A, ha így teszel, akkor pont ez lesz a baja veled. Ezt azért csinálják, mert nekik nem sikerült az élet, és ha esetleg másoknak mégis sikerülne, akkor bebizonyosodna a számukra, hogy ŐK kudarcot vallottak a saját hibájukból, nem pedig mások miatt. (Erről bővebben az Ingyenes Emberismereti Tréningen tudsz hallani.)

Az ember úgy tudja megtartani önmagát, hogy kitart a céljai és szándékai mellett, minden belső vagy külső ellenszándék, támadás ellenére. Amikor valakinek saját magával és a képességeivel kapcsolatban negatív gondolatai vannak, egy törvény az igaz. Ezek nem a saját gondolatai, ezeket régen rá mondták, ő viszont nem állt ki magáért, az mindegy hogy miért nem, és ezáltal hagyta, hogy lenyomják, mint a bélyeget, ezért szépen lassan elveszítette az önbecsülését. Ahogy Kasza Tamás mondaná: “Nem magadtól vagy hülye, mások sokat segítettek Neked.”

Megvan a pontos technológia, hogyan lehet helyrehozni a céltalanságot, lustaságot, motivációhiányt, de ez csak azoknak szól, akik hajlandóak elviselni az első lépések fájdalmait és nehézségeit, és újra fényesen és tisztán akarnak látni, fókuszálni arra, ami boldoggá teszi őket. Aki a sült galambra vár, azt nem a siker hanem a hanyatlás várja, de az biztosan. A boldogságért dolgozni kell, és aki a csodára vár, az lemarad. Sok időbe és energiába tellett elveszíteni az emberi értékeket, ezeknek a helyrehozásához nem szükségesek évek, viszont elengedhetetlen a kitartás és az akarat.

Az egyik, ahogy ezt rendbe lehet tenni, egy pontos technológia által: amikor a múltat kezeljük, és felfedjük honnan jönnek a belső gátak, vagy miért vannak visszatérő problémák. Erről szól a Nyerd Vissza Önmagad Gyakorlati Tréning, ami január 19-20 lesz.

A másik pedig a jelennel és a jövővel foglalkozik, hogy tudja ki a barát, ki pedig a halált fogja adni, és hogyan lehet a beszólásokat a lehúzást kezelni, helyrehozni a konfliktusokat és felfejleszteni egy még magasabb szintre. Ez az Állj ki Magadért Gyakorlati Program. Ez nyáron lesz.

Jelentkezz itt, mindkettőre, hogy tudd és büszkén vállald azt, aki vagy (egy végtelen képességekkel rendelkező Óriás), és foglalkozz hatékonyan azzal, amit csinálsz. 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1774 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x