A szerelem megszentelődésének hónapja
Címlap / Psziché / A szerelem megszentelődésének hónapja

A szerelem megszentelődésének hónapja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Májusban mintha több szerelem bimbózna. Ahogy a mondás tartja: a jóidővel rövidülnek a szoknyák és lazulnak az erkölcsök. Mindenhol ölelkező szerelmespárokba botlik az ember. A bimbózó rügyek, illatozó virágok párkeresésre ösztönzik az embereket. Ez a világ rendje, így van ez jól. De miért is vágyunk annyira a szerelemre?  

Ahogy a világ legtermészetesebb alkotóelemei a föld, a víz, a levegő és a napsütés, úgy szükségünk van a szer-elemre is, mint ötödik elemre. Nélküle semmit sem ér az életünk. Mert a szer-elem, egyfajta lét-elem. Mondhatjuk úgy is, hogy maga a fény-elem. Annak a megnyilvánulása, hogy egész valódat a szer tölti ki. Ebben az állapotban, amikor a szer-elem betölti testedet, tele vagy életenergiával.Sokan hiszik a férfi/nő kapcsolatról, hogy szerelem fűzi őket össze. Valójában ez csak akkor igaz, ha oly mértékű az eggyé válás vágya kettejük között, amely segítségével valóban megélhetik az egyesülést minden síkon (fizikai, lelki, szellemi). Ez az élmény közel visz önmagunk Istenben való megéléséhez. Ez a legbeteljesítőbb emberi érzelem, amely nélkül a lélek nem tud élni. Ez az érzés a másodperc egyötöde alatt bukkan fel az ún. szerelemhormonnak köszönhetően. Hatására egyfajta módosult tudatállapotba kerülünk. Mindenről szerelmünk jut eszünkbe és minél többet szeretnénk e szeretett személy társaságában lenni.

A szerelemnek ez a felfokozott érzése azonban nem tart örökké. A feniletilamin hormon termelődéshez maximum három év alatt hozzászokik a szervezetünk. Nem hiába köttetik a legtöbb házasság a kapcsolat harmadik évében. Ennek evolúciós szempontból van jelentősége, hiszen ezáltal válik lehetővé, hogy szerelmünk mellett más dolgokat (családalapítás, gyermeknevelés, hivatás, társadalmi szerepek) is be tudjunk teljesíteni.

A szerelem elmúlása nem jelenti azt, hogy a kapcsolatot ne tarthatná össze egy másfajta érzelem: a szeretet. Benne van a nevében is, hogy a szer-etet, táplál. Ha gondozzuk magunkban ezt az érzést, odafigyelünk egymásra, a kapcsolatunkra, a szerelem társszeretetté alakul, mely életünk végéig elkísér bennünket. Ez a szívet-lelket átjáró érzés túlságosan nagyszerű ahhoz, hogy ennyire kiábrándítóan ésszerű legyen. 

 
 
A szerelemnek elrendelt ideje van. A vonzalommal kezdődik még jóval a házasság előtt, majd létrejön a kapcsolat, ez magával hozza az elköteleződést, ekkor történik meg az eljegyzés. Majd a legmagasabb fokú beteljesedést magában a házasság aktusában éri el. A nász maga a szerelem révbe érése. A szerelem a szeretetben talál otthonra. Azt mondják Isten azért teremtette a májust, hogy legyen hónapja a szerelem megszentelődésének. 

Egyébiránt, ha májusban kerül sor a menyegzőre, az a szerelem zsongása jegyében vad erotikát kölcsönöz majd az egész életre. Merjünk házasodni! A házasság jó! 

www.weberveronika.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2772 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x