10 tipikus párkapcsolati probléma, és tippek a megoldásukhoz...
Címlap / Psziché / 10 tipikus párkapcsolati probléma, és tippek a megoldásukhoz

10 tipikus párkapcsolati probléma, és tippek a megoldásukhoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-04

Féltékenység, veszekedések, anyósgondok - számos olyan tipikusnak mondható helyzet van, ami egy kis odafigyeléssel, nézőpontváltással, némi információ felszedésével megelőzhető. Ha még a probléma felmerülése előtt teszünk a párkapcsolatunkért, készek vagyunk fejlődni, változni, akkor nagyobb eséllyel leszünk boldogok évtizedek múltán is.  

Eltávolodás, unalom és szürkeség

Számos kapcsolat eljut oda néhány év után, hogy a hétköznapok rohanása, a mindennapi rutinszerű életvitel, a megszokás miatt úgy érzik, kialudt a tűz, és unalmassá vált a kapcsolat.

Féltékenység, bizalmatlanság

„Vajon elég jó vagyok neki? Talán valaki más többet tud nyújtani nálam?” Ehhez hasonló gondolatok motoszkálnak ilyenkor a fejekben. Sajnos, amikor felüti fejét a féltékenység, akkor ez a stressz szép lassan megmérgezi a kapcsolatot. Gyanakvóvá és bizalmatlanná tesz, olykor megszállottá, szinte már paranoiássá. Mivel ez egy nagyon negatív érzelem, a kapcsolatot erőteljesen rombolja, egyre távolabb kerültök egymástól, megszaporodnak a viták. Aki féltékeny, az gyanúsítgatja a másikat, alaptalanul bizalmatlanná válik vele szemben, és ezzel eltávolodik tőle, ellöki magától.

Hűtlenség, megcsalás

Ilyenkor úgy érzed, elárultak, hátba támadtak és kijátszották a bizalmadat. Ráadásul mindezt az a személy okozta, akiben a legjobban bíztál. Ez egy olyan seb a lelkeden, amit nehezen tudsz meggyógyítani, és a gyógyulás igen hosszú folyamat lehet. Egy olyan élethelyzetbe kerültél, amit szinte képtelenség elviselni: gyötrő fájdalom, ürességérzés, mintha minden korábbi “szeretlek” hazugság lett volna. Kilátástalannak látsz mindent és úgy érezheted, nem is vagy szerethető. Keresed a válaszokat, a miérteket és mérhetetlenül dühös vagy. Magadra, a párodra és a harmadik félre is.

Veszekedések, megoldatlan konfliktusok mérgezik a mindennapokat

Folyamatos harcban álltok egymással, minden apróságon viták robbannak ki. Egyre nagyobb mértékű az elégedetlenség egymással kapcsolatban, szinte már semmi nem jó, amit a másik csinál. A szóbeli bántások megmérgezik a mindennapjaitokat, úgy érzed, a helyzet napról-napra rosszabb.

Kommunikációs nehézségek

Amikor úgy érzed, nem egy nyelvet beszéltek. Sok a félreértés, feltételezés, elvárások és elégedetlenség a másikkal szemben. Ki nem mondott sérelmek, a békesség kedvéért elfojtott érzelmek forrnak a felszín alatt.


Gyermekvállalás körüli krízis

Amikor megérkezik a várva várt utód, az új helyzet komoly próbatétel elé állítja a párokat. Olyan érzések és reakciók törnek felszínre, melyekről korábban sejtésetek sem volt. Hasonlóan komoly krízis, amikor valami miatt a gyermekáldás nem érkezik meg, ez is megmérgezheti a párkapcsolatot.

Szülők túlzott befolyása a kapcsolatra 

Amikor úgy érzed, túl sokszor megy haza az édesanyjához, az ő főztjét jobban szereti, vagy olyan dolgokban is kikéri a tanácsát, ami csak kettőtökre tartozik.

Múltbéli kapcsolatokból hozott, feldolgozatlan sérülések

Ezek erősen kihatnak a jelenlegi kapcsolatra. Amikor az előző kapcsolatban megélt sérüléseket nem dolgozzuk fel, gyakran vehetjük észre, hogy az új kapcsolatban úgy bánunk a szerelmünkkel konfliktushelyzetben, mintha ő bántott volna meg minket.

Nagy korkülönbség a társak között

Ilyenkor a különböző életszakaszokban lévő társak között az évek múlásával kialakulhat különbség az érdeklődésben, szabadidő eltöltésében, egyszerűen más lesz a tempó, vagy a célok nem egyeznek (pl gyermekvállalás körüli elképzelések), emiatt megromlik a kapcsolat.

Amikor a gyerekek kirepülnek

A fészek újra üressé válik, a társaknak újra meg kell ismerniük a másikat, hiszen már nem a gyermek körüli teendőkkel telnek a napok, hanem újra ketten maradnak, és ki kell tölteniük a gyermek által hagyott űrt. Új célokat, új tevékenységeket kell találni, olyanokat, amik újra közelebb hozzák a férfit és a nőt egymáshoz.

A legtöbben úgy gondolják, hogy minden probléma, ami őket érinti, az egyedi dolog, és az ő drámájukhoz hasonló mélységeket és viharokat más biztosan nem él meg.

Természetesen mindenki a saját gondjait érzi a legnehezebbnek, ezt mi sem vitatjuk. Viszont érdemes tudni, hogy számos olyan tipikusnak mondható helyzet van, ami egy kis odafigyeléssel, nézőpontváltással, némi információ felszedésével megelőzhető. Ha még a probléma felmerülése előtt teszünk a kapcsolatunkért, készek vagyunk fejlődni, változni, akkor nagyobb eséllyel leszünk boldogok évtizedek múltán is, és számos gondnak elejét vehetjük még a felmerülésük előtt.

Például nagyon gyakori, hogy abból adódik a feszültség egy kapcsolatban, hogy a férfi és a nő egyszerűen „más bolygóról jöttek”, és nem tudják egymásról, hogy mi a társuk valódi „szeretetnyelve”. Lehet, hogy egész egyszerűen csak annyi a gond, hogy nem, vagy nem ÚGY fejezik ki egymás iránt a szeretetüket, ahogy azt a másik érti, be tudja fogadni. Évek, évtizedek is telhetnek el ilyen félreértésben, ami mardosó önostorozáshoz, vagy a másik folyamatos hibáztatásához, ujjal mutogatáshoz is vezethet.

Például sokan nem ismerik el egymás nagyszerűségét, és nem hangzanak el dicséretek egymás felé, pedig sokunknak ez életfontosságú „üzemanyag”. Vagy nem tesznek meg egymásért apró figyelmességeket, nem ajándékozzák meg olykor a másikat, nem érintik meg egymást elégszer, pedig ezek nélkül sokan elhanyagolva, magára hagyva érzik magukat a társuk mellett. Számtalanszor arra derül fény, hogy nem töltenek el együtt (kettesben) elegendő minőségi időt, pedig enélkül hamarosan olyanná válhat a kapcsolatuk, mintha egy sivár lakatlan sziget két egymástól legtávolabb eső csücskén ülnének, mint két hajótörött, akik már arra sem emlékeznek, kik voltak és honnan indultak azelőtt.

 
 
Lehet, hogy ez még soha nem merült fel kettőtök között. Lehet, hogy eddig így is tudtatok élni. Ha mégis úgy érzed, hogy valami hiányzik, üljetek le, és beszéljetek erről! Mondjátok el egymásnak, hogy nektek mik azok a fontos dolgok, amelyekből igazán érzitek, hogy szeretnek titeket. Tettek? Szavak? Apró meglepik? Érintések? Kettesben töltött idő? Minden embernek fontos ez, még ha nem is tud róla, akkor is, nagyrészt innen ered a lelki táplálékunk egy kapcsolatban. Ha ezekkel kapcsolatban sikerül megegyeznetek, a lakatlan sziget máris virágzó paradicsommá kezd majd változni, higgyétek el.

Ha szeretnéd, hogy hosszú távon jól működjön a párkapcsolatod, gyere el budapesti előadásunkra, ahol olyan felismeréseket tehetsz, olyan ötleteket kaphatsz, melyekkel az egész életed megváltozhat, teljesen mindegy, hogy évtizedek óta élsz boldog házasságban, néhány éve vagy együtt pároddal, vagy szingliként élsz. NEM CSODAMÓDSZEREKET mutatunk, hanem könnyen elsajátítható, a mindennapi életben könnyen beépíthető technikákat.

AZ ELŐADÁS TÉMÁI

➡️Honnan erednek a párkapcsolati problémák?

➡️Hogyan kommunikáljunk a párkapcsolatban?

➡️Hogyan előzzük meg a problémákat?

RÁADÁS: ha van bármi kérdésetek a témával kapcsolatban, az előadás után feltehetitek, amelyekre legjobb tudásunk szerint azonnal válaszolunk.

TUDATOS PÁRKAPCSOLAT ELŐADÁS, 2019. június 13. 18:00

HELYSZÍN: Budapest, MagNet Közösségi Ház, Andrássy út 98.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JEGYRENDELÉS ITT!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2959 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x