Pórázon az életed
Címlap / Psziché / Pórázon az életed

Pórázon az életed

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Húzod-vonod, rángatod magad előtt vagy után az életedet, mint egy kutyát a pórázán. Az élet pedig ugyanúgy, ahogy a kutya is, néha meglendül, fut utánad vagy veled, máskor lelassul és elkalandozik arra, amerre ő szeretne menni...  

Máskor pedig megakad. Rángathatod, húzhatod-vonhatod, sőt akár tolhatod is, mégsem arra megy, amerre szeretnéd. Káromkodhatsz, kiabálhatsz, erőszakolhatsz vagy kérhetsz finoman, kedvesen, akkor sem. Van egy másik út, amit ő akar.

Megpróbáltad-e már ilyen esetekben, hogy feladd az elképzelésedet, amelyhez makacsul ragaszkodsz, és átadd magad annak, amit a másik akar, akár ha kutya, akár ha ember, akár, ha az életed maga az a másik? Felemelő érzés, ha valóban teljesen elengeded magad. Egyszerre és egyszerűen kioldódnak a görcseid, a felelősség terhe nem nyomaszt többé, hanem engeded magad sodródni az árral, repülni a széllel, menni egy emberrel arra, amerre ő szeretne, és megadni neki mindent, amit kíván, úgy, mintha a saját szükséglete lenne.

Csodálatos érzés; könnyű leszel és boldog, csak úgy nevetgélsz folyamatosan az élet egyszerűségén és nagyszerűségén. Mert mondjuk hét ágról süt a nap, de annyira, hogy az már-már kibírhatatlan a számodra. Van időd, és egy kis pénzt is tudnál arra szánni, hogy elmenj a közeli strandra, ami azért nincs olyan nagyon közel és nem is kerül olyan nagyon kevésbe, de mégis. Minden zsigeredben érzed, hogy mozogni, úszni, futni szeretnél. Hát akkor meg miért nem mész?Mert azt gondoltad, hogy megy veled a lányod is. A barátnőd most nincs itthon, nyaral az unokáival, a többi ember is szanaszét van az ország minden táján ilyenkor. Meg különben is a lányoddal szeretted volna megosztani az élményt az élményfürdőben. De őt ez ma nem érdekli, ő ma nem akar jönni, ő valami egészen és teljesen mást szeretne, amihez neked egyáltalán nem fűlik a fogad. Ő vásárolni szeretne menni, egy nagy áruházba valamit, amire neki lenne szüksége, nem neked. Aztán meg itthon szeretne maradni, és megnézni egy filmet.

Kint tombol a nyár, bent tombol anyád, vagy legalábbis a bensődben jobban gyorsabban kezd dobogni a szíved, az amúgy is meleg lakás most elviselhetetlen pokollá válik, ömlik rólad a víz, és minden porcikád egy kádat kíván, de hatalmasat és a szabad ég alatt. Dilemmád kémiai elváltozásokat hoz létre benned. Most mit tegyél? Azt, amit Te szeretnél, de akkor abban egyedül maradsz, vagy azt, amit a másik, és amihez neked semmi kedved, de legalább együtt leszel vele? Alapkérdés; szülői, baráti vagy párkapcsolati probléma is szokott így kinézni.

A valódi probléma az, hogy görcsölsz rajta, hogy túráztatod az agyadat róla, hogy nem mondod neki azonnal, hogy megyek veled, vagy azt, hogy én most akkor egyedül megyek. Dönteni csak egyféleképpen lehet; egyszerre mind a kettőt nem választhatod, legalább is nem ugyanabban az időben, hacsak nincs egy másik éned is, aki párhuzamosan is képes járni a maga útját önmagával. Fura elképzelés, ne is foglalkozz vele! Te 1 vagy, még egyben vagy, és döntened kéne. Azt mondod, na jó, menjünk vásárolni! Egy kicsit még feszesek a vállaid, és a folyamatosan rólad csordogáló izzadságod sem múlt még el, de valami mintha kioldódott volna, mint egy jóízű tüsszentés, ami már régóta facsarta ingerével az orrodat. Elindultok, mentek, mendegéltek.

A buszmegállóban még perzselő az aszfaltról visszaverődő hőség, de a busz maga légkondicionált, és úgy néz ki, mintha kint sötét fellegek gyűlnének az égre. Amikor leszálltok, döbbeneten tapasztaljátok, hogy az előbb még csak gyülekező felhőkből most esni kezd az eső, és hatalmas dörrenések és villámlások kísérik ezt a természeti jelenséget. Siettek be az áruházba, ahol kellemes hűvös fogad. Nem okoz gondot, hogy sétálgassatok benne, még neked sem, mert már nem vágyódsz a strandra. Ilyen időben kinek van kedve a szabad ég alatt lenni villámok és zuhogó eső alatt? Arra gondolsz, ha elmentél volna, és kifizetted volna a méregdrága napi jegyet, most dühöngenél, hogy haza kell menned, hogy ennyi volt az egész. Közben kiderül, hogy sajnos az, amit a lányod szeretett volna venni, most éppen elfogyott, és egyik áruházban sincs, amiket meglátogattatok ma délelőtt.

 
 
Viszont van valami más, aminek nagyon örül, és Te is találsz ezt-azt, ami a hasznodra válik éppen. Vidámak vagytok tehát mind a ketten. A felhők az égen nem oszlanak el, hanem egyre jobban esik az eső, és erősödik a szél. Ki gondolta volna ezt még ma reggel, amikor már 3 hete megállás nélkül forrósodik a levegő és minden ember? Úgyhogy ez a lehűlés most direkt jól is esik.

Otthon finom ételek és italok fogyasztgatása közben ámulattal teli csodálattal néztek végig egy filmet. Remek volt, gondoljátok mind a ketten. Hol van már a reggeli vágyad és dühöd, hogy másfelé kellett volna menned, és hol van már a döntéskényszer feszültsége belőled? Eloszlottak, mint ahogy délutánra a felhők is az égen. Vidám napot tudtál együtt tölteni egy másik emberrel, mert nem ragaszkodtál az eredeti tervedhez.

Szerintem mindig kell lennie egy „A” és egy „B” tervnek. De nálam a „B” terv már régóta így szól:” Legyen, aminek lennie kell!” Most már csak az a kérdés, hogy a „legyen, aminek lennie kel” szólás valójában az, aminek tényleg lennie kellett volna? Buta kérdés, ugye, de azért talán már megfordult neked is a fejedben? Vagy tévedek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1897 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x