Így néz ki a világ legrégebbi óvszere
Címlap / Showbiznisz / Így néz ki a világ legrégebbi óvszere

Így néz ki a világ legrégebbi óvszere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Matuzsálemi disznóbél óvszer, egyfajta méretben, többszöri használatra- immár a nagyközönség is megcsodálhatja.  

Már a kondomról szóló első feljegyzések a Kr.e. 1350-es évekből származnak, s arról tudósítanak, hogy egyiptomi férfiak alkalmazták elsőként e fogamzásgátló módszert, igazi elterjedése a reneszánsz idején volt megfigyelhető. Az első komolyabb darabok állati bélből készültek, és a nem kívánt terhesség elkerülése mellett, a nemi betegségektől is óvtak.

Nevét egyébként valószínűleg egy francia orvos, dr. Condom után kapta, aki II. Károly számára készített fogamzásgátló vászontokot; a modern gumiváltozat pedig 1843-tól indult hódító útjára.

S hogy miként nézhetett ki a mai gumióvszer őse? Egy idén nyáron nyílt ausztriai kiállítás, ahol a világ ez idáig legrégebbi, épen maradt  kondomját is bemutatják a nagyközönségnek, erre is fényt derít.  A matuzsálemi óvszer valószínűleg 1640-ből származhat, és az érdekessége, hogy többször is használható. A biztonság kedvéért még egy latinul írt, használati útmutató is készült hozzá.

A kézikönyv többek között arra figyelmeztet, hogy a betegsége elkerülése érdekében, használat előtt célszerű meleg tejbe mártani a praktikus fogamzásgátló eszközt.

Az antik darab, amelyre a svédországi Lundban bukkantak, disznóbélből készült, és egyike annak a 250 antik szexualitáshoz kapcsolódó régiségnek, melyet egy innsbrucki múzeumban mutatnak be idén nyáron.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x