Alonso vörösben? - Idényközi Forma-1 pletykák
Címlap / Showbiznisz / Alonso vörösben? - Idényközi Forma-1 pletykák

Alonso vörösben? - Idényközi Forma-1 pletykák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Már jó ideje a szögre akasztották a kormányt a Forma-1 pilótái, hogy megérdemelt téli szabadságukat tölthessék, amit azért időnként megszakít egy-két teszt, ugyanis a még korai stádiumban lévő 2009-es járgányok új fejlesztéseit sem árt élesben időben kipróbálni. Ennek ellenére a hírek folyamatosan érkeznek a száguldó cirkusz világából. 

Nem tudni, hogy van-e tényleges valóságalapja a hírnek, de az olasz sajtóban terjedni kezdett egy pletyka, miszerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2011-től a maranellóiaknál folytathatja pályafutását, mi több, állítólag már előszerződést is kötött az olasz alakulattal. A hír alapja az lehet, hogy Alonso már korábban is kijelentette, nagy álma, hogy egyszer a vörösöknél is vezethessen karrierje során. Több a sportágban meghatározó szerepet betöltő versenyző is úgy foglalt állást korábban, hogy csak akkor lehet teljes egy Forma-1-es versenyző karrierje, ha legalább egy idényt eltöltött a Ferrarinál.


Alonso egyébiránt eltökélte, hogy csak akkor vonul vissza, ha példaképéhez, Ayrton Sennához hasonlóan háromszor állhat az összetett dobogó legtetején, amihez jelen állás szerint hozzásegíthetné a Ferraris szerződés. Mint az ismeretes, a másik elit gárdánál tett kiruccanása nem hozott sok sikert számára, és kapcsolata igen megromlott a McLaren vezetőségével. Ki tudja, milyen fogadtatásban részesülne a Ferrarinál, ahol Räikkönen és Massa szerződése is két év múlva jár le. A vörösöknél sohasem lehet tudni, hiszen bár Schumacher annak idején egyszemélyes csapatként funkcionált, és versenyzőtársai támogató szerepre kényszerültek, most Kimi és Felipe egymás ellen is harcol a világbajnokságban. Ha Alonso érkezik, egyiküknek mennie kell, és kérdéses, hogy kitől válna meg könnyebben a Ferrari: a mezőny kétségkívül leggyorsabb pilótájától – pályafutása alatt 35 versenyen futotta meg a leggyorsabb kört, amit az aktív pilóták közül senki még csak megközelíteni sem tudott – Kimi Räikkönentől, aki rögvest első idényében világbajnoki címet nyert a Ferrarival, vagy a vezetőség kedvencétől, Massától, aki idén csúszott le drámai körülmények között az utolsó versenyen az elsőségről.

HarmoNet tipp: Háború a pályán és a boxban >>

A helyzetet természetesen megváltoztatná, ha Kimi visszavonulna, bár egyáltalán nem biztos, hogy Alonso nem érezné magát ugyanúgy Massával a nyakában, mint érezte 2007-ben Hamilton által szorongatva a McLarenben. Az pedig erősen kérdéses, hogy megkapná-e Schumacher kivételezett helyzetét, főleg ha addig Felipe esetleg megnyeri a VB-t. A kártyákat még az is megkavarhatja, ha az elmúlt szezon hajrájában magára találó Renault vetélytársainál jobban tudna alkalmazkodni a szabályváltozásokhoz, és újabb bajnoki címhez segítené Fernandot… de ez még a jövő zenéje. 

HarmoNet Fórum tipp >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1177 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x