Pilátus-szindróma - a sztárok sem kivételek!
Címlap / Showbiznisz / Pilátus-szindróma - a sztárok sem kivételek!

Pilátus-szindróma - a sztárok sem kivételek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Egyre terjed a Pilátus-szindróma, tudományos nevén mizofóbia, a piszok érintésétől való patológiás félelem. Míg a legtöbb ember jóval kevesebbszer mossa meg a kezeit, mint egészsége megőrzése érdekében szükséges lenne, addig vannak, akik rettegnek bármit is megérinteni, nehogy elkapjanak valami fertőzést, és szinte állandóan mossák és fertőtlenítik kezeiket. A jelenség a sztárok körében a legelterjedtebb. 

Mizofóbiában szenved jó néhány közismert személyiség, például a leköszönő amerikai elnök, George W. Bush is. A volt államfő minden esetben fertőtlenítette kezeit, miután megérintett valamit, vagy kezet fogott valakivel. Az általa használt eszközöket előre letisztították, és minden alkalommal lehetőséget adtak neki a szervezők, hogy ha valakivel érintkeznie kellett, utána legyen módja diszkréten „rendbe tenni” a kezeit. A most megválasztott elnök, Barack Obama így emlékszik erre: „2004-ben, amikor találkozott a Kongresszus új tagjaival, én is jelen voltam, és mivel nem akartak kevésbé higiénikusnak látszani, én is spricceltem a kezeimre fertőtlenítőszert.”

A jelenség igen gyakori Hollywood sztárjai között: Madonna például kikötötte, hogy volt férje köteles mindenhová fertőtlenítőszeres flakont magával vinni, ha találkozni akar közös gyerekeikkel. A háklis díva maga is mindig antibakteriális törlőkendővel törölgeti kezeit, és nem sok ember engedheti meg magának, hogy megérintse a popsztárt. Még jobban fél a fertőzésektől Michael Jackson, aki még otthonában is maszkot és kesztyűt visel, állandóan fertőtlenítőszer szaga van, és amikor még volt rá pénze, házában oxigénsátor volt felállítva, ahol teljesen steril körülmények között élhetett.

HarmoNet tipp: Tiszta kezek akció - védd a saját életed! >>

A Pilátus-szindrómában szenved Joan Crawford, Denise Richards, Howie Mandel, Cameron Diaz, Kelly Osbourne és Naomi Campbell is
, de furcsa módon Julia Roberts – róla köztudott, hogy nem szeret fürdeni, hajat mosni és szőrteleníteni - környezetében is mindent fertőtleníteni kell, például nem ül le egy olyan székre, amit nem a szeme láttára töröltek le antibakteriális törlőkendővel. A nagy feltaláló, Nikola Tesla is a mizofóbia rabja volt, a legszélsőségesebb eset pedig Howard Hughes filmmogul, aki egy szállodai szobába zárkózva élt 20 éven keresztül, és nem érintkezett senkivel és semmivel, annyira félt a „tisztátalan” érintéstől. Ő végül beleőrült a kivételesen súlyos formában jelentkező betegségbe. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3104 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x