Könnyes dráma a kórházban - Szörnyű! Mellrákos az aranyhangú...
Címlap / Showbiznisz / Könnyes dráma a kórházban - Szörnyű! Mellrákos az aranyhangú énekesnő?

Könnyes dráma a kórházban - Szörnyű! Mellrákos az aranyhangú énekesnő?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A kórházban sírva nevetett, miközben a kemoterápiára várt. Meseszép haját le kellett vágatnia, de a család segített túlélni a traumát! Valódi összetartás! 

Tudjuk azt, hogy Magyarországon a cigányságnak több rétege van – mondja Bangó Margit. Vannak a romungrók - ez vagyok én -, akiket magyar-cigyányoknak mondanak a cigányok is, akik nem beszélik a cigány nyelvet. A romungók tulajdonképpen a hazai muzsikus cigány társadalom. Elsősorban a lovárik és a beások beszélik a nyelvet, a muzsikusok már nem, vagy csak „konyhanyelvi” szinten. Ennyire én is tudok… Angolul, németül jobban, bár végtére az is csak konyhanyelv.

Egymást mindig csak a kultúrán keresztül tudjuk igazán megismerni. Minden országnak meg van a maga népzenei kultúrája. Magyarországon elsősorban a cigány muzsikusok, akik ezt a gyönyörű kultúrát nem engedték elveszni. A romák kultúrája egész más, sajátos, összetartó. Bármilyen gond, vagy probléma van a családban, vagy a baráti környezetben, de elsősorban a családban, abban a pillanatban összeröffen mindenki. Nem szavakban, hanem a cselekedetekben bizonyul meg sokszor a szeretet, a segítség, és az összetartás.

Mondok rá egy olyan példát, ami nemrég nálunk történt meg:

Nem titok, hogy én régen nagyon beteg voltam, mellrákom volt. Kemoterápia előtt jött az orvosom és mondta, hogy Margitkám, jöjjön valaki érted, vigyenek ki a kórházból, a gyönyörű hajadat le kell vágni, mert a kemoterápiától el fog hullani. Jött a kislányom, elvitt a fodrászhoz, levágták a hajamat. Ez megrendített, mert a hajamban éreztem mindig az erőmet, mindig csodaszép volt. Rövid hajjal visszamentem a kórházba, kicsit elkeseredve, de aztán vigasztalódtam az evangéliumból. Onnan mindig megkaptam, és megkapom az erőt. Lényeg a lényeg, hogy nagyon-nagyon bántott a rövid haj, soha életemben nem volt fiú frizurám. Másnap reggel a két húgom megjelent a kórházban, ugyanolyan rövid frizurával. Mindkettőjüknek hosszú hajuk volt, és jöttek viccelődve: mondták, hogy nem csak te divatolsz, hanem mi is. Rám jött a sírás, sírva nevettem…”

Bangó Margit

HarmoNet tipp: Cigánybabonák >>>

A Sztárportré sorozat országszerte egyre több rádióban hallható!
Korábbi adásokat hallgatni a
www.sztarportre.hu oldalon keresztül lehet!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x