Benkő Dániel: Légy önző!
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Benkő Dániel: Légy önző!

Benkő Dániel: Légy önző!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Benkő Dánielről eddig is tudtuk, hogy világhírű lantművész, az utóbbi időben tabudöntögető, exhibicionista, nimfomán oldalát is megismerhettük. Ám most kiderült, a botrányhősben egy filozófus veszett el. 

A béke az egy nagyon jó szó. Akik nem békések, azok között történnek meg a feszültségek.Tessék leállni a feszültséggel! - tanácsolja Benkő, aki szerint gondolataink nem saját agyunk szüleményei, csupán feflexiók a körülöttünk levő világra.
A gondolat nem a tied

A gondolat az nem a tied, csak elért téged. Ha a gondolatot elkezded dédelgetni, babusgatni, és az egy bosszús gondolat, akkor te magad leszel a bosszú. Nyitsz kaput a bosszúságra, a türelmetlenségre, a felkavarásra, az izgalomra - a fölösleges izgalomra. Ha viszont azt mondod, hogy nem vagy nyitott ezekre a gondolatokra, akkor vagy elfordítod a fejed a gondolatok elől, vagy egyszerűen megfogod őket, megnézed kívülállóként, és elengeded… Vedd észre, és csípd nyakon magad, hogy bosszús állapotba kerültél, mert azonosultál valami hülye gondolattal! - figyelmeztet a lantművész, aki azt is hozzáteszi: legtöbb bajunk abból fakad, hogy nem élünk azzal a képességünkkel, hogy tudatosak legyünk.

Az egyetlen bűn, amit az emberiség elkövet önmagával és a világgal szemben, hogy öntudatlan állapotban van. Pedig megtehetné, hogy tudatos legyen. Az embernek tudatosnak kell lenni. Kötelező! Istentől kaptál egy lehetőséget, hogy végig tudatos állapotban legyél, az első pillanattól, a születésedtől. - mutat ár Benkő.

A botrányhős szerint testünk mindennapi rezdüléseit sem becsüljük meg eléggé:"Minden mozdulat egy jógagyakorlat Buddha szerint. Egy ászana. Tehát ha jössz-mész, az egy meditatív tevékenység, egy ima. Te része vagy a teremtésnek, és egyben az alkotóeleme is. Figyelj a tested minden szavára, szeresd a testedet!"

Legyél önző!

Dániel szerint nem az önzetlenség hiánya a probléma, hanem az, hogy nem tudunk okosan önzőek lenni: "Szeresd magadat! Sőt, legyél önző, csak magadat szeresd, és sugározd ki ezt a szeretetet, és akkor mindenki sütkérezik benne. Így mindenkit szeretsz, és nem fogsz szelektálni."

A nő az egy hatás

Benkő szerint a boldogság nem feltétlenül csak párosban érhető el, ám az igazi extázist csak szerelemben élhetjük át:

"A nő, az egy hatás. Ha hatással van rád, akkor az egy csodálatos állapot, mert akkor belép a vonzás. Ha ez kölcsönös, egyenrangú, egyenlő mértékű, akkor extázis az életed. Mert boldog egyedül is tudsz lenni, rettentő jól tudod magad érezni az életed minden pillanatában, extázis azonban csak az ölelésben van."


 
 
[ 1268 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x