Feltámadt lelkiismeret vagy műfelháborodás? Kiborult a bili...
Címlap / Showbiznisz / Feltámadt lelkiismeret vagy műfelháborodás? Kiborult a bili a Megasztár körül!

Feltámadt lelkiismeret vagy műfelháborodás? Kiborult a bili a Megasztár körül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Éveken keresztül volt az ország egyik legnézettebb műsora, amelynek folyamán tehetségek sorát fedezték fel. A drámai versengés során milliók izgultak együtt versenyzőkkel, akiknek útját figyelemmel kísérhettük az ismeretlenségből a rivaldafénybe. Ám a Megasztárnak volt egy másik, a közönség előtt ismeretlen oldala is, amelyről csak most, évek múltján rántotta le a leplet az egyik zsűritag.  

Bakáts Tibor három éven át ült a tehetséguktató zsűrijében, s láthatóan szívesen vett részt a műsor készítésében. Settenkedő akkor a tehetségek fontos és hasznos ugródeszkáját látta a Megasztárban. A rádiós véleménye azonban azóta alaposan megváltozott.

"Elektronikus holokaust, profi stylistokkal" - Bakács röviden ennyiben foglalta össze, miként értékeli manapság a műsort. Az egykori zsűritag szerint a hirtelen ismertté váló versenyzőket senki sem készítette fel a népszerűség buktatóira.

Settenkedő a brit Megasztár felfedezettjének, Susan Boyle-nak hányatott sorsa kapcsán írta le meglehetősen sarkos véleményét a tehetségkutató magyar válzozatáról. Az újságíró szerint ezek a műsorok korántsem a jó képességű emberek felemelésének szándékával indulnak, egyedül a nézettség számít. A kereskedelmi televíziók a siker és a hatalmas reklámbevételek oltárán gátlástalanul áldozzák fel a versenyzőket, akiket "tökéletesen kifacsarnak" abban a néhány évben, amíg szükség van rájuk.

"Hol van már Oláh Ibolya (takarítónő), és ki kíváncsi Rúzsa Magdira (pásztorlány) vagy Gál Csaba Boogiera (bróker)?" - teszi fel a költői kérdést Settenkedő, aki annak idején úgy vélte, a zsűri tagjaként jó célt szolgál, ám mára rádöbbent, hogy "egyszerű hentesmunkát" végeztettek velük. 

"Mentségemre legyen mondva, fogalmam sem volt, a kiválasztás után mi a gyalázat történik velük. Többnyire semmi, pár év alatt elégnek a haknik során. (...) Ha a tévé nem igazolja vissza létezésedet, akkor már nem is vagy többé, a megmaradt porhüvelyeddel bajlódj el magad." - vonja le az elszmorító konklúziót Bakáts.

A reality show-k, ls televíziós sztárkereső versenyek veszélyeire, illetev a mögöttül álló menedzsment gátlástalanságára már külföldön és itthon is többen felhívták a figyelmet. Más kérdés persze, hogy  Settenkedő által most már áldozatoknak tekintett egykori versenyzőknek mennyire válik hasznára mostani, kőkemény hangvételű kirohanása.

Mint, ahogyan azt is többen felvetik, hogy évtizedek óta a magyar médiavilágban mozgó szakemberként vajon valóban nem látott a kulisszák mögé, vagy csak arról van szó, hogy a széria végeztével most aprópénzre váltja hirtelen feltámadt "lelkiismeretét". Mert, hát Bakáts kérdés-sorát akár befejezhetnék azzal is : "és ki kiváncsi ma már Bakáts Tiborra?"
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x