Férj és volt felesége küzd a legjobb film Oscar-díjáért...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Férj és volt felesége küzd a legjobb film Oscar-díjáért

Férj és volt felesége küzd a legjobb film Oscar-díjáért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Férj és volt felesége küzd idén a legjobb film Oscar-díjáért; az amerikai kritikusok többsége szerint Az Avatar című sci-fit rendező James Cameronnak és exnejének, A bombák földjén című háborús drámát rendező Kathryn Bigelow-nak van a legnagyobb esélye, hogy alkotása elnyerje a legjobb filmnek járó szobrocskát a márciusi Oscar-gálán. 

 

Rendezvénynaptár
A mozikritikusok egy része szerint az Avatar azzal, hogy vasárnap megszerezte a legjobb film Arany Glóbusz-díját, bebiztosította magának az Oscart, akárcsak Cameron előző bombasikere, a Titanic. Meggyőződésük, hogy a lenyűgöző látványvilágú Avatar fantasztikus előrelépést jelent a filmiparban, ezért csak neki ítélhetik az Oscart.

Mások viszont arra hívják fel a figyelmet: a Broadcast Film Critics Association múlt heti díjkiosztóján a kritikusok a már több fesztiválon is díjazott A bombák földjét találták a legjobb filmnek. A filmakadémia talán történelmet akar írni azzal, hogy első ízben egy nő által rendezett filmnek ítélik az Oscar-díjat, amelynek jelöltjeit február 2-án hirdetik ki.


A USA Today hasonlata szerint Dávid és Góliát harcáról van szó, amelyből lehet, hogy előbbi kerüli ki győztesen. Cameron Góliátja, a 300 millió dolláros költségvetésű Avatar az Egyesült Államokban eddig 505 millió, külföldön 1,1 milliárd dollár bevételt produkált. Bigelow Dávidja, A bombák földjén mindössze 11 millió dollárból készült el és 13 millió dolláros bevétellel szerénykedik.

Scott Mantz, az Access Hollywood mozis tévéműsor elemzője szerint az Avatar biztos befutó a technikai díjakra, de az akadémia nem lesz vevő a sztorira és a párbeszédekre.


David Poland, a MovieCityNews portál kritikusa úgy látja, kétség sem férhet ahhoz, hogy az Avatar az egyértelmű esélyes, és nemcsak a bámulatos látványeffektusok miatt, hanem mert az egész film elkészítése rendkívüli eredmény.

Tom O’Neil, a filmes díjakkal foglalkozó TheEnvelope internetes oldal szakértője arra hívta fel a figyelmet: mindkét filmnek vannak hátrányai. Az Avatar esélyeit rontja, hogy sci-fi még sosem nyerte el a legjobb film Oscarját, A bombák földjén kilátásait pedig a sztárok nélküli szereplőgárda, a csekély jegybevétel, valamint az iraki háborús téma gyengíti.

Dave Karger, az Entertainment Weekly című szórakoztató magazin kritikusa úgy látja, az idei Oscar-versenynek nincs egyértelmű befutója, jóllehet az Avatar nagy előrelépést tett a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Arany Glóbusz elnyerésével. Hozzáfűzte, egy sor további kiváló alkotás is versenyben van a legjobb film Oscar-szobrocskájáért, köztük az Egek ura is, amely a legtöbb, hat Arany Glóbusz-jelölést kapta.


 
 
[ 1482 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x