Angol lovasa szerint Overdose sokat jött előre, bár ismét...
Címlap / Showbiznisz / Angol lovasa szerint Overdose sokat jött előre, bár ismét elveszítette egyik patkóját

Angol lovasa szerint Overdose sokat jött előre, bár ismét elveszítette egyik patkóját

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Overdose ezúttal is csupán három patkóval ért a célba, ezúttal 10 hosszal verte a második Spinning Crystalt, aki tavaly áprilisban 8 hosszal volt mögötte a Kincsem Parkban. A három évvel ezelőtti hármaskorona és derbynyerő Saldenzar a harmadik. Lovasa jobban érezte magát rajta, mint négy hete Pozsonyban, a tavalyinál valamivel halványabb időt a pálya nehéz talajával magyarázta. 

A Kincsem Park közönsége Overdose versenyét megelőzően kivetítőről láthatta Christophe Soumillon fantasztikus győzelmét, amit abban a 650.000 euró összdíjazású Group 1-es Prix Jacques Le Marois futamban ért el Deauville-ban, amit már hónapokkal ezelőtt elvállalt, ezért nem tudta ma Overdose-t ő lovagolni. Makfi hátán a világ három legjobb középtávú telivére közül kettőt, a legutóbb Ascotban egymás ellen óriásit versenyzett Goldikovát és Paco Boyt is legyőzte, méghozzá tekintélyes előnnyel. Kétszázzal a vége előtt Paco Boy-jal fej-fej mellett haladtak Goldikova mögött, majd a barrier mellett előzve két és fél hosszal győzött. Minden tiszteletünk Gary Hindé, de ez a verseny is igazolta, hogy Soumillon a legszűkebb világelit tagja, és kiváló formája nagyon jó hír Overdose csapatának, hiszen jelen állás szerint ő fogja két hét múlva Baden-Badenben lovagolni.


A futamok közötti szünetekben Hosszú Katinka és Cseh László győzelmeit is élőben láthatta a kivetítőkön a szép számú közönség. A Kincsem Parkba kilátogatott Nyilasi Tibor, Fábry Sándor, Koltai Róbert, Járai Zsigmond, Oszkó Péter és Martonyi János is, s tudósított róla a világ legtekintélyesebb lóverseny lapja, a Racing Post angol szakírója, Neil Clark.

Gary Hind nem kezdte jól a napot. Első versenyében ugyan egy életében először futó kétévest lovagolt, de nyolcadik helyével elmaradt a várakozásoktól, hiszen lova a futam második esélye volt. Az ötödik futamban leszállt Father’s Dreamről, hogy probléma van vele, amit idomárja, az Overdose-t is készítő Jozef Roszival nehezményezett. A hetedikben a favorit Jettel is csak egy hatodik helyig jutott, korán felállva rajta, azaz feladva a helyezésekért folytatott küzdelmet. Egyesek aggódtak, hogy a már idősebb zsokénak számító, Prágában élő angol nincs jó formában, mások szerint viszont annyira Overdose futamára koncentrált, hogy ez vezetett a korábbi futamok gyengébb eredményeihez.


Overdose már a jártatóban körözött, amikor korábbi idomárja, Ribárszki Sándor megjegyezte róla, hogy „de jó a segge”. A PannoniaOverdose.hu tudósítója kérésére bővebben is kifejtette, hogy tetszik neki a hasa, a hátsó lábainak izomzata, és a pozsonyi futása óta szemmel láthatóan is erősödött a ló.

A verseny lefutását követően kiderült, Overdose idén is elvesztette az egyik patkóját, ezúttal a jobb elsőt. Stuart Packham, Overdose angol kovácsa így nemcsak egy nappal korábban érkezett a versenyre, Dózit patkolni, de ugyanezért egy nappal később is fog hazautazni, mert már hétfő délelőtt újrapatkolja. Lovasa is megerősítette, amiről már közvetlenül a verseny lefutását követően több szakértő is beszélt, hogy Overdose komolyan megtorpant 400 méterrel a start után, amikor az egyenes- és a körpálya találkozásához ért, ahol megváltozik a talaj.

Gary Hind elmondta, kizárólag arra törekedett, hogy Overdose két hét múlva is jól futhasson Baden-Badenben. Vigyázott rá, hogy jól induljon, hogy semmi probléma ne legyen a verseny közben, s minden idegszálával arra tört, hogy ez igazából egy felkészítő futás legyen Overdose számára, ezért sem törekedett a startnál nagyobb előnyre. Jobban is nyerhetett volna, ha nem ilyen fogós a pálya, ami kicsit mély volt, hiszen a versenyre készülve sokat locsolták, erre tettek rá az elmúlt napok esőzései. Hind úgy becsülte, Overdose saját magához képest öt hosszal végezhetett volna előrébb egy kicsivel keményebb pályán. Az Abodi Dóra által tervezett új mezről ironikusan megjegyezte, hogy az viszont tizedekkel jobb időt jelentett. Azzal zárta, hogy ő csak egy kis fogaskerék a gépezetben, de nagyon boldog, hogy része lehet annak. „Nem számít mennyi pénzem van, mert ilyen pillanatokat mint a maiak, semennyi pénzért nem tudnék megvásárolni magamnak.”


Idén ugyanaz a Spinning Crystal végzett a második helyen, mint tavaly áprilisban, akkor nyolc, most tíz hosszal. A szakértők szerint a körülményeket figyelembe véve, (tavaly erősebb zsoké vitte, a pálya kevésbé volt mély, azaz gyorsabb volt, akkor nem torpant meg) Overdose közel ugyanazt a teljesítményt nyújtotta. A pályán tartózkodó szakemberek nagyon örültek magabiztos győzelmének, de féltő aggódással gondolnak Baden-Badenra, hiszen egyre nagyobb teher a mind hosszabb veretlenségi sorozat, és megoszlanak a vélemények, induljon-e rajta két hét múlva, ami bizony elég közel van. Futását mindannyian nagyon bíztatónak találták, ám néhányan még korainak tartják Németország legnagyobb rövidtávú versenyét, de hangsúlyozottan veretlensége okán, és nem azért, mert rosszul futott volna. Nem hivatalos információk szerint Maktoum sejk három lovát is nevezte erre a versenyre.

Overdose tegnapi győzelmével már 11. a veretlen lovak 250 éves örökranglistáján:

54 Kincsem (1874)
19 Peppers Pride (2003)
18 Eclipse (1764)
18 Karayel (1970)
18 Zenyatta (2004)
16 Ormonde (1883)
16 Prestige (1903)
16 Ribot (1952)
15 Colin (1905)
15 Macon (1922)
14 Overdose (2005)
14 Nearco (1935)
 
Közülük Eclipse minden idők legjobb lova, Zenyatta korunk csodája (kizárólag kancáknak kiírt versenyekben fut, mének ellen nem biztos, hogy őrizhetné veretlenségét), Ormonde, Ribot és Nearco pedig a galopp Puskása, Peléje és Di Stefanója, utóbbi egyébként Overdose nagyapjának a nagyapjának a nagyapja. Karayel és Peppers Pride csupán Törökországban és Új-Mexikóban futkározott, vagyis nem számítanak, de öt országban csak Kincsem és Overdose versenyzett, Párizzsal pedig már hat! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x